What's love got to do with it?

När jag ser inläggen i bloggen så ser allt så ljust och trevligt ut... missförstå mig inte, det är ljust och trevligt i mitt liv. Ljusare än det varit på länge.... solen skiner ju förfullt ;) Men, jag har lite problem med vad jag vill och vad jag kan, får, ska, bör skriva för hur jag än vrider och vänder på det så skiner mitt privatliv igenom... men bloggen är ju "min dagbok" så det är ju egentligen som det ska vara... börjar jag bli snurrig?

Kortfattat: Sambon är ingen sambo längre, han bor i Drömkåken sedan 2 veckor tillbaka. Det är ingen stor grej egentligen, allt går bra, vi mår bra osv osv osv

När jag skrev "singel" (vilket jag gjorde i vredesmod mitt i natten med en liten självironisk kommentar: Vad är det första man gör -skriver på facebook som en fjortis) på min privata FB så fick jag en massa frågor om vad som hänt och en massa "kramar"... de tackar jag för men vill inte ha några fler, jag vill heller inte gå in på detaljer över vad som hänt... vill bara säga att efter nästan 10 år så är det jävligt skönt att bo själv (med Malcom förstås) Det var mitt val så därför känns det lite extra bra så inga kramar eller ledsna gubbar :( behövs, jag är inte ledsen.

Vill även säga att det inte är "skiten" som vissa tycks tro att jag har fått "stått ut med".. Jag har inte stått ut med någon sk "skit"! Jag är inte den lättaste att bo med heller och jag valde själv att bo i Drömkåken och att det tog 4 år (eller mer) för sambon att fixa saker visste jag långt innan så det är inte pga några sådana saker. Inte heller pga av alla råttbajsbilar eller kvastar, sånt uppskattar jag, tro det om ni vill... Jag tycker det är humor på högsta nivå och det förgyller min vardag ;) Skulle någon ge mig rosor eller ett halsband så skulle jag faan inte veta vad jag skulle göra med dom :O

Jag älskar Malcoms pappa av hela mitt hjärta, jag älskar hur han kan få mig att skratta genom att bara vara han... Den enda anledningen till att jag skriver detta inlägg är för att jag fritt ska kunna skriva "Malcoms pappa" eller "Andreas" utan att få en massa frågor om "sambon". Jag älskar Andreas, det är under andra omständigheter detta har hänt för när vissa saker inträffar så måste man ta ett steg tillbaka och fundera: What's love got to do with it ;)

Show me yours..

and I´ll show you mine!
Välkommen till veckans fotoutmaning
Info och regler? Klicka HÄR

Temat blir:
"På väg..."
och det blir det sista temat (!!!)

Ja, jag ska ändra fotoutmaningen lite, mest för att jag inte har den tid jag skulle vilja ha. Jag tittar alltid på era foton men jag har inte alltid tid att kommentera, jag gillar inte att bara skriva: "fint foto" så då väljer jag att inte skriva något alls, kanske det är fel? och jag har märkt att kommentarerna är lite dåliga i allmänhet... och det är ju inte roligt.

Jag har även mycket som pågår i det verkliga livet just nu och det låter kanske inte jobbigt att komma på ett tema en gång i veckan men det har blivit lite av ett tvång istället för en rolig grej... och så ska det ju inte vara heller.

F.ro.m nästa vecka så kommer utmaningen att komma på Lördag förmiddag och temat kommer att vara samma varje gång, den nya utmaningen kommer att heta: Min vecka och där ska man, med ett foto eller fler, visa vad man gjort föregående vecka... hänger ni med? ;)

Självklart kommer det att gå att vara med hela veckan men tanken är att det först och främst ska bli en endags utmaning, ungefär som fredagsfärger.

Låter det bra... eller blir ni arga på mig nu?Här kommer den sista Show me yours med temat "På väg"....


Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då

OBS
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk:
http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/april/show-me-yours-6.html

Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack


Om mr linky krånglar, lämna en kommentar


Det var en gång en fotboll...


MAMMA!!!!!

-Mamma mamma mamma
-Ja?

-Mamma mamma

-Ja vad är det?
-Mamma mamma mamma mamma
-Jaaaa?
-Mamma mamma mamma
-Men hallå?, vad ÄR det?
-Mamma mamma mamma... mamma mamma mamma!!!
-JAAAA!

-Men mamma... sluta skrikaHunden sover i vardagsrummet...

...ensam, för jag orkar inte att han busar med katterna hela natten. Denna kära vovve gillar ju även att tugga på saker, han har blivit bättre... men jag brukar se till att inte lämna någonting viktigt framme i vardagsrummet när vi ska sova.

Jag kan ju inte hålla mitt vakande falköga på honom när jag sover... men jag glömde visst något i vardagsrummet i går natt!

Inget byggande idag...

...förutom några gardinstångsuppsättningar...

Idag har varit en riktig städardag. Jag är visst inte så bra på det där med att "hålla efter"... Jag har en tendens att vilja bli färdig innan jag städar, annars får man ju bara städa flera gånger *helt logiskt*.

Men jag fick ge upp den här gången. 4 katter och en hund som lossar vinterpäls mitt uppe i en massa sågspån blev lite för mycket. *muttermuttermutter*


Sängen är på plats!!!! :)

Men tror ni att mammagrisen sover i sin nya fina säng?... näpp!
-"Imorgon mamma, imorgon...sofa din säng inatt... snäääälla"
Idag fick vi besök :)

 

av Petra och Saga så idag har det inte blivit mycket bygga, mest bus :)

Lite måla har det blivit men Blogg.se fuckar som vanligt så jag fick bara in en bild idag... ska försöka få ut dom på FB istället (Ni kan titta där även om ni inte har FB själva)

Nattnatt därute!Jomenfyfanvadbraviärdå!

Jo...

man FÅR skryta när man hunnit allt det här på fyra dagar!


Börjar jag bli tråkig?

...I don't care ;)


Snart är vi färdiga :)


Blond?

Jag kan bygga en riddarborg...
men inte bygga ihop en låda???Vart faan är beskrivningen?!


Så vad gör jag?

...om jag inte har tid för fotoutmaningen... och knappt tid för bloggen?

Nä, jag har inte direkt skaffat ett liv, men det är ju Påsk så Malcom är ledig från dagis och vi har äntligen fått rumpan ur vagnen och satt igång med Malcoms riddarborg.

Tanken var att det skulle bli ett pirat-tema först men Malcom fick bestämma och han ville ha en riddarborg. (allt började när jag såg en djungelkoja för 150 000kr på nätet)

Vi har byggt i tre dagar nu och... vi är snaaart färdiga :)

och världens bästa Farbror Danne och Maria ska ha ett STOOORT tack för den superhäftiga verktygslådan Malcom fick i påskägget! Malcom skickar miljoner pussar! ;)
Show me yours..

blir tyvärr inställd den här veckan.

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt men jag har alldeles för mycket just nu... men jag hoppas vi ses nästa fredag :)

Och vinnaren är...

KAXI!!!! med hennes superstarka Pippi! :)

Maila mig din adress på whatthepiipdotcom@live.se, eller lämna den i en kommentar (jag publicerar den inte) och skriv vilken färg du vill ha på ängeln så kommer vinsten på posten inom kort :)

GRATTIS! och tack till alla deltagare och självklart till Carina från Carinas vrå, Carinas smycken och Carinas smycken på Facebook för vinstsponstringen :)

 


Skulle vara lite...

starkare...
och lite mindre blond...

men det tar sig :)Gissa...

...vad vi gör ;)


Livet är en dragkamp?

Den är MIN!

Ja... för det finns bara EN pinne i skogen?Jävla tonåringar...

som inte kan förklara!


Jag är döden

....... .....

Hörde ni? Det där var jag som tog ett halsbloss... och nu kommer ni alla att få cancer och döden dö!

Jag står fyra meter ifrån dig ute i "friska luften" och en vindpust blåser en mardrömsliknande odör åt ditt håll, du flackar med blicken, vad ska du göra, du råkar andas... å nej, du röker passivt!

Du fick i dig ett andetag av 0.1% rök och 99.9% luft och nu är din lunga svart för all framtid, du kommer att dö!

....... .....

Vi avskrap och amöbor på Sveriges fimpfyllda gator är inte bara mördare, vi kostar samhället pengar också, mycket pengar. Ca 26 miljarder per år av skattebetalarnas pengar går till oss parasiter så självklart ska vi förbjudas, bannlysas och hatas. Regeringen har problem med att genomföra en lag som förbjuder sex med djur, men att införa lagar om vad människor får och inte får göra på sina kafferaster det är lätt som en plätt.

Rökare är helt ensamma om att försämra Sverige, vi suger ut skattebetalarnas pengar, era pengar, för rökare betalar ingen skatt.

Får jag fråga hur många av er som är nykterister? Upp med handen.. ingen? Varför jag frågar? -26 miljarder kostar rökningen - 150 miljarder kostar alkoholen.

....... .....

Men vi luktar ju illa. Vi stinker jämt och vem vill stå bakom en rökare i ICAkassan, hemska tanke! Vem vet om inte röklukten drar sig mot dina kläder och suger sig in i fibrerna på din jacka om du står inom 1 meter. Du kan ju börja lukta du med och då kan ju folk tro att Du röker och spotta på dig.

Vi luktar jätteilla... Det gör tanten med Chanel no5 också.

....... .....

Men vi är livsfarliga, vi är döden och kommer ni i närheten av oss så går ni en säker död till mötes... Jag kommer ihåg en gång en vän till mig hade fått barn, jag hade rökt innan jag gick in för att hälsa och hennes syster var där. Hon slängde sig över mig som en utsvulten varg och fräste: Du tvättade väl händerna!

Jag har aldrig hört henne fråga om jag tvättat händerna efter jag varit på toaletten. Bajspartiklar kanske är ok, men inte röklukt?

....... .....

Ska vi snacka balkong? Det mest avskyvärda som finns: En rökande granne! En sådan där som sitter på sin balkong 24 timmar om dygnet så du aldrig kan öppna din egen dörr och definitivt aldrig hänga ut en matta för vädring. Skulle det komma en rökpust på den så är den förstörd för all framtid.

Det spelar ingen roll om mattan hänger i två timmar, har det kommit rök på den i en sekund så luktar den förevigt, för röklukt går aldrig bort.

... min granne kokade fiskbullar igår och han hade sin balkongdörr öppen, jag hade min öppen, lukten spred sig i min lägenhet, så nu måste jag kasta allt jag äger och har.

Jag
betalar dyr hyra, ska jag behöva bo bredvid en fiskbullskokande idiot? Livet är så orättvist! Fiskbullsmannen betalar säkert ingen hyra alls och borde inte ha några som helst rättigheter att göra vad han vill i sin egen lägenhet!

....... .....

Under tiden ni läst detta så har jag tagit sex halsbloss... och ni kommer alla att dö pga det.

men borde vi egentligen inte redan vara döda? Hur mångas mammor och pappor rökte inomhus när ni var små? Hur många föräldrar satt vid köksbordet och blossade, hur många rökte i bilen med uppvevade rutor? Hur många gick förbi farbrorn på parkbänken med sin pipa utan att ens reagera?

Nu spottar ni och fräser när ni ser någon som röker på tio meters avstånd... vi är roten till allt ont... det är vårt fel att bensinpriset stiger, det är vårt fel att fel låt vann i Melodifestivalen och det är vårt fel att katten rev dig igår... Ja, det är vårt fel alltihop. Det är vi... och alla dessa Talibaner som gömmer sig lite här och där.

Life's a bitch


Genus genus genus

Ja, jag har försökt att inte säga någonting som skulle kunna vara speciellt manligt respektive kvinnligt när det kommer till Malcom. Vill han leka med dockor -ok, vill han leka med bilar -ok. Vill han ha rosa kläder så får han, vill han ha blå, så får han... han har liksom fått välja själv.

För några månader sedan så sa Malcom att han ville ha klänning, han gav RolfRolf en puss "hejdå", han hade en rosa tröja osv... men nu den senaste månaden så har han sagt: "Bara pussa flickor"... han blev sur när han fick ett rosa glas och idag när vi var ut med hunden så plockade han en blomma och sa: "nu är jag tjej"... Jag sa att pojkar också kan plocka blommor och gilla blommor... då blev han förbannad och sa: "Nej, jag gillar blommor, jag är tjej".... wtf!?

Det är inte the end of the world, jag är ingen regelrätts-genushäxa... men jag vill inte att Malcom ska falla in i pojkstereotypen. Jag tycker att dagens barn ska formas mer jämnställda än vad vi och generationen före gjorde. Jag vill inte att det ska finnas "tjejigt" och "grabbigt". Så behöver det inte vara! Jag är verkligen ingen girlygirl, Malcom har sett mig krypa under bilar och bytt olja så jag förstår inte varför han säger att jag är en prinsessa bara för att jag är tjej!

Jag behöver någon att skylla på så jag skriker. Död åt Disney!!! Askungsdjävul och Törnrosaprutt! (nej, vi läser inte dom hemma, men jag är ganska säker på att de finns på dagis) *hytter med näven mot skyarna*

Jag blir tokig! Jag vill att han ska plocka blommor utan att höja rösten en oktav och säga: Nu är jag tjeeeeej... samtidigt som han pillar med fingret i håret som en lollipop-bimbo! Pojkar kan plocka blommor dom också, och riktiga tjejer drar sig inte i lockarna och viftar med ögonfransarna!!!

*Hur stoppar jag det här! Sliter mitt hår*


Show me yours

and I´ll show you mine!
Välkommen till veckans fotoutmaning
Varje fredag runt kl 22:00
Info och regler? Klicka HÄR


Temat blir:
Påsk

Mitt foto kommer senare
(Min tid smiter verkligen ifrån mig just nu...
varför ska ALLA fylla år i April? ;))
OBS
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk:
http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/april/show-me-yours-2.html

Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack

Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då

Om mr linky krånglar, lämna en kommentar

Vem ska vinna?

Temat var: Det var en gång...

Vinsten sponsras av Carina från Carinas vrå, Carinas smycken och Carinas smycken på Facebook

och här är deltagarna:

1. Milla 5. Yvonne 9. Tofflan
2. Birgitta - foto CHIP 6. Kaxi 10. Gunillas blogg mellan himmel och jord
3. Mad World 7. Monica 11. Lisa (sjubarnsmamma)
4. anemonen 8. Bella's Web


Rösta på er favorit här:


Avslutas den 22 april kl 18.00

Det gick inte!

Jag vet inte om det är datorn eller mina trötta ögon men jag får inte upp inlägget med tävlingsbidragen ikväll, jag har försökt i över en timme nu :( -Polldaddy (där man röstar) är elak ikväll men jag ska försöka igen imorgon när jag vaknar.... och Show me yours kommer runt 12 imorgon. Temat blir "Påsk"

Förlåt och nattnatt på er.

Glöm inte tävlingen som avslutas ikväll!!!

Klicka HÄR för att delta

OBS: Veckans fotoutmaning kan bli sen ikväll!

Först ska vi på 5-års kontroll med Malcom sedan fyller min syster fyller år idag så vi ska dit och gratta lite... och baka två stooora smörgåstårtor till hennes party imorgon :) -Jo, tant-wtfdc ska ut på party imorgon kväll och beblanda sig med människor på riktigt istället för bakom en dataskärm *skrämmande tanke*... så jag kommer att ha fullt upp hela dagen...
(att förbereda mig mentalt om inte annat ;)

Jag hoppas ni förstår.

Är fotoutmaningen inte uppe mellan 21-22 ikväll så betyder det att jag är sen, så kika in imorgon runt 12 så lägger jag upp både finalisterna i tävlingen och nästa veckas utmaning då.

KRAM på er därute :) Hoppas ni får en härlig fredag :)


and they keep on coming...

ja... födelsedagarna alltså... Nu har jag nått fel på inställningen på kära blogg.se så jag får inte in några foton utan måste skriva inlägget i htmlversion... man måste bara älska blogg.se... ehe?

Men foto sätter jag på FB istället... du kommer inte undan älskade syster Maria... som fyller år år idag...
Var det 60 du fyllde?
GRATTIS SYSTER!

Uppdatering: Nu funkar det ;)


Vår bil säger schidunkdunkKLANK

Malcom lekte att vi skulle åka till dagis... Han var mamma och jag var Malcom -Han "packade in mig" i bilen, stängde dörren och satte sig i "framsätet"... startade "bilen" och sa:

Bruuum, bruuum... klank klank schidunk dunk klaaaank!... brum bruuum... KLANK!

...Kanske dags för en ny bil?


Sambon...

...köper en kvast till mig och säger att jag nu "kan flyga hem"
och sen blir han upprörd för att han får kycklingköttbullar till kvällsmat?...

Hade han förväntat sig nåt annat?


♬♩ Kaaaan ju fiiil the laaaav tooonaaajt? ♩♬

Jag fick en påskpresent av sambon...

När jag öppnade den sa han:
Varsegod älskling...
nu kan du flyga hem till påsk

Tack... tack så mycket... älskling


Jag hittar inte min kamerasladd såååå...

...jag vill bara säga Hej...

Hej!

Idag är en speciell dag igen...

 One of those days...Det finns ett FB-event...

som heter Stöd för att läkare ska äga sjukförsäkringen... Jag instämmer helhjärtat i detta. Det finns inget rimmligt resonemang att en anställd på Försäkringskassan skulle vara kompetent inom medicin och kunna avgöra hur mycket eller lite en sjuk människa som de aldrig träffat personligen kan arbeta. De får "råd" av FK's egna "experter" som aldrig träffat patienten, men ändå väger deras ord tyngst... obegripligt

Men jag gjorde misstaget att gå in på sidan och läsa kommentarerna... det brinner i min skalle nu av alla (rent ut sagt) idioter det finns i Sverige.

 

"Läkare kan mycket som t ex sjukskriva men däremot inte relatera detta till den sjukskrivnes arbetsuppgifter till 100% (vem vet vad t ex en ekonom gör på banken). Det behövs en oberoende myndighet som FK men den behöver förbättras i sitt utövande och ha en vettig lagstiftning som grund för sitt arbete." -Ing-Marie
Menar du att en anställd på FK vet bättre än en utbildad läkare om "en ekonom" klarar av sina arbetsuppgifter om han/hon fått tex en bruten fot? ... en ekonom arbetar inte med fötterna, troligen så sitter de ner, alltså kan de arbeta redan från första dagen, punkt slut...

Men vad om denne ekonom har konstant ont och måste äta starka mediciner. Tar FK hänsyn till detta? Vad om "ekonomen" bröt sin fot genom ett våldsamt rån? Tar FK hänsyn till psykisksmärta? Kan en anställd på FK avgöra över telefonen hur denne "ekonom" mår psykiskt och fysiskt? Hur ska han/hon ta sig till arbetet om doktorn säger att han/hon inte ska anstränga foten på en månad?

Detta är ju helt skrattretande... "en doktor kan mycket - som att sjukskriva"... Så jadu Ing-Marie, en doktor som träffat personen i fråga i verkligheten har nog väldigt mycket mer kompetens och erfarenhet att avgöra vilket sorts arbete en sjukskriven människa klarar av eller inte!

På vilket sätt anser du att en försäkringsmedicinsk expert på FK, som aldrig träffat patienten, skulle vara mer kompetent än en läkare, oberoende av FK, att relatera till den sjukskrivnes arbetsuppgifter?

Jag känner en på FK, hon vet inte vilka arbetsuppgifter tex en lastbilschaufför har i sitt dagliga arbete, men i "råd" från FK's försäkringsmedicinska experter i hur vida lastbilschauffören kan arbeta eller inte så måste hon ge beskedet att: Kan du inte sitta och jobba så får du hitta ett jobb där du kan ligga...  Det kan inte bli mer ologiskt än så.

Två saker är öändliga: universum och människans dumhet...
men jag är inte säker på den första


En dag i Fjollträsk

som en extra liten fördelsedags present så packade vi in Malcom och hämtade upp Petra och Saga för att göra storstaden osäker...

Först åkte vi till Vasa

för att gå vidare till Aquaria

Vi tog en snabbtripp in på Nordiska också... men det var ingen höjdare för barnen (eller mig för den delen) jag vet inte om jag bara är extremt okulturell.. men jag ser inget nöje i att titta på olika bordsdukningar genom tiderna eller vita soppåsar i en hög... sopor har jag hemma... och jag kallar det inte konst.. Ni Fjollträskbor är ju knäppa ;)

Malcom och Saga hittade nått på Nordiska de gillade i alla fall... en catwalk


Show me yours...

and I´ll show you mine!
Välkommen till veckans fotoutmaning
Varje fredag runt kl 22:00
Info och regler? Klicka HÄR


Temat blir:
Det var en gång....
Ni ska alltså visa en saga eller en känsla från en saga med ett foto.
och denna vecka är det TÄVLING!

ex:

eller


Det är Carina från Carinas vrå, Carinas smycken och Carinas smycken på Facebook som bidrar med vinsten:

Ett superfint halsband med texten "never never give up" och valfri färg på ängeln.
Värde 125kr

--------------------------------------------------------------------------------------------
För att delta i tävlingen gör du så här:
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/april/show-me-yours-1.html

Har du ingen blogg så mailar du mig ditt foto på whatthepiipdotcom@live.se och tipsa tre vänner om tävlingen

Vill du vara med genom Facebook så måste du ha en öppen sida, så jag kan se ditt foto och du ska länka till tävlingen med länken ovan.
--------------------------------------------------------------------------------------------
Lämna länken till ditt bidrag här:Länka Inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack

Tävlingen pågår till den 15e, därefter väljs 10 finalister ut och det blir öppen röstning av Er läsare, den 22a koras vinnaren

Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då
om MrLinky krånglar, lämna en kommentar

Fredagspåminnelse

Temat var Skugga... och här är deltagarna:1. Milla 5. Mad World 9. Bella's Web
2. Kaxi 6. Bittens bilder 10. Yvonne
3. Maboe 7. Solvarma Irene .
4. Birgitta 8. GITTAN

Grattis min älskade stora kille!Det blev sent!

Och ingen Bläcko Bläckobläck hittade jag heller!!!!!

men här kommer temat till utmaningen/tävlingen som kommer imorgon runt 22:00: Det var en gång... Alltså: Tex: En saga/sagoväsen -visa titeln på en saga med ett foto eller förmedla en känsla från en saga med en bild.


Fram med kamerorna nu... även ni som inte har bloggar kan vara med -jag förklarar bättre imorgon... nu måste jag baka tårta! GHA!


Nu åker vi och letar

onda Bläcko bläckobläck!

När jag kommer hem talar jag om vad temat till Fotoutmaningen blir ;)
(Ni kommer väl ihåg att det blir tävling)

Hur snabbt springer en varulv?

...med tanke på dimman häromdagen så har jag en sak att erkänna.

Mörker skrämmer mig inte särskilt mycket och jag gillar dimma... men jag gillar inte att köra bil i mörker och dimma. -Jag vet inte om jag har sett för många dåliga skräckfilmer men jag måste låsa bildörren när jag kör under 70km/h på en mörk och dimmig väg...

Varför? -Jo, jag resonerar så här:Vargen kan springa 70km/h... och då skulle ju en varulv lätt kunna springa ikapp min bil och slita upp bildörren när jag kör så sakta... helt logiskt liksom...

(Förutom att en varulv troligen kan slita upp min bildörr oavsett om den är låst eller inte... ja, det är väl det enda "ologiska" i mitt resonemang... enligt min åsikt i alla fall.)


Öppet brev till hunden...

Varför försöker du äta mig hela tiden?
Vad har jag någonsin gjort dig?
Jag är en av hundra, varför väljer du ut just mig?

Det spelar ingen roll vart jag gömmer mig,
du söker upp mig som en värmesökande missil...
Varför?


Är det för att jag är minst och du tycker att jag är ett "lätt byte"Lägg av!
För nu skvallrar jag!

M(ovänliga)vh: Nallen!


Jo visst kan man tro...

att Onda Bläcko Bläckobläck skulle kunna vara någon sorts rabiessmittad bläckfisk... men icke!

Det tog mig både en, två och tjugo frågor innan jag förstod vad Malcom menade första gången han sa att han ville ha BläckoBläckobläckon... men tillslut förstod jag... och lite logiskt är det ju... Onda Dr Fläskottlett!

Den som listade ut det här på bloggen var Farbror Danne... men jag misstänker att han använde sig av lite insiderinformation.
(men nej, vi hittade inte Ondabläckobläckobläck i dag... vi ska leta vidare imorgon)

Dags att åka och shoppa!

Men inte vilken meningslös shopping som helst
utan min lilla älskade skrutt fyller hela 5 år på Fredag :)


...och han önskar sig: "ondabläckobläcobläck"...
Ja, jag vet vad det är ;)
Vet Ni?


Det blir tävling på fredag!


På Fredag i Show me yours blir det tävling igen :)


Det är Carina från Carinas vrå, Carinas smycken och Carinas smycken på Facebook som bidrar med vinsten:

Ett superfint halsband med texten "never never give up" och valfri färg på ängeln.
Värde 125kr

Jag fick ett lika av henne, som jag har på mig varje dag, då jag hjälpte henne flytta sin Metroblogg (Jag valde en svart ängel)


Så, fram med kameran och kika in på Fredag kl 22:00 för att vara med :)

(jag presenterar det blivande temat redan under torsdagen)


Har du inget att göra

skaffa en hund...

då blir du aldrig sysslolös igen...


Ibland blir man bara... rädd

CRAZY!!!!!!Frånvarande...

Igår vaknade jag och kände mig relativt utvilad för en gångs skull... Malcom sov fortfarande så jag tassade upp för att inte väcka honom. Jag kom ut i köket, gäspade lite och tittade till på klockan... Hon var elva... ELVA!!!?


Då blev det ju lite panik för jag hade en del planerat (Jag skulle åka några mil åt ett håll och hitta några presenter till några typer i England, sedan några mil åt andra hållet -vidare till mamma för att posta dom och sedan mot syster Maria)

 

Väl hos syster så tog jag det lite lugnt men när man vaknat klockan elva så har man inte så bra tidsuppfattning så vid halv 10 tittade jag till på klockan och insåg att det var söndag... och dagis idag! så vi packade ihop oss och åkte hemåt...

men det gick väldigt sakta. Det var sådan fruktansvärd dimma så man såg knappt två meter framför bilen och det slutade med att Jag och Malcom kom hem nästan halv elva. (normalt tar resan mellan syster och oss ca 10-15 minuter)

 

Behöver jag säga att han var väldigt trött idag.

 


Du

Utan dig skulle inte solen lysa lika starkt
Utan dig skulle inte mitt hjärta slå lika hårt
Utan dig skulle jag inte skratta lika ärligt
Utan dig skulle jag inte vara jag

Utan dig, finns inte
2 April = Autism Awareness Day

och April är Autism Awareness month.

I år har jag faktiskt inte så mycket att säga...

Jag är lite trött på att tjata om vad jag tycker och hur jag känner inför Autism.

Jag är trött på att få hatmail
av mammor som tycker att jag "förstör" för deras barn när jag skriver att jag anser att i många fall så förvärras autism av föräldrars slöhet och omgivningens totala inkompetens.

(Han har autism -låt honom sitta med sin leksak. Han förstår ändå inte. Slå på tvn -så har han nåt att göra. Det går inte att få kontakt med honom. Nej, han kan inte följa med till affären, han skriker ju osv osv)

Jag är så trött på att få hatmail av mammor som påstår att man måste "acceptera diagnosen, inte kämpa för att förändra sitt barn". För mig låter det obegripligt. Min son SKA fungera som andra barn, det betyder inte att jag tar bort hans personlighet på något vis.

Jag är trött på att höra,
från både bloggar, familj och vänner att en specialkost inte gör någon skillnad, att jag är fjantig och att jag skadar mitt barn när jag inte låter honom äta "som alla andra"... Jag SER ju en skillnad och när han är bland andra barn så får han äta exakt vad som helst! Kosten är inte huggen i sten.

Jag är trött på att höra att Autism helt och hållet kommer från en medfödd avvikelse i hjärnan. -På medeltiden hade man fakta på att det fanns häxor som flög till blåkulla och att jorden var platt... glöm aldrig det.

Jag är trött på att höra att det vi som föräldrar gör inte kan påverka autism-tillståndet på ett negativt sätt. Jag är trött på att höra att det aldrig är vårt fel.

Jag är trött på att höra att man inte ska försöka förändra och forma sitt barn... det är ju det föräldrar ska göra, oavsett diagnos eller inte! Det är Vi som ska få dem att utvecklas i rätt riktning, inte sitta på arslet och låta naturen ha sin gång.

Jag är trött och jag känner mig besegrad
av alla besserwisser mammor, mammor som gömmer sig bakom falska namn och internets anonymitet, som attackerar så fort jag skriver på bloggen att min son kan bli "som alla andra"... (och med "som alla andra" menar jag naturligtvis en fungerande oberoende vuxen människa)

Men sedan kommer jag ihåg vad som är viktigt, vad som betyder något... så vet ni vad? -Här: whatthepiipdotcom@live.se... skicka hur många hatmail ni vill!

Jag ser förändringen i min son, jag vet vad som fungerar, jag har hittat vår lösning och sakta men säkert kommer han att bli en oberoende funktionell "normal" vuxen människa och är inte det vad alla mammor vill för sina barn?

ojdå... jag hade visst lite att säga ändå ;)

1:33/Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard
Oh take me back to the start
I was just guessing
At numbers and figures
Pulling the puzzles apart
Questions of science
Science and progress
Do not speak as loud as my heart_______________________________________________________________________________

Det en film på 1an som jag själv inte har sett ännu men ska göra det ikväll:
Svt1 kl 21.00uppmärksammar också Världsautismdagen genom att visa den prisbelönade filmen om Temple Grandin. Ett porträtt av en annorlunda kvinnas fantastiska liv.
Den kända amerikanska professorn och autismprofilen,Temple Grandin,var en av de allra första personer med autism som skildrade sitt sätt att uppleva världen.
Filmen är ett amerikanskt drama från 2010.

Show me yours...

and I´ll show you mine!
Välkommen till veckans fotoutmaning
Varje fredag runt kl 22:00
Info och regler? Klicka HÄR


Temat blir:
Skugga
Nu har ju solen börjat kika fram lite... i alla fall då och då...
så därför vill jag se lite skuggor den här veckan :)

Nästa vecka, vid fredagspåminnelsen kommer jag även prova lägga upp ALLAS bilder i påminnelseinlägget... Det är ett önskemål från Ann-Britt :)
(lämna en kommentar om ni inte vill att jag använder ditt foto på min blogg)


OBS
Lägg upp ditt foto på veckans tema i din blogg och länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2011/april/show-me-yours.html

Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack

Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då

Om mr linky krånglar, lämna en kommentar

Ny designsida

Jag vet inte hur många av er som sett min designsida här på blogg.se men jag är tvungen att byta... anledningen?

Fuck -det ordet ogillas ganska skarpt av googlessökmonitor och är blockerat på de flesta "mammadatorer" (de som har satt på föräldrakontrollen)... och det är ju inge kul att bli förknippat med en porrsight när det gäller webdesign så jag måste byta till en adress som inte innehåller det fruktade ordet...

Så... nu har jag en ny sida: http://wtfdcdesign.blogspot.com/

Men inget ont som inte har nått gott med sig ;) Den nya sidan är både snyggare och betydligt lättare när det kommer till att hitta det man söker :)

Klicka er gärna in och tryck på "Gilla" knappen (Facebook) nästan längst upp till höger -Jag hade fått 60 "gilla" på min blogg.se på bara en månad så det känns ju lite tråkigt att börja om på noll :(

Jo, jag vill vara med!

Nu har vi chansen att vinna en exakt likadan låda som Mirka fick
med massa produkter från Dr. Oetker!Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Dr. Oetker-låda.

Fredagspåminnelse

Temat var Rörelse och här är veckans deltagare.

1. Birgitta 6. Carpe Diem 11. Yvonne
2. Milla 7. Kaxi 12. Carola
3. Mad World 8. Pysselfarmor
4. Bittens bilder 9. Bella's Web
5. GITTAN 10. Maboe

Nytt tema kommer ikväll kl 22:00

Det var en gång en vante...


RSS 2.0