Metro, ett namn nu förknippat med SKIT!

Carina har bloggat på Metro sedan 2008, man kan lungt säga att hon har ett stort arkiv... Hon började blogga när hennes man omkom i en bilolycka och hon har många tankar och känslor nedskrivna i denna blogg.

Då kom smällen från Metro:

 

"Så här påverkas du som bloggar på Metrobloggen.se Du kan fortsätta att blogga på Metrobloggen som vanligt fram till 25:e april. Därefter kommer sajten i sin nuvarande form inte längre gå att nå och inget material kommer längre finnas tillgängligt eller sparat. Fram till den 25:e april har du möjlighet att själv manuellt kopiera eller på annat sätt spara ditt material. Metrobloggen kan tyvärr inte tillhandahålla särskilda hjälpmedel eller verktyg för automatisk kopiering av ditt material."


"Metrobloggen kan tyvärr inte"... bla bla blaaa. det kan de visst, de vill bara inte!

Carina måste alltså köra på copy/paste metoden för att spara sina inlägg... något som skulle ta veckor med tanke på hennes enorma arkiv.


Metro erbjuder ingenting för att underlätta en flytt av arkivet, inga tips INGENTING...
som om de tycker att bloggarna är totalt meningslösa och det spelar ingen roll om 4 års nedskrivna minnen försvinner. Personligen så tycker jag att det är vidrigt, bloggen är min dagbok och jag vill kunna gå tillbaka och minnas, precis som man skulle göra om man skrev sin dagbok förhand. Hade jag Metro som portal hade jag nog *PIIIP* dom!

Man kan ju tro att man har alla minnen i huvudet men det har man inte alltid. Det är många gånger som jag hamnat i ett gammalt inlägg och fått tillbakablickar på saker jag glömt.


Men det finns "hopp" för Metro-bloggarna. Jag hittade Huggpunkt och han har skrivit ett inlägg om hur man kan spara sin Metroblogg... Jag lyckades få ner Carinas blogg (blandat med en massa annat men nu är den i alla fall sparad) Tyvärr var det ingen xmlfil så jag kan inte få in den till någon annan portal men Carina kan ha kvar sin blogg i en mapp på sin dator... så TACK Huggpunkt, tack för att du gjort det som Metro borde ha gjort!


Uppdatering: Nattstad säger att de kan flytta över ert Metroarkiv om ni börjar blogga där. Jag har inte testat själv men det kanske är värt ett försök för er Metrobloggare.

(Nej, jag kan inte hjälpa er med Metro mer än att hänvisa till Huggpunkt. Jag fick ner Carinas blogg men det tog måååånga timmar och jag har tyvärr inte tid att hjälpa alla.. men om NÅGON därute vet hur man får ner bloggen i xml-format, let me know!)

Läs även andra bloggares åsikter om metro, arkiv, flytta, blogg,


Kommentarer

Jag säger sällan detta till främlingar, men jag säger det till dig: JAG ÄLSKAR DIG!Tusen, tusen tack för hjälpen. Jag är så tacksam så tårarna rinner. Vilken underbar människa du är.STOR KRAM!Carina

2011-02-22 @ 11:53:47
URL: http://metrobloggen.se/carinas69

Så jävla dålig stil. Kan inte säger dom. Bullshit som du säger dom vill bara inte.Glad att jag inte bloggat där!

2011-02-22 @ 12:08:01
URL: http://tokmorsangbg.blogspot.com/

Jag tycker det är hemskt gjort att inte ens erbjuda en flytt eller nåt alls... Men jag vet att det går att göra en bok av hela sin blogg kommer dock inte ihåg vart men det finns vet jag.. det är ju lätt att bara undersöka saken så hittar man säkert rätt till slut!! Visste inte du det??2011-02-22 @ 13:50:47
URL: http://tvillinglivet.blogspot.com

Jag var jävligt förbannad mot metro. Har varit trogen bloggare sen 08. Hela bloggen innehåller bland annat minnen från vårt bröllop, graviditeterna, barnens utveckling mm. Det är förjävligt hur de kan kasta sån här skit mot oss bloggare, vi är inte värda något i deras ögon tros att de har tjänat pengar.Det är skamligt.. Nej fy fan att de kunde sjunka så lågt. Tacka vet jag Huggpunkt (fick ner hela bloggen i natt)

2011-02-22 @ 14:58:49
URL: http://saannis.webblogg.se/

Jo Elisabeth, det är Solentro som erbjuder det (de är en av de som sponsrat tävlingar på denna blogg) däremot kan de inte erbjuda att man laddar in sitt rss eftersom de endast innehåller ca 500 inlägg (man måste klippa och klistra) och har man bloggat några år så är det betydligt fler än 500 inlägg som försvinner när Metro tar bort allt.

2011-02-22 @ 15:06:36
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Dubbelkolla att ni fick ner allt (även sidorna i mitten) då huggpunkts användande av wget i tipset inte är helt genomtestat ännu.

2011-02-22 @ 21:23:16

Vilken tur att det finns hjälp att få när metro inte vill hjälpa till. Jag övergav Metro för ett år sedan pga allt strul och inte ångrat mig en sekund!Hoppas dom flesta metrobloggare hinner rädda sina inlägg innan dom går förlorade....

2011-02-22 @ 22:00:21
URL: http://veiken.wordpress.com/

http://flyttametroblogg.se/

2011-02-23 @ 13:12:27
URL: http://evassvammel.se

Tack Eva... men måste tilläggas att alla inlägg följer inte med, endast mellan 3-500 senaste i rss:n

2011-02-25 @ 16:43:26
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Jag tänkte ta upp en annan sak som inte direkt har med inlägget, men har med tidningen Metro att göra. Jag tycker att metros journalistiska form ligger för långt bort från verkligheten. Särskilt då de skriver om jobb & karriär mm, samt att det är för mycket skvaller alá kvällspress. De skriver si och så. Men så jävla enkelt är det inte. Inte bara metro utan även andra medier matar i oss med en massa lögner.


Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback