Hjälp!

Jag lyckades precis lura i Malcom en halv sugtablet alvedon-jordgubbs-grej... man kan ju lugnt säga att han spottade och fräste som en katt med syra i munnen... och kommer troligen aldrig mer att äta något som jag ger honom och kallar "godis"...

Någon som har något bra tips om hur man får i en smart, envis, unge alvedon?


Förkyld... på riktigt!

Jag: Vill du ha korv med bröd?
Malcom: Nej

Jag: Vill du ha yougurt då?
Malcom: Nej

Jag: ...Vill du ha chokladpudding?
Malcom: ....... ..... Nej

är man sjuk!


Calling is sick...


Det var visst inte bara jag...

tänkte jag när jag såg denna rubrik på CNN: Websites to Google: 'You're killing our business!' men det handlade ju inte om något så "obetydligt" som design på Blogspot utan om att de ändrat i sina sökgrunkor... -Men där har vi kanske förklaringen till att Blogspot bråkade.
(men det kunde ha varit pga av designen, i alla fall i min värld, för det var ett par tusen andra bloggdesigners från hela jordklotet som skrek på deras "frågesida")

....Men gäsp vad tråkig jag är! Snälla någon, slå mig i skallen!

Det känns som hela min värld består av design just nu... och det är ju inte bra! För att inte tala om att det inte är bra för min glömskhet...

Jag glömer äta lunch och frukost. Det är ju förmiddagarna då Malcom är på dagis som jag har mest tid att fixa så de senaste två veckorna har jag råkat äta dessa, och enbart dessa:

och det börjar märkas. -Men nej, jag börjar inte bli en michelingubbe jag är fortfarande i samma storlek som en smurf, men jag känner mig klen.

Man kan inte leva på Digestivebars
... det har jag bevisat nu.Show me yours...

and I´ll show you mine!
Välkommen till veckans fotoutmaning
Varje fredag kl 22:00
Info och regler? Klicka HÄR

Tema denna vecka blir:
Runt
OBS
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/february/show-me-yours-3.html

Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack

Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då

Om mr linky krånglar, lämna en kommentar


Fredagspåminnelse

Tema denna vecka var Transportmedel och här är veckans deltagare:
1. Milla 6. Mad World 11. GITTAN
2. Birgitta - foto CHIP 7. Artlover 12. Yvonne
3. Kaxi 8. anemonen

4. Pysselfarmor 9. Hero
5. Bittens bilder 10. Bilder Av Livets Lust

Kika in och lämna en kommentar.
Nytt tema kommer ikväll runt 22:00

Sover Google?

Det är något fel på Blogger/blogspot för tillfället. Det går att byta till standardmallar men inte att böka i htmlkoderna, det började igår eftermiddag och nu på morgonen när jag tittade så är problemet kvar men de skriver att Google (som äger portalen om jag har fattat det rätt) är medveten om problemet (det är ett fel i javascriptet) men jag hittar inget om när det kan tänkas vara fixat.

Så alla ni som väntar på designer i Blogger -de kommer, jag väntar bara på Google innan jag kan fortsätta :(Läs även andra bloggares åsikter om blogger, blogspot, google, javascript, html,

Minst sagt tufft...

Nu har jag bytt design åt Sjubarnsmamman... hon gillar widgets :) ... och hade omkring enmiljonetthundrasjuttioelva stycken... typ. ;)

Nu, två timmar efter att jag började lägga in hennes nya design så måste jag ta en paus för datorn skriker åt mig!

-Jag lägger in Facebook och Blogsvar till henne, allt ser bra ut... sekunden jag byter sida så är allt borta igen?!!! (och Ja, jag klickade på "spara" så senil är jag inte än)

Till råga på allt så tar hennes sida ca 5 minuter för mig att ladda eftersom den innehåller såååå många widgets... så tänk på det därute! Vill ni ha en blogg som är lätt att gå in på, som går snabbt, så var sparsam på widgetsarna.

NU... blir det paus! Innan mina ögon kollapsar!


Jag för er bakom ljuset....

Jag pratade med sambon om Metro... inte för att han bryr sig för 5 öre över bloggar men det är ju roligt att försöka prata någongång... men jag ångrar att jag försökte.

Han tittade förbryllat på mig och sa: Men så kan du ju inte göra...
Jag: Va?
Sambon: Meh, folk kan ju få ett falsk intryck om att du skulle vara snäll?!!

He loves me.... he really does...


Jag kan sjunga..

...men jag gör det inte utav hänsyn till de runt omkring.

Något bl.a Carola, Lady GaGa, och framför allt Ke$ha borde ha i åtanke...


Metro, ett namn nu förknippat med SKIT!

Carina har bloggat på Metro sedan 2008, man kan lungt säga att hon har ett stort arkiv... Hon började blogga när hennes man omkom i en bilolycka och hon har många tankar och känslor nedskrivna i denna blogg.

Då kom smällen från Metro:

 

"Så här påverkas du som bloggar på Metrobloggen.se Du kan fortsätta att blogga på Metrobloggen som vanligt fram till 25:e april. Därefter kommer sajten i sin nuvarande form inte längre gå att nå och inget material kommer längre finnas tillgängligt eller sparat. Fram till den 25:e april har du möjlighet att själv manuellt kopiera eller på annat sätt spara ditt material. Metrobloggen kan tyvärr inte tillhandahålla särskilda hjälpmedel eller verktyg för automatisk kopiering av ditt material."


"Metrobloggen kan tyvärr inte"... bla bla blaaa. det kan de visst, de vill bara inte!

Carina måste alltså köra på copy/paste metoden för att spara sina inlägg... något som skulle ta veckor med tanke på hennes enorma arkiv.


Metro erbjuder ingenting för att underlätta en flytt av arkivet, inga tips INGENTING...
som om de tycker att bloggarna är totalt meningslösa och det spelar ingen roll om 4 års nedskrivna minnen försvinner. Personligen så tycker jag att det är vidrigt, bloggen är min dagbok och jag vill kunna gå tillbaka och minnas, precis som man skulle göra om man skrev sin dagbok förhand. Hade jag Metro som portal hade jag nog *PIIIP* dom!

Man kan ju tro att man har alla minnen i huvudet men det har man inte alltid. Det är många gånger som jag hamnat i ett gammalt inlägg och fått tillbakablickar på saker jag glömt.


Men det finns "hopp" för Metro-bloggarna. Jag hittade Huggpunkt och han har skrivit ett inlägg om hur man kan spara sin Metroblogg... Jag lyckades få ner Carinas blogg (blandat med en massa annat men nu är den i alla fall sparad) Tyvärr var det ingen xmlfil så jag kan inte få in den till någon annan portal men Carina kan ha kvar sin blogg i en mapp på sin dator... så TACK Huggpunkt, tack för att du gjort det som Metro borde ha gjort!


Uppdatering: Nattstad säger att de kan flytta över ert Metroarkiv om ni börjar blogga där. Jag har inte testat själv men det kanske är värt ett försök för er Metrobloggare.

(Nej, jag kan inte hjälpa er med Metro mer än att hänvisa till Huggpunkt. Jag fick ner Carinas blogg men det tog måååånga timmar och jag har tyvärr inte tid att hjälpa alla.. men om NÅGON därute vet hur man får ner bloggen i xml-format, let me know!)

Läs även andra bloggares åsikter om metro, arkiv, flytta, blogg,


Hur tar jag mig tillbaka efter detta?

Ja, en gnutta frånvarande har jag ju varit i två veckor nu men jag har allvarligt talat designat rumpan av mig. 16 st har det blivit hittills och jag har fyra stycken kvar att göra.

Jag ber åter igen om ursäkt för mitt dåliga bloggande men snart så!!!

Vi har självklart gjort mer än att bara designat men när kvällen kommer så har jag varit alldeles för trött för att ladda ur kameran... ilandsproblem på högsta nivå, ehe?Den senaste designen som blev klar är Remes, hon har en låst blogg men jag fick tillstånd att visa hennes design ändå :)
Hon har även en hemsida, Remes Bageri där man kan se hennes konstverk.

Några designer är fortfarande hemliga, bloggägarna vill vänta med att lägga upp sina designer en stund men jag återkommer med dom när det blir färdigt :)
Här är några som jag får visa:
Jag kanske fortfarande sov...

Jag tänkte att Malcom skulle få välja vad han ville ha till frukost så jag öppnade skafferiet och frågade vad han ville ha... Jag tänkte inte på att titta själv vad som faktiskt stog där. Det brukar ju vara mackor, flingor osv...
Men det var det inte idag...

Det första Malcom såg var en enorm skål med godis... jippietjohotjohej


Jag drömde inatt att internet inte fanns...

...och att jag fick posta alla viktiga saker till mina nära och kära.

Det tog 3 dagar innan min syster fick veta att jag diskat och 4 dagar innan mina vänner fick reda på att jag skulle se på TV och ett brev blev försenat så först efter 6 dagar fick min familj reda på att lagat korv till middag.


Fyfaan vilken otäck dröm!!

(Ärligt stulet från FB men omgjort)

Säljsekten...

Jag fick ett mail från Johan Ripås på Sveriges Television som undrade om jag var intresserad av en förhandstitt på dokumentären Säljsekten som sänds nu på söndag kl20.00 i SVT2, den handlar om den hårda miljön på företaget The Phone House.

Jag kikade in och blev mörkrädd... För jag kände igen varenda ord jag hörde. Jag har själv arbetat som försäljare (en sådan där jobbig telefonförsäljare i ca tre veckor innan jag insåg att jag blivit en amöba) Just den här dokumentären handlar om utesäljare, de som står och stoppar dig på väg genom köpcentrumet men jag måste säga att den här dokumentären om The Phone House kunde vara om vilket försäljningsbolag som helst... exakt så var det: Sälj till varje pris eller dö.

Nu är den här dokumentären till för att belysa vilka jävla idioter det är som styr dessa bolag men jag vill faktiskt rekomendera den här till alla som avskyr dessa försäljare... Ni skjuter budbäraren, som bara försöker arbeta och ha en inkomst. De som arbetar med detta är redan på botten, annars tar man inte ett sådant där jobb.


Ni som är otrevliga mot telefonförsäljare, eller försäljare över huvud taget, snälla sluta med det. Det räcker att bara lägga på luren eller bara gå, ni behöver inte ens säga Hejdå. De får tillräckligt mycket skit från de som äger företaget.


Show me yours...

and I´ll show you mine!
Välkommen till veckans fotoutmaning
Varje fredag kl 22:00
Info och regler? Klicka HÄR

Tema denna vecka blir:
Ja... jag har ju haft lite bilproblem... så vi kör på:
Transportmedel

Show me yours...


OBS
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/february/show-me-yours-2.html

Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack

Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då

Om mr linky krånglar, lämna en kommentar


En sen Fredagspåminnelse.

Temat denna vecka var Malplacerad... Här är veckans deltagare

1. Milla 5. Carola - Bahamasblogg 9. Kaxi
2. Birgitta 6. Yvonne 10. Jen
3. Toves Sida 7. Mad World 11. Lairama
4. Toves Sida 8. Bittens bilder


Kika gärna in och lämna en kommentar.

Nästa tema kommer ikväll runt kl 22:00 :)

 


He loves me...

eller så är sambon bara jävligt rädd för mig... för han är just nu på väg att hämta en annan bil till mig, en utan liklukt och råttbajs... Igår försökte han påstå att det "inte var några större fel på den" så jag sa: Men åk den du då!

Imorse när han skulle åka för att hämta en annan bil till mig så tog han sina bilnycklar, inte de till råttbajsbilen...

Jag frågade honom varför han inte åkte den otroligt fina bilen som han tyckte att Jag skulle åka i... Han såg sig förvirrat omkring och insåg att det inte fanns någon utväg...

Han åker just nu i råttbajsbilen.


I snart 10 år...

har jag och min sambo... älskat?... varandra.

Men ibland funderar jag om det verkligen har gått 10 hela år, för ibland undrar jag om han verkligen känner mig.

-Men å andra sidan så kanske det är just därför, för att det är tio hela år, som han kommer med sådana urdumma saker som han gjorde idag... Han bryr sig helt enkelt inte tillräckligt för att ens försöka att imponera på mig längre...

Han har ju redan kossan, varför anstränga sig för mjölken, ehe?

Vill ni veta hur han bedyrade sin kärlek idag? -Jag ska mathandla imorgon och behöver då en bil. Han säger: Det är luuuuugnt, det fixar jag. Idiotiskt nog så trodde jag honom, han brukar ju kunna fixa fram en bil när jag behöver en.

(För er som inte vet så har vi bara en bil och den använder min sambo dagligen så när jag behöver bil så måste han fixa fram en annan... men han jobbar ju med bilar så hur svårt kan det vara?)

Idag kom han med en volvo... obesiktad... råttbajsig... och med en unken odör -som får mig att misstänka att någon eller något har mist livet i denna bil och ligger troligen kvar någonstans under sätet... och han visade mig den med ett brett leende på läpparna som om han menade: "Titta vilken pärla älskling! Den passar dig som handen i handsken!"

Nu jävlar gick han för långt!

Hade jag en hundkoja så skulle han få sova där!!!... men soffan får duga...
men han får faan inget täcke!

Uppdatering: Sambon vill ha "upprättelse"... den är inte obesiktad.. den har endast x antal "besiktnings 2or"... Ja, ja... är den ju helt körbar, ehe?


Känner mig lite som en moderat...

Vi bor på andra våningen och varje gång vi ska gå in så lägger sig Malcom halvvägs i trappan upp och säger: Mammaaaa, orkar inte gååååå...

och jag svarar: Kryp.. kan du inte gå... så kryp.

Jag kanske ska ringa Reinfeldt och fråga om de har något jobb till mig.

Ja, ja... han är tung, ok... Var är "världens bästa mamma-awarden" ehe? ;)


...

Det gör ont att dricka kaffe... om man har hål i läppen


Jag lever...

men bara knappt...
Jag önskar att jag hade ett liv att skriva om men jag har haft huvudet i bloggmallar fler timmar än vad jag kan hålla reda på nu...

nja, lite lek har det ju blivit också... annars blir man ju knäpp! ;)


Ok syster... ut och slåss

Det är ok Bella...


..man får vara våldsam om man har diabetes...

Nu har jag äntligen en förklaring till varför du, så brutalt, slängde in mig i spisen när jag var liten! ;)


9st

... Jag har hunnit med 9 st designer/headers den här veckan... och jag kan lugnt säga att mitt huvud känns som en ballong!... så nu drar vi ut på lite äventyr och luftar hjärnan lite :)

(För de som är intresserade så kommer ett inlägg med designerna när jag är färdig, det känns som det är bättre att lägga alla i samma annars blir det lite väl mycket designbabbel)


Show me yours...

and I´ll show you mine!
Välkommen till veckans fotoutmaning
Varje fredag kl 22:00
Info och regler? Klicka HÄR

Tema denna vecka blir:
Malplacerad
Fel sak på rätt plats, rätt på fel? Nja ni förstår vad jag menar ;)Show me yours...
OBS
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/february/show-me-yours-1.html


Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack

Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då

Om mr linky krånglar, lämna en kommentar

Tid tid tid... var är du?

Här kommer en väldigt sen fredagspåminnelse!

Temat var ordspråk/citat och här är deltagarna:
1. Milla
2. Magdalena
3. Bittens bilder
4. Mad World
5. Birgitta
6. Kaxi
7. Maboe
8. Lairama, Sweden
9. Carola - Bahamasblogg
10. Yvonne
11. mammsen74
12. Lotta
13. Jen
14. emma
15. You're next!

Kika gärna in och lämna en liten kommentar...

och behöver jag säga att jag troligen kommer att bli lite sen idag med ett nytt tema?... Förlåt säger jag i alla fall och jag skyndar mig :)

Snöstorm...

Jotack.. det har vi ju bett om!!!?

Det som började bli så fint ute :(

 

... och Tack Gubben Frost, TACK!!!

..för facepeelingen jag fick när jag lämnade Malcom på dagis!

 


Hej heeej!

...nä jag ville inget speciellt...
Jag har fortfarande fullt upp med designerna...

...ville bara säga hej :)

HEJ!

Redan?

Jag vaknade av att min nya granne skrek:
Jag är så jäääävla trött på dig...


Hur gick det till? Hon har ju nyss flyttat in?


Trubbel i paradiset...

Jag vet inte hur många av er på min sida som sett att jag har rea på bloggdesigner just nu... jag annonserade på Mirkas sida... med xxxX!! antal läsare.

Just nu kliar jag mig i huvudet, försöker sortera och önskar att jag hade en sekreterare för mailen plingar konstant... och jag är inte direkt känd för min organisationsförmåga och planering...

så jag måste be om ursäkt för att mitt bloggande blir lite lidande men jag måste hinna så mycket som möjligt den korta tid Malcom är på dagis så ha tålamod med mig är ni snälla... jag är snart tillbaka på banan :)


Förvirrad...

Sambon sitter i soffan och säger "kyrkböcker"... sedan tystnad... han har sagt det tre gånger nu som om han förväntar sig något form av svar... är det meningen att jag ska förstå vad han menar?


Jag älskar att designa bloggar...

det är ingen hemlighet. Mycket möjligt att det är lite tråkigt för Er att läsa om det men nu vill jag skryta lite igen :) Jag blev klar med designen till Maggda idag...


Vad tycker ni? :)
HÄR hittar ni till Maggda och Turner

Ibland är han bara för bestämd!

Jag klagar inte på att barn har en egen vilja, det är klart att de ska ha det... men när de tar en penna, målar ett superhjältemärke på bröstet och säger att de ska gå nakna till dagis (så det han målade syns ordentligt)... då har det gått lite för långt.


Nej... ni får inget foto på min superhjältenakenfis...
men han är bestämd även med kläderna på.

Jag har inga ord...

allt jag hör i mitt huvud är

ZzzzzzZzzzzzZzzzzz

så jag slänger upp en bild....


och säger
Nattnatt därute


Tread on me... I dare you!

...fråga mig inte vad hon håller på med... men hon har rullat ihop sig i köksmattan.

 

Jag höll på att snubbla över klumpen och jag tog förgivet att det var Malcom som hade sprungit ihop mattan så jag var en halv nanosekund ifrån att sparka ut knölen av bara farten när jag hörde ett dovt morr...

 

Hon ligger där fortfarande... någon kattpsykolog i krokarna som kan förklara vad hon håller på med?.. eller var detta ännu ett försök att mörda mig?

 


Jösses vilken lyx!

Det blev sovmorgon idag... till nästan 10!!! Jag kommer inte ihåg sist Malcom sov så länge, det är ju nästan för länge... halva dagen har ju nästan gått!

_____________________________________________________________________

Idag ska vi iväg till mamma för att försöka få igång hennes dator och hjälpa henne in i 2000-talet men innan vi åker så kom jag på att Milla frågat mig hur det gick med tanten med hunden...


...och det har faktiskt gått bra... det blev inga vedergäldningar i form av hundbajs på min dörr utan hon förstod nog vad jag menade... Några dagar senare gick jag ut på balkongen precis när hon gick förbi, hon vände genast om och satte näsan i luften men det är ju helt ok... det var ju inte direkt vän jag ville bli med henne,ehe?

 

Efter några steg så satte sig den ulliga hårbollen i en snödriva och började göra sitt... jag såg hur tanten smygtittade mot min balkong. Hon kanske var rädd att jag skulle springa och hämta soptunnan och slänga på henne för när vovven var färdig så knöt hon upp sin lilla prynads påse som hon haft på kopplet och traskade ut i snödrivan (i lågskor) och hämtade avskrapet. Mohawhawhawhaaa! ... Jag hoppas bara att hon gör det även när jag inte ger henne onda ögat från balkongen.

_____________________________________________________________________

Jag kan passa på att göra en till uppdatering, ang mitt lilla bygge... Yvonne frågade mig När "bygget skulle bli klart" och jag kom på att jag glömt berätta att när sambon kom hem den dagen så hade jag lagt alla mina ritningar på köksbordet och jag var redo för en kamp med näbbar och klor med min kära sambo (aka Snålis-jag-skriker-när-jag-skiter-Von-Anka) men så blev inte fallet...
Han sa Ja direkt och JA jag är lika chokerad som ni!!!

 

Bygget börjar i slutet av februari/början på mars...
men jag är lite kluven, jag kan inte riktigt bestämma mig om jag ska bygga ett piratskepp eller en riddarborg :)

 

Vad tycker Ni?

Piratskepp eller riddarborg?

 


 


Vad gör tant uppe så här sent?


Tvättstugan behöver inte vara tråkig


En fråga i frågboxen...

eller tre rättare sagt av Lie (i Bloggsvarswidgeten i sidokolumnen)...som ville att jag skulle svara på bloggen so here goes:

1. Vem är din favorit komiker och varför?


Denis Leary... Jag kan inte förklara varför. Han får mig att asgarva, jämt... det räcker att se honom liksom.
(spola fram till 2:33 om ni inte har tid i 10 min)
(sv fav - Jonas Gardell)
2. Har du och din sambo någon "låt", om ja, vilken och hur gick det till?

Harkel... jaaaa... men jag vet faktiskt inte hur det gick till...


men sedan har vi ju även den här:


3. Kan du visa upp hur du redigerar dina foton, steg för steg?

Det är så olika. Ibland gör jag ingenting och ibland kan jag sitta i timmar. Jag använder tre olika program. Picasa 3, PhotoScape och Photoshop (Jag har 7.0)... ibland även Paint.

Oftast drar jag endast på Skuggan lite och ökar Högdager i Picasa för jag gillar mörka bilder med överexponerade ljuspunkter. (Ramarna som jag brukar använda hittas i PhotoScape)

Om du preciserar lite, om det är något särskilt du vill ha tips om, så kan jag utveckla svaret :)

Tack för frågorna och förlåt för det sena svaret.


Vad tänker jag på?

Jag fick en jättetrevlig kommentar av Veronica som tyckte att jag skulle ha en fotokurs... nu har ju jag fortfarande en bridgekamera för jag tycker själv att jag inte kan tillräckligt om kamerainställningarna för att skaffa en systemkamera... trycker man bara "auto" så tycker jag att systemkameran förlorar lite av sin effekt och därför tränar jag vidare på min bridgekamera ett tag till men är oerhört smickrad att Veronica tycker att jag skulle kunna ha en fotokurs. Tack :)

Jag fick dock en annan kommentar i samma inlägg om att jag skulle väl kunna ge lite tips om ljus, vinklar och hur jag tänker när jag fotar... och för att svara på det behöver jag inte kunna mina ISO-inställningar utan och innan :)

 

Jag tänker inte så mycket, bara om jag är ute efter något speciellt som tex ett tema till Fototriss eller när jag fotar tex Emma. Men då lägger jag ner mer tid på förberedelser med motivet och ljussättning inte själva kameran. (Bilden på "gröna gubben" är oredigerad och fotad med "auto-inställning")

 

Jag tycker inte att man ska tänka så mycket utan istället försöka fånga ögonblicket. När jag fotar Malcom så försöker jag mer ta ögonblicksbilder, det är de som gör att man minns en känsla när man senare ser tillbaka på fotot... som det här:

 

Visst skulle man kunna planera ett sådant här foto men då förlorar det sin effekt. -Men visst finns det vissa saker som jag tänker på: Ljuset behövde jag inte direkt tänka på utomhus förutom att ha solen bakom mig, eller på sidan, så det inte blir motljus. Då blir motivet (Malcom) för mörk. Det enda jag tänkte på var att sätta mig på huk... varför? Jo pga av detta:

 

Det klassiska... som alla mammor gör någongång... fotar ovanifrån.

Många som knäpper hemmafoton, kalas, lekparken osv osv, står upp med kameran i ansiktet och fotar nedåt. Big nono såvida inte barnet tittar upp på dig. Man vill ju inte ha ett foto på barnets hjässa, man vill ju få med ansiktet... så sätt er ner när ni fotar!

 

Jag letade upp några foton som jag knäppt när jag var runt 10 år, för att visa de största misstagen man kan göra:

 

Här siktade jag in mig på mammas ansikte vilket resulterade i alldeles för mycket tomrum (Ja, jag har stavat fel på bilden) Som tur är så kan man ju beskära sina foton nu för tiden men det enklaste är ju om man lägger motivet "rätt" i bilden när man fotar.

 

Glöm inte bort hela fotot. Många tittar på den lilla rutan i mitten av kameran och lägger motivet där men det skapar väldigt mycket yta... som på bilden på mamma, där var det för mycket tomrum över...

och på den här över är det alldeles för mycket yta under pga att jag lagt mitten på katten.

 

Här har jag också siktat på katten... jag gillar katter ;) ... Jag gjorde rätt som inte la katten i mitten, ni ser att den ligger lite till höger i bild just för att även Petra skulle få plats. Tyvärr tittade jag endast på katten... så jag glömde bort Petras huvud.

 

Så kortfattat: Se HELA fotot innan ni trycker på avtryckaren, titta ljus, skuggor och gå ner i rätt höjd... så blir det säkert jättebra :) och tänk på att motivet inte alltid behöver vara i mitten.

Hoppas jag hjälpte någon med mitt svammel ;)

 Show me yours...

and I´ll show you mine!
Info och regler? Klicka HÄR

Tema denna vecka blir:
Ordspråk
/citat

Äta bör man annars dör man...


Vilket ordspråk/citat kan Du visa med ett foto?
Show me yours...


OBS
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/february/show-me-yours.html


Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack

Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då

Om mr linky krånglar, lämna en kommentar

En liten fråga...


Kan ni räkna hur många gubbarna är?

Vinnaren vinner en miljon ankor i rosa presentförpackning


AaaaaaaH!!!

Tänk att någonting som låter att göra såååå ont......kan vara sååå kul :)


Att diska eller inte diska...

Mamma kommer hit idag... och jag tänker: Oj, jag måste skynda mig diska.

Missförstå mig inte, det är inte så att jag har mycket disk utan det är några tallrikar, ett par glas och nån kastrull... så varför känner jag en sådan obeskrivlig panik över att jag måste diska innan hon kommer?

Varför är det så? Om det är rent i diskhon när hon kommer så blir nästa fråga från mamma: Har du ätit? (Jag är lite dålig på att äta) ... så varför ska jag diska?

Om jag struntar i att diska... så ser hon ju att jag har ätit :)
Logiskt ;)


Dagisdags...

...men efter att ha suttit i ca en timme med hårtorken i Malcoms skor nu på morgonen... så tog vi bilen idag!


Nattnatt därute


Plask plask plask

Jag tror jag gjorde ett misstag idag när jag skulle hämta Malcom från dagis idag. -Det är en ny granne som ska flytta in så hyresvärden är här och rustar lägenheten bredvid oss... dvs målarsaker och grunkor i hela trapphuset.

Malcoms vagn står i ett förråd i trapphuset och den dörren var barrikaderad, men istället för att traska upp och be målargubbarna flytta sina saker så bestämde jag mig för att gå utan vagn... det är ju inte så långt, klart Malcom kan hem...


Jag hade visst glömt bort att Malcom är 99% blötdjur...
och det var många vattenpölar idag.

Efter 50 års äktenskap...

...insåg Malcom att han ärvt sin fars gener...
och glömt att man ska lyssna på sin kvinna första gången hon säger något.

bakgrundsbild lånad här

Lång dag...


Han sitter på mitt huvud...

och skriker Petra Saga Petra Saga Petra Sagaaaaa... med en fotbollshulligans- röst.

Jag visade nämnligen Malcom Nickis hemsida och sa: Dit ska vi åka idag med Petra och Saga... nu är det ju 1-2 timmar kvar innan vi ska åka så det känns som jag borde ha väntat med att berätta... (för min mentala hälsas skull)


Råd till en tonåring?

Är det någon idé? Egentligen inte eftersom hon inte ens kommer att läsa det här utan endast fnysa och säga "whatever"

Men... jag fick ett hjärtskärande pling på msn igår från en tonåring... hennes mamma hade "krossat hennes drömmar om att kunna bli en fotograf för hon fick ingen Nikon"... buhubuhu!

Jag skickade över några länkar på billigare kameror, som var exakt lika den Nikon hon ville ha, men det gick ju inte. Det måste vara en Nikon för det säger hennes vänner är bra...
-vänner som troligen inte har ett hum om varken ISO-inställningar eller hur bländaren fungerar. Det är liksom när man vet det som man har en chans som fotograf... inte när man lärt sig ställa kameran på auto och trycka på knappen.

Jag ska försöka vara kortfattad så kanske, bara kanske, hon läser detta inlägg... för det här är faktiskt viktigt!


Du kan ha världens dyraste kamera och fortfarande vara en urusel fotograf.


Ingen, INGEN, av de kändaste fotograferna använder Nikon... så vad exakt är det som är så bra med Nikon? Se bara på Stephen Alvarez, (en skitbra fotojournalist) Annie Leibovitz, Harry Langdon, Richard McLaren, eller min favorit Matthew Rolston. (inom den generen) Ingen av dessa har en Nikon... mycket märkligt?

Se det så här: Tror du att Picasso blev känd för att han hade en dyr pensel eller för att han hade talang?


Jag gör det ännu lättare:

Den här bilden är tagen med en Nikon...

Väääldigt speciell måste jag påstå, ehe?


Den här är tagen med en 3px Sony kamera:


Det är inte kameran som gör fotografen
utan det är ögat!

och du fotar bättre med din mobiltelefon än vad många fjortisar gör med sina "ååå så dyra Nikons" -Så sluta vara en bortskämd märkestönt!
Märkestöntar blir aldrig framgångsrika.

Jag vill hemskt gärna ha en Phase One P40+ som kostar 141 125:-.. skulle vara kul... men det skulle inte göra mig till en bättre fotograf, det är ett faktum! och jag slutar knappast fota bara för att jag inte har en dyr kamera.

Love you. ;)

En liten award :)


Denna fina fick jag av Åsa, tack tack så mycket :)


Med denna award följde även några frågor:

Ta upp närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det där ?
Detta är hennes uppdrag! (Wall-E)

Vad var det senaste du såg på Tv ?
Top Model... jag gillar fotosessionerna ok!!!

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Dricker kaffe

När va du senast ute och vad gjorde du då?
Rökte på balkongen... räknas det?

Vad har du på dej ?
...Stilletos och läder

Vilken va den senaste filmen du såg ?
Hitta Nemo

Skulle du överväga att flytta utomlands ?
Jupp, sambon har lovat att vi ska bosätta oss i Skottland när vi blir pensionärer... Jag har det skriftligt!

Tiden smiter som vanligt så jag skickar den inte vidare idag (kanske hinner en annan dag) men den som känner sig manad får naturligtvis sno den :)

RSS 2.0