Säljsekten...

Jag fick ett mail från Johan Ripås på Sveriges Television som undrade om jag var intresserad av en förhandstitt på dokumentären Säljsekten som sänds nu på söndag kl20.00 i SVT2, den handlar om den hårda miljön på företaget The Phone House.

Jag kikade in och blev mörkrädd... För jag kände igen varenda ord jag hörde. Jag har själv arbetat som försäljare (en sådan där jobbig telefonförsäljare i ca tre veckor innan jag insåg att jag blivit en amöba) Just den här dokumentären handlar om utesäljare, de som står och stoppar dig på väg genom köpcentrumet men jag måste säga att den här dokumentären om The Phone House kunde vara om vilket försäljningsbolag som helst... exakt så var det: Sälj till varje pris eller dö.

Nu är den här dokumentären till för att belysa vilka jävla idioter det är som styr dessa bolag men jag vill faktiskt rekomendera den här till alla som avskyr dessa försäljare... Ni skjuter budbäraren, som bara försöker arbeta och ha en inkomst. De som arbetar med detta är redan på botten, annars tar man inte ett sådant där jobb.


Ni som är otrevliga mot telefonförsäljare, eller försäljare över huvud taget, snälla sluta med det. Det räcker att bara lägga på luren eller bara gå, ni behöver inte ens säga Hejdå. De får tillräckligt mycket skit från de som äger företaget.


Kommentarer

Jag säger bar Kirby... det är tragiskt!



Har sett vänner som fastnat både i det ena och det andra... det är inte människovärdigt!



Kramar <3<3<3

2011-02-19 @ 12:24:20
URL: http://pennelina.blogspot.com/

jag brukar slå dom i huvudet Håååååårt. näää inte !!

Jag tackar nej tack vänligt eller så juger jag ibland och säger det har jag just köpt eller nått sånt, vit lögn får man väl ta

2011-02-19 @ 12:28:26
URL: http://bloggoholicen.blogspot.com/

Nej Pennelina, den där branchen är verkligen inte mänsklig.



Monica då! Hahaha, vita lögner är ok (men onödiga, bara gå -då sparar du tid både för dig och för dom)... men slåss inte... sånt får bara jag göra ;)

2011-02-19 @ 12:36:19
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Jag tycker att hela säljkonceptet har spårat ur sedan länge. Moderna samhällen indoktrineras i ett producent-konsument-tänk och ekonomisk tillväxt till vilket pris som helst.

Människors behov är redan uppfyllda, så genom rädsla och att förmedla en känsla av att man inte duger så skapas nya köpbehov. Så hör min uppmaning ni som känner att ni har fastnat. Ägna måndagskvällen till att andas, fundera över vad som egentligen är viktigt här i livet och krama om dem ni älskar. Ett bra knep är att fundera på vad man kan tänkas sakna när man ligger på sin dödsbädd. Då inser man ganska snabbt att familj, vänner, kärlek och sådant där som inte går att kalkylera är det men egentligen borde ägna tid och energi åt. Det kan faktiskt vara värt att dra ned på sin materialla levnadsstandard för att finna den här tiden.



Vänliga hälsningar från en som aldrig skulle bli en duktig säljare.

2011-02-20 @ 19:36:26

Bra sagt Jorge

2011-02-20 @ 21:53:59
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Kan inte mer än att hålla med!

Uppmanar samtliga att helt bojkotta TPH. Jag ska aldrig någonsin sponsra dessa skitbolag med mina surt förvärvade pengar. Vill nästan springa in till närmaste köpcenter imorgon och krama alla eventpersoner. Vet inte om jag orkar med alla då vi har många här i Malmö...

2011-02-20 @ 22:08:47
URL: http://maxasc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback