Häng dig i hästsvansen!

Finansminister Borg, Borg, Borg... Förra månaden tyckte han att ingångslönerna var för höga inom hotell och restaurang, nu går han på resten av servicesektorn och tycker att de som tar hand om våra gamla och sjuka har på tok för hög ingångslön... Den ligger på hela 15600kr!!!

Men medan finansminister Anders Borg tycker att "sänkta löner skulle öka chansen för fler jobb" (lägre löner = råd att anställa fler) så sitter han själv med över 100 000 kr/månad utan en tanke på att den är "hög"... snarare tvärtom i hans ögon... för han är ju mycket viktigare än en liten sköterska som jobbar på något äldreboende i Sveriges skogar.

Hur rättfärdigar man en lön på över 100 000 kr/månad medan man tycker att de som håller Sverige flytande ska få lägre löner trots att de redan jobbar för småsmulor? Hur vore det att sänka politikernas löner för en gångs skull?

Vi skattebetalare betalar politikernas OCH kommunlönerna inom vården... ska vi "skära ner" på någons lön så kan vi ju börja med de som har högst lön (för minst jobb!)

Om man skulle sänka politikerlönerna med endast 10% per skalle (eller varför inte HALVERA deras löner!) och dirigera våra skattepengar mot vård och omsorg istället för till Borgs lyxbil och Reinfeldths 80 000 kr dyra klocka!... så behöver vi inte ens tänka på "om vi har råd eller inte" inom vården!Kommentarer

Jag kan ge honom lite ekonomiska tips på hur man klarar sig på lite pengar :) Hur man väljer att köpa en klockan för bara 20 000kr som exempel

2011-03-31 @ 22:15:13
URL: http://www.lilith.se

Ja visst är det konstigt att det alltid är dom med dom slitsammaste och sämst betalda jobben som ska få skit när det ska dras in!? Och en sån här regering har folk röstat fram....obegripligt!!

Nä, ett parti vid makten som består av f.d. sköterskor, städare, butiksarbetare, bönder etc etc och som bor ute i vårt avlånga land och vet hur det fungerar i verkligheten utanför tullarna i Fjollträsk skulle iaf få min röst! Världen kretsar liksom inte kring Östermalm, alla har inte tillgång till billiga resor med buss o tunnelbana o tjänar 50.000/månaden!

2011-04-01 @ 08:32:52
URL: http://ollemannen.blogspot.com

Bra sagt!

2011-04-01 @ 09:50:28
URL: http://vastragotaland.blogspot.com

Jag mår illa, jag mår iiiiiiillllaaaa när jag ser Anders Borg med flinet i sitt tryne. När sen hästsvansen guppar upp och ner, ja då lägger jag en pizza och går ut :))

2011-04-01 @ 10:45:02

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback