Ägg...ägg?!!!

Min son är sjuk, han är riktigt riktigt förkyld... men en sådan där elak jävligt manlig förkylning. Han vill inte äta, dricker knappt någonting och sover jättedåligt... så när han piper att han vill ha något studsar jag givetvis upp för att hämta det han vill ha. -Lilla bubben är ju så sjuk :(

Jag tror jag har skickat sambon till affären minst tio gånger de senaste två dagarna för att köpa nyponsoppa, läsk, godis, gröt, risifrutti, sylt, saftsoppa you name it... (eller- Malcom names it... pappa springer och köper det.)

Malcom var tillräckligt pigg för att följa med pappa en av gångerna och då passade han självklart på att fylla kundvagnen med chokladbollar, chips och annat skräp... man får det när man är riktigt sjuk!

Nu på kvällen gnällde han till och sa att han ville ha ägg... Jag plockade fram stekpannan.. då skrek Malcom: NEEEJ! Jag frågade om han ville ha kokt? NEJ! Stekt? NEJ! ...rått?!! NEJ!...
(Tack och lov *yuck*)

Men vad i sjuttons namn ville ungen? Han blev mer och mer förbannad: Ägg! Ägg! Ääääägg!!!!!! Han började kallsvettas, febern kokade och tårarna sprutade... Jösses, jag gav ungen hela äggkartongen, jag fattade ingenting!

Inte förens jag öppnade skafferiet... där stod en kartong med Kinderägg... med Shrek på... som Malcom hade köpt när han var med pappa på affären...
HUR skulle JAG kunna veta det!?


Nej men vad hände?

Min sambo...
även kallad "Joakim-jag skriker när jag skiter-Von Anka"... måste ha fått en hjärnblödning eller nåt!

Vi var till Biltema idag... och då plötsligt så ser jag en sådan där bältesstol jag letat efter till Malcom. Inte en sådan där i hårdplast utan en vadderad och där bältet sitter som det ska... och sambon köpte den!!!

Eller nja, inte utan en liten strid... först morrade han lite om att han bara hade 500 kr med sig men efter jag sa: Få se i plånboken då... så köpte han den... för han hade mer än 500 med sig. HA!

Blev lite arg dårå...

Igår sålde sambon en bil... i Uppsala... nära IKEA.

Jag tyckte att vi skulle gå in på IKEA en sväng, det tyckte inte sambon. Jag tyckte att det var dags att byta ut Malcoms stora skattkiste-leksakslådor... de är alldeles för stora i hans nya rum... Det tyckte inte sambon.

Jag ignorerade min sambo och kikade vidare på förvaringslådor medan sambon muttrade... Varje låda jag pekade på hade han en invändning mot: Fel färg, fel storlek, fel form, fel, fel, fel...

Jag började ana vad det var som egentligen var felet och stampade iväg mot en hylla där det stod en liten liten kartong som kostade 5 kr och skrek: Den här då? Duger den!!!

Då blev sambon tyst... Han hade för faan precis sålt en bil för flera tusen... och pekade jag på en låda som kostade över 50 spänn så drog han på munnen! Gissa om jag ångrade att jag glömt mina pengar hemma!

Jag tog Malcom i handen och stampade mot utgången samtidigt som jag spottade och fräste att han minsann var så snål att han skriker säkert när han skiter!... Sambon försöker rädda situationen med att peka på allt och ingenting: Vill du ha en sån här? Den här är fin, vill du ha den?

När jag nästan var ute ur affären så såg jag dom... de perfekta lådorna! Jag slet åt mig fem stycken och vände mig till sambon: De här! De här ska jag ha!...
De har för faan ditt namn på dom!


En liten award...

har hittat sig till mig från Sara... En av min syster Bellas barndomsvänner. Det tog en stund innan jag koppla vem det var, det var ju ändå kanske 20 år sedan jag träffade Sara sist, men tillslut föll poletten ner och jag kom ihåg vem hon är. :) Tack för awarden Sara :)

Reglerna är enkla:
  • Berätta 7 saker om dig själv
  • Ge den till 7 andra bloggare
så...
  1. Jag är rädd för Jon Bon Jovi.
  2. Jag är inte 25 år... längre.
  3. Jag har smink på mig 24 timmar om dygnet.
  4. Jag har inte en enda tavla på väggen.
  5. Jag spyr om jag äter fisk... på riktigt.
  6. Jag vill ha en ny kamera...
  7. lösningen på kameraproblemet är: Sluta röka så har du råd...

och det är nu jag ska ge den till 7 andra men tyvärr smiter tiden som vanligt ifrån mig så den här gången väljer jag att ge den till ALLA, alla ni som kommenterar och läser här, till er som förgyller min dag :)

Show me yours...

and I´ll show you mine
Välkommen till veckans fotoutmaning hos mig
ALLA är välkomna, vare sig man har en mobilkamera eller en Nikon
-----------------------------------------------------------------------
Ni kanske undrar vad jag gör på Blogg.se?
-Jag har vissa bloggproblem. Men det stoppar inte fotoutmaningen!

Tema denna vecka blir:
LagerSvårt? Näää... För att citera Shrek:
"Träsktroll är som lökar, -lökar har lager, träsktroll har lager.."
Lager.. finns överallt ;)

OBS
Länka tillbaka till detta inlägg i ditt bidrag med denna länk:
http://whatthefuckdotcom.blogg.se/2010/october/show-me-yours.html
Helst inte till min startsida, eftersom detta inte enbart är en fotoblogg så kan det bli svårt för de som vill följa länken tillbaka till utmaningen om du använder länken till min startsida. / Tack
Glöm inte kika in till de andra deltagarna
och lämna en liten kommentar, det blir roligare då.

Regler: All sorts redigering är tillåten men fotot måste vara ditt eget och om du klipper ihop olika foton så måste givetvis alla foton vara dina. Fri tolkning av temat gäller och ni får gärna vara med flera gånger på samma tema.
Om mr linky krånglar, lämna en kommentar
Share

Kan man lita på en liten blondin?

Det var den stora frågan i Rissna idag...

Min vän Heléne har fått en diagnos på sin bil: Runt 10 000 kr för ett litet lätt lagerhaveri i turbon på hennes Passat.

Min sambo är ju bilmek så jag skrek rätt ut... verkstaden där de bor hade sagt att det tog typ 9 timmar att byta turbo, Harkel! -Att byta en turbo tar typ 3-4 timmar... så resterande timmar är bara en massa kafferaster!

Vi började spekulera i om vi kanske kunde hitta en turbo som passade så kunde de komma ner hit och sambon kunde byta den åt dom för en betydligt billigare peng... tyvärr gick det inte att hitta någon turbo som passade men diskussionen var igång.

Jag berättade att vi nyligen åkt runt 20 mil för att hämta en Saab med trasig turbo och då kopplade vi ur den. Det reagerade Helénes make på... Hur gick det till? Hur funkade det? Det gick väl ändå inte att köra bilen utan turbo?!!

-Joho... sa den lilla blondinen, (d.v.s Jag)... och Helénes make kastade sig ut i garaget för att bevisa mig fel.

Det gick dock... det går att köra en turbobil utan turbon... men vad jag kanske borde ha talat om innan hennes make kastade sig ut i garaget var att då... går även bilen som en påse nötter...


Share

När det blir en fråga om kontroll?

Igår åt Malcom som en liten myra... ingenting. Idag började lika, det gick inte att få i honom frukost, lunch eller mellanmål... Han är lite förkyld så jag gissar på att det är därför. Idag vid kvällsmaten så skulle jag göra Tacos när Malcom kom fram till spisen och blinkade med sina stora blå ögon. Han ville ha pannkaka... han sa t.o.m snäääälla.

och jo, jag gjorde pannkaka (och tacos) men när maten var färdig och bordet dukat så vägrad Malcom äta. Jag tänkte att han måste ju vara hungrig så när han frågade om han fick gå från bordet så sa jag Nej... och världskrig utbröt.

Eller nja, på Malcoms vis... jag vet att jag inte ska klaga... min son är väldigt "uppfostrad" (om man nu ska använda det ordet för han har alltid varit så, det är inget jag har fått kämpa för) Han satt surt på stolen och gnällde, visst han trillade av några gånger men jag behövde bara lyfta tillbaka honom två gånger... de andra 15 hasade han sig upp själv efter en ond blick.

Tanken var att om han bara satt kvar vid bordet och såg att jag åt så skulle han också äta... men det blev fel. Tillslut blev det en fråga om vem som bestämde snarare än om han behövde mat i magen eller inte.

Lång historia kort: Jag vann, typ... Han tog en tugga... sedan fick han gå... men det känns ju jätte-löjligt. 20 minuters "bråk" för en liten tugga pannkaka som inte ens innehåller tillräckligt med näring för att få en hamster att överleva!

Har Ni några knep på hur man ska få vilddjuren att äta?
...alla tips är VARMT välkomna UTOM att låta honom bli hungrig -min vilde blir inte hungrig.

Godmorgon?

Vilken natt!

Malcom somnade ju i bilen igår på väg hem från Arlanda och när Malcom sover... då sover han. (Han brås på sin far!)

Han vaknade dock vid 22... och var i full form. Vid midnatt så stoppade jag honom i säng igen men det var lättare sagt än gjort. ALLT var tvunget att göra JUST DÅ... kissa, törstig, hosig, busig, måste leta Shrek, måste hitta Fiona, måste springa fem varv genom köket!

Behöver jag säga att jag är någorlunda trött idag?... Jag är trött... men Malcom är på tipptopp!


(Vad gör jag på Blogg.se?)

Gissa vem...

som somnade klockan fyra i bilen hem från Arlanda
och var sedan omöjlig att väcka...
och som nu är piggare än en katt som doppat nosen i kattmynta!

Share

Håll i hatten!

...eller mössan!

Jag börjar med att hojjta GRATTIS till min sambo som fyller år idag... den fina mössan han har på kortet fick han av Farbror Danne... som vi skjutsade till Arlanda idag. Han och hans flickvän Maria åkte till Holland och vi passade på att kika lite på flygplanen... men Malcom var inte helt nöjd.

 

Sedan kanske jag borde tala om varför jag skriver här.. på blogg.se.
Jag bytte ju till Blogspot i Januari i år... för att blogg.se bara strulade hela tiden och kommentarsfälten fylldes med fjortisspam som:
Heeeej, lägg till mig på Bloglovin så lägger jag till dig. Heeeej, fin blogg - kika gärna in min också..
(Ska läsas med rosa-bubbelgums-inlevelse)

Dessa irriterande biprodukter kvarstår... men jag har fått problem med Blogspot.

Man får ju 1GB utrymme för foton, när man använt det så måste man köpa loss mer utrymme till en billig summa (5$)... problemet är att jag inte har något Visa-mastro-kort... eller vad det nu heter att man behöver för att kunna betala med kort på nätet...

JA jag är gammal som gatan och att uppdatera mitt uråldriga sätt att leva står på min komihåg lista!... Men problemet är just NU, jag kan inte få upp några foton på Blogspot och jag kan inte springa till banken klockan åtta på kvällen, bullta på dörren och gråta: "Hjääälp, jag kan inte lägga upp foton på bloggen!!!!" - Det tror jag faktiskt Swedbank skiter i.

... så jag skriver på Blogg.se ett tag... ett litet tag... så länge jag står ut vill säga ;)


Share

RSS 2.0