Alvedon, feber och övergrepp...

Jag fick inte i Malcom nå alvedon men febern gav sig i alla fall. För er som nu blir oroliga över att jag inte ger Malcom medicin när han behöver det kan sluta... hade det varit riktigt på liv eller död så hade jag pulat i honom det med tvång... men som tur var så behövdes inte det.

Jag fick många bra tips, tack för det... men Västgötskans och Carolas tips stannade i mitt huvud...Inte för att det går att ge Malcom en supp, inte utan en strid i alla fall, utan för att det väcker minnen... från ett sjukhusbesök vi hade 2009

"Att ta termometern i rumpan eller köra in en supp när barnet sover är ett övergrepp"... men inte att hålla ner en panikslagen skrikande unge genom att sätta sig på honom och köra in den med våld.

Det sa en upprörd sköterska på Tierpssjukhus till mig 2009. Hon blev alldeles röd och började skaka av ilska när hon fick reda på att jag hade tagit tempen på min son när han sov.

Enligt henne så måste barnet vara medveten om vad som händer, annars är det ett övergrepp...  Men sedan kom hon med ett råd om hur jag skulle göra för när jag sa att jag inte fick i honom alvedon: Då skulle jag pressa ner honom, till och med sätta mig på honom och hålla fast hans armar och ben medan sambon skulle hålla i hans huvud medan vi hällde alvedonen i halsen. Om inte det fungerade så skulle vi göra lika med suppen i rumpan...


Personligen så tycker jag att om något ska kallas "övergrepp" så är det definitivt det sistnämda!... vilket stolpskott som helst får tydligen bli sköterska i Tierp, men å andra sidan så är kommunens slogan: "Här är allt möjligt"


Kommentarer

Men gud, vilket pucko till sköterska. Ang. temp så har jag numera köpt en örontemp. Helt underbart och det tar 1 sekund.På tal om sköterskor, så råkade jag också ut för ett pucko för några år sedan. Jag sökte läkare för att min , hmmmm, ja den där kvinnogrejen (MENSEN) försvann. Sköterskan sa då: Är du säker på att du inte är gravid. Jag svarade: Ja, jag är säker för jag är både steriliserad och har inte varit med någon karl sedan min man dog. Då svarade hon: Men det är ändå bra om du gör ett graviditetstest.....De kanske är syskon, de där två sköterskorna.

2011-03-01 @ 14:13:25
URL: http://metrobloggen.se/carinas69

mm, man kan ju fundera över vilken av de två handlingarna som räknas som övergrepp..;-)Gott att det vänder.Anne

2011-03-01 @ 15:19:38
URL: http://flimmerochflummer.blogspot.com

Nej men vilken sköterska! Gör man det till ett övergrepp, så är det klart att det blir ett övergrepp, spelar ingen roll om barnet sover eller inte. Lite sunt förnuft är nog bättre än skrivna regler, eftersom våra barn inte följer skrivna regler, tack och lov.Jag skulle aldrig pressa ner mitt barn på det viset, snacka om övergrepp. Vilket pucko.Tur att inte medicinen behövdes iallafall.

2011-03-02 @ 05:15:58
URL: http://bahamasblogg.com

Tack tack tack för all hjälp!!! Nu fungerar det igen. Jag installerade Avast och scannade och hittade två virus med hög risk. Det är borttagna nu och nu kan jag överföra bilder igen. Tusen tack för all hjälp.

2011-03-02 @ 09:56:23
URL: http://www.sjubarnsmamma.com

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback