Socialtjänstens dåliga bemötande förklaras med ”ett missförstånd”

Om Tierps-kommun kallar denna tjänstemans beteende för missförstånd så har de en annan definition av ordet än resten av världen.

Att tjänstemannen möter sonen med ett hånskratt när han får höra om pappans död och slänger ur sig: Ja, men nu behöver han ju inte vår hjälp längre, bottnar knappast i något missförstånd.

Pappan var en man som hamnat snett, han var en underbar människa men han kunde inte hantera pengar. Han bodde i Tierps kommun mestadelen av sitt liv och kom i kontakt med denna tjänsteman många gånger, alla lika vidriga. För 8 år sedan blev pappan vräkt och hade vid tillfället två barn boende hos sig, den yngsta blott 8 år gammal. Pappan vände sig då till tjänstemannen i fråga och fick svaret; Bo i bilen, vilket han och sina två barn, 8 resp 13 år, fick lov att göra i två månader mitt i vintern.

Pappan flyttade senare upp till Borlänge men blev vräkt igen. Han åkte till en av sina söner i Tierp där han avled på väg till Lidl. Det kom som en chock för oss alla, Han var blott 63 år gammal. Han hade inget, bara skulder så vi tog kontakt med Skytts begravningsbyrå som sa att det inte var något problem. Skytt hade mött detta förut och Individ & Familj tog alltid hand om allt utom blommor och cateringen. Vi fortskred med begravingen och sedan kom slaget i ansiktet. När sonen tog kontakt med tjänstemannen så hånskrattade han i telefonen och sa: "Jaså han... Ja, nu behöver han ju inte vår hjälp längre." Säger man så till en avliden mans son? Är det verkligen rätt? Är det ett missförstånd? Nej!

Vi tog kontakt med Borlänges Individ & Familj som meddelade att eftersom pappan blivit vräkt så är det, enligt lag, Tierps kommun som ska stå för kostnaderna men tjänstemannen vägrade. Han skrek åt oss i luren och var väldigt hånfull och nedlåtande. Får det verkligen gå till så här, det är ju vansinne!

Denna tjänsteman verkar sätta sina egna regler när det gäller det mesta. Jag har också haft oturen att komma i kontakt med denna man, för ungefär 5 år sedan så hamnade jag i en svacka och medan jag sökte nytt jobb så var det två månader där jag var tvungen att vända mig till Individ & Familj. Jag minns det första samtalet till denna man, den otrevligaste mannen jag någonsin stött på. Jag ville boka en tid hos en handläggare och han fnös åt mig i telefonen, suckade och snäste: "Varför då!" Varför tror han, det är inte direkt frivilligt man söker hjälp hos soc!

Men det var inte över där. Han ville att jag skulle faxa mitt konto-besked, så jag gav det till en vän som faxade det från sitt arbete på Thunbergsbil i Gävle. Då fick jag avslag och tjänstemannen påstod att eftersom jag faxade ifrån Thunbergsbil så måste jag ju ha ett arbete där. Han krävde att jag skulle gå till Thunbergsbil och skaffa ett intyg på att jag inte arbetade där. ??? Detta löste sig efter ett samtal till socialstyrelsen dock.

I mina ögon så kommer denna handläggare raka vägen från helvetets gap och det tycker nog de flesta som någonsin kommit i kontakt med honom. Denna man som är satt för att hjälpa människor som har hamnat lite snett och att följa svensk lagstiftning sätter tydligen sina egna regler? Jag tvivlar på att det bara är vi som har haft otur med denna man och jag tycker att länsstyrelsen ska granska denna avdelning väldigt noga!

Men det är inte bara denna tjänsteman som verkar komplett inkompetent, sonen har även en lillasyster som har hamnat väldigt snett. Hon ska snart fylla 17 och har inte gått i skolan sedan i början av 7an, förutom ett år under slutet av 8an och början på 9an då hon bodde här. Hon flyttade sedan tillbaka till sin mor där allt brakade. Just nu är hon på rymmen för 100e gången. Hon är 16 år och lvu placerad... men allt de gör är att skicka tillbaka henne till en öppen avdelning (vendelgården i sthlm) trots att de vet att hon är djupt deprimerad och rymmningsbenägen. I denna stund så har hon varit på rymmen i en månad. Vi har sett henne flera gånger och ringt till dom och talat om exakt på vilken adress hon befinner sig men de gör ingenting. En Fredag tex, så visste vi med säkerhet vart hon var eftersom vi såg henne där när vi ringde.. men de sa bara: Vi tar det efter helgen... VI TAR DET EFTER HELGEN??? Hon är 16 år och bor hos kända knarkare, hon går inte i skolan, hon är lvu placerad.. och de tar det EFTER helgen... Nej, de är inkompetenta hela bunten däruppe!


Det går inte att kommentera denna blogg, vill ni lämna en kommenter återvänd till min moderblogg: http://wtfdcom.blogspot.com/ Tack.
Trackback
RSS 2.0