Personligen..

tycker jag inte att jag ber er läsare om särskilt mycket... men nu tänker jag göra det!

Det tycker jag att jag är värd! Jag försöker underhålla er med mitt miserabla mentala tillstånd och jag kräver ingenting tillbaka... lite fler kommentarer skulle vara roligt men eftersom jag är apdålig på att kommentera själv så kan jag inte kräva det... men detta kan jag kräva.. och tammetusan så tänker jag det också!

Ni ser det nya längst upp va?...


Allt jag vill ha är ert namn! Det är väl inte så svårt... kom igen nu!

Förra årets vargslakt resulterade i att ca 12.000 jägare sprang ut i skogen för att skjuta 27 vargar... det slutade i att många vargar skadesköts och minst en kull valpar svalt ihjäl efter att ett alfapar blivit dödade. Det fanns ingen planering, inget underlag för att vargarna behövde "skjutas av" och inget vettigt resonemang till att 27 av ca 250 djur måste bort. Och "löftet" om att plantera in nya vargar har runnit ut i sanden!

Carlgrens senaste uttalande är att "jakten ökar toleransen för varg"... Kan det bli mer idiotiskt?

Slakten startar runt den 15 januari, tala om vart Ni står!

Den svenska vargen är mer hotad än tigern, den får man inte skjuta... men den svenska vargen, den kan vi slakta?

Stoppa denna totala dumhet!

Skriv på Rovdjursföreningens upprop!


Share


Kommentarer

Done! Jag gillar inte jakt över lag så jag ställer mig bakom sånt här!

2011-01-07 @ 16:16:05
URL: http://www.linda.mustica.se

Jag tvivlar på att du resonerar så där när en varg tar din hund!

2011-01-07 @ 16:35:32

Jag har ingen hund mr Anonym, men jag har katt... räknas det? -Jag har förlorat två stycken till skogens djur... mest troligt var ju detta lo men vill jag nu att lon ska utrotas? Nä, skulle inte tro det.Jag har även förlorat tre katter till vägen... ska jag ta ett basebollträ och försöka eliminera varenda bil i världen?Från din kommentar så måste jag anta att din vovve blivit slukad av en stor stygg varg?...Vill bara säga; Har man hund har man även ett ansvar som djurägare att ha hunden kopplad... Jag antar att din hund var lös, för jag tvivlar på att Herr Varg kommer in i ditt vardagsrum och åt upp din hund.Är det däremot en jakthund vi talar om så tycker jag att du borde sätta mer kraft till att få bort dig själv ur skogen, eftersom de flesta jakthundar faktiskt dör av husses egna skott.... det är även fler jakthudar som blir påkörda av bilar när de är ute och jagar än dödade av rovdjur i skogen... det säger väl en del om jägarna... som inte kan fostra sina hundar ordentligt menar jag.

2011-01-07 @ 16:46:45
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Självklart skriver vi på! Självklart ska vi ha en livskraftig vargstam här i landet!

2011-01-07 @ 17:08:30
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com

Done - det konstiga är att de som råkat ut för ngt är de som springer runt i skogen med gevär, detta gäller även för de som träffat på björn ...

Man har gått tillbaka i folkbokföringsböcker långt tillbaka i tiden (forskning som gjorts i det förr så vargtäta Värmland gnm Värmlands museum) och det finns inget, INGET fall av människas död orsakad av varg. Om det nu är så att tamdjur blir överfallna kanske det beror på en rubbad balans i vår natur ... som i sin tur orsakats av för mycket jakt ...

2011-01-07 @ 17:48:35
URL: http://www.janesmax.blogspot.com

Oj oj oj här var det ord och inga visor. Med risk att bli osams med dig måste jag få säga följande.

Jag vet inte vart du bor kanske i en stad eller i ett större samhälle långt bort från skogen där Sveriges vargar INTE huserar.

Hos mig däremot som bor alldeles intill skogen och i ett landskap som är fullt av vargar. Å mer vill de placera ut här. Jag håller inte med dig om vargarna för här ser vi varg varje dag och fler av mina vänner har blivit av med sina husdjur. Både hund och katt. Vid flera tillfällen har jag stött på rådjur som har blivit attakerade av varg. Det är ingen vacker syn ska du veta. Inte vill jag att mina barnbarn ska leka ute i skogen fast att just skogen är den bästa lekplatsen för kreativitet. Nej här är vi rädda för vargen för här är den inte bakom ett högt staket som den är på Skansen och i andra djurparker.Så min namnunderskrift får du inte. men jag fortsätter mycket gärna att läsa din blogg.

Kramiz.

2011-01-07 @ 19:11:43
URL: http://agnetha52.blogspot.com/

Jag bor i skogen jag med (el vårt hus ligger i skogen, nu har jag ju hamnat i en by men det är inte långt ifrån huset).Är du medveten om att vargen inte dödat en människa i Sverige sedan 1821... och det var av en tamvarg. Här där JAG bor faktiskt... (http://wtfdcom.blogspot.com/2010/01/pa-farfars-tid-fanns-det-varg.html)Har jag förstått dig rätt nu? Vill du alltså att vargen ska utrotas? Pga att de följer sina instinkter och river rådjur?...Nu gör du mig förbryllad?

2011-01-07 @ 19:23:13
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

...och det jag protesterar mest mot är faktiskt tillvägagångssättet... skicka ut 12.000 jägare efter 20 djur, INGEN av jägarna är utbildade inom varg.Läste du om förra året, vilken slakt det blev, så många skadeskjutningar?... Om de vill hålla vargstammen i "skick" så kan de, utan problem, anlita tränade jägare som tar de djur som är svaga och som inte har valpar... men istället släpper de ut 12.000 jägare som skjuter på allt som rör sig... du KAN inte tycka DET är rätt... snälla, du får bara inte :(

2011-01-07 @ 19:29:23
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Påskrivet. Tycker rattfyllon ute på vägarna är bra mycket otäckare än varg. Större risk att råka ut för också.

2011-01-07 @ 19:32:13
URL: http://yvoeri.blogspot.com/

skrivit på..bra med fler som inte gillar detta..

mvh camilla

2011-01-07 @ 19:50:42
URL: http://minstorafam.blogg.se/

Kanon bra gjort! :D

Det finns även ett par mail på Djurens Rätt som man kan skicka till de styrande spånen. :)

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/sidor/vargjakt

2011-01-07 @ 22:34:53
URL: http://pansky.blogg.se/

Hej hopp!

Tittar in lite då och då på din sida, du har en härlig humor!Självklart skrev jag under och lämnar även ett litet avtryck här!

Trevlig helg!

Beata.

2011-01-07 @ 22:50:39

Tack Beata och sign, sealed and delivered Jen!

2011-01-07 @ 22:56:27
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Underskrivet och klart!2011-01-07 @ 23:50:53

Nej jag vill naturligtvis inte att vi ska utrota vargen och inte något annat djur heller. Men med denna jakt blir det inte så som du skriver en mass slakt. Nej vi måste bara hålla stammen i schakt annars blir de för många och till fara för oss människor. Det är sant!!!

Kram

2011-01-08 @ 01:15:27
URL: http://agnetha52.blogspot.com/

*"jakten kommer att gå till på samma sätt som förra året. Det betyder att alla med jakträtt får jaga varg och att alla vargar får dödas oberoende av social status, kön och ålder."*Nej Agneta, ville de hålla det "otroligt" höga vargbeståndet på 200-250 djur i schakt så skulle bara några få utbildade jägare få ta de djur som var svaga. De djur som är mest sannolika att faktiskt söka sig till människan. En frisk varg går inte nära en människa, det är ett faktum.Det finns inga dokumenterade fall där en varg dödat en människa under modern tid, jakten handlar om människans rädsla inte fakta.

2011-01-08 @ 09:41:19
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Vill säga till Agneta:JAG bor i Värmland, vid Vänern precis som du. Det fanns 1500st vargar 1830 trots det "höga" antalet blev INGEN dödad. Ingen har blivit dödad sedan 1821 i Sverige och det var som wtf sagt av en tam varg.Vargen ska inte behöva dödas pga människans rädsla av att de en dag kanske går till attack, det är ju tokigt?Sverige ligger på plats 21 av 26 i Europa när det kommer till vargbeståndet, vi har INTE problem med vargen.Det är som wtf säger, vill man att vargen ska få vara kvar, som du PÅSTÅR att du vill, kan man använda sig av proffs för att ta ut de svaga och ev sjuka vargarna. Inte 12000 jägare för 20 vargar utan restriktioner, det säger ju sig själv hur galet det är.Men jag såg även på din sida att du är gift med en "jakttokig gubbe" så jag gissar att han är en av dom som är överlycklig just nu.Jag har valt att bo här, det har väl Ni med? Jag vill kunna se vargen fri, inte bakom galler på Skansen och det vill mina barnbarn också!Det finns INGET som inte talar för att vi borde ha minst dubbelt så många vargar i vårt stora, glesbefolkade land. Det klarar vi lätt utan att någon blir dödad av varg, det har historien visat oss!1500st vargar år 1830, INGEN dödad. Påstår du att vi behöver hålla ca 250 vargar "i schakt"? Behöver jag säga att din rädsla är väldigt obefogad och jag tycker att du borde skämmas.http://www.newsmill.se/artiekel/2010/12/17/indien-skyddar-sina-tigrar-b-ttre-n-sverige-sina-vargarJag ber till Gud att EU stoppar denna dumhet!

2011-01-08 @ 11:15:54

nu har det blivit något fel här... Jag ser att du lägger in nya inlägg, men kommer bara in på ett gammalt när jag går in för att läsa.....

Det är för att jag flyttat ned "show me yours", vill ha detta inlägg överst ett tag.

2011-01-08 @ 11:35:45
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Självklart skriver jag på.

2011-01-08 @ 13:13:36
URL: http://lisenj.blogspot.com

Gillar verkligen svenskens satt att tanka: "Nej jag vill naturligtvis inte att vi ska utrota vargen"... sa lange den inte ar dar JAG ar, eller?Jag flyttade till Spanien for tre ar sedan, HAR ar det varg. Vargen i Sverige är som en fis i rymden och om VI i Spanien kan leva i fred med vargen, varför skulle inte svensken kunna gora det samma nar ni har så fa? 200-250 st, det ar skrattretande i ett sa stort land!Ni som vill ha vargjakt på era utrotningshotade vargar vill jag fraga: Ni vet vall att sagan om Rodluvan bara ar fiction?

2011-01-08 @ 15:09:35

Skrivit på -törs f*n inget annat ;) Dessutom är jag livrädd att kommentera här - man kan få sig en sittopp som hämmar mitt tangentbord. ;)Annars gillar jag din blogg! Kram!

2011-01-08 @ 18:58:13

Hahaha nämen neej Ann... jag är snäll.. tror jag... eller... nja... jag skäller i alla fall mycket högre än vad jag bits ;)

2011-01-08 @ 19:22:27
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Jag har skrivit på!Därför att jag tycker att vi ska bevara arterna som vi har på jorden oavsett om de är kapabla att döda oss eller våra husdjur. Där jag bor har vi inga vargar. Men vi har hajar. Stora hajar. Jag har sett dem ifrån stranden och under dykning. Vill jag att hajarna borde dödas? Definitivt inte! (vi slaktar ju 100 miljoner hajar årligen ändå!) Simmar jag fortfarande i havet? Ja. Och jag dyker och snorklar och surfar...Rovdjur är en del av vår värld och nog är människan den som ändå tar upp mest plats och dödar mest trots allt. Kanske skulle vi dra oss tillbaka ibland?

2011-01-15 @ 04:22:11
URL: http://bahamasblogg.com

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback