Nattnatt därute ;)


Fototriss

Jupp, jag är sen den här veckan, men nu kommer veckans fototriss med temat Mjukt ;)


Hahaha, kunde lika bra ha passat in i förra veckans tema ;)

Här är fototrisssidan och här är min Snapshots

Kaxigast i bloggvärlden? Tillåt mej gapskratta!

Jag var in på veckorevyn och röstade lite och såg detta; Kaxigast i bloggvärlden... Kenza, Stina-Lee, Hanna Friden och Blondinbella. Tillåt mej att uttrycka mej så här; ????????? Vad i hela friden? Den som plockat fram dom här bloggarna på Vekorevyn som "kaxigast" borde få sparken! Har dom ens läst dom?

Kenza, Skriver själv, där tycker jag inte riktigt att jag hör hemma .... och jag håller med fullständigt, jag brukar inte läsa hennes blogg men jag skummade igenom ca tio inlägg och ALLA var; Puss på er, dagens outfits , skola och biobesök... Jag hade lika bra kunnat gå in på vilken tonårsblogg som helst, vart var kaxet? Jösses, jag har slösat bort 10 minuter av mitt liv!

Stina-Lee, Detta var det "kaxigaste" jag hittade; "Förövrigt är jag lite småsur eftersom en tjej skrev till mig förut att hon har köpt samma klänning som mig att ha på galan. Grrrrr!!! Nästan så det blir smisk på det... Nej men satan vad tråkigt!"
Kaxig? Hon verkar ju riktigt rar? Lite smisk är ju inte så farligt ;)

Hanna Friden,  Mmmm, här har vi kanske en kandidat, verkar rolig mellan varven. Jag hittade inte sååå mycket kax, men jag gillade Finn bröstvårtan Hahahaah! Men jag vet inte om dte är min smak av kaxighet, att skrika hora till någon kan ju vem som helst? ...och om dom nu inte har det yrket på riktigt så är det ju förtal och ren lögn att skrika "hora" till någon, eller? ;)

och Blondinbella ...ööööhmmmm, jag är ledsen men jag hittade då inget kax mellan reklaminläggen? Jag hittade inte ens något riktigt inlägg mellan reklamsnuttarna. Gha! 10 minuter till av mitt liv som jag aldrig får tillbaka! Mutter mutter mutter!


 
Sometimes a majority only means that all the fools are on the same side


 


Hoppas den aldrig går att få loss igen!

Kondomen som hindrar våldtäkt

Den är ännu inte ute på marknaden- men snart ska sydafrikanska kvinnor kunna köpa " Rapex" som är en kondom som skyddar mot våldtäkt. Den sätts in som en tampong och har små hullingar som hakar fast i en eventuell våldtäksmans penis.

Expressen
ETC.se

Ur Expressen; Rapex har dock fått kritik från flera håll. Ett argument emot är att Rapex skulle kunna leda till utökat våld mot kvinnor som använder den, då våldtäktsmannens aggression kan bli större av smärtan. Andra kritiska röster menar att Rapex tar kvinnan tillbaka till medeltiden och påminner om ett kyskhetsbälte.

Hmmm, det måste ha varit inskränkta män som sa så...
att kalla Rapex medeltida? Vad är då själva våldtäkten? Jag håller med om att det påminner lite om ett kyskhetsbälte men om det är det som krävs för att slippa bli våldtagen så är jag helt för det! Man kan tycka att i dessa tider så ska inte kvinnan behöva ta till sådana här antika medel, jag hör ofta folk som säger; En tjej ska kunna springa omkring naken om hon vill, utan att bli våldtagen. Jag håller med, men så är inte världen, och så kommer den aldrig att bli! Tyvär!

Och om våldtäktsmannens aggressioner blir värre av smärtan så ok! Det ger mej bara ännu större chans att försvara mej, det är nog svårt för våldtäktsmannen att ta ut sina aggressioner på mej med hajtänder kring sitt käraste organ ;)


Gå på Fru Gårman!

Men, ibland går feministerna för långt! Det här är ju patetiskt? Finns det inget viktigare att lägga skattebetalarnas pengar på?
/content/1/c6/83/40/89/frugarmaninne.jpg
Och heter inte skylten Herr Gårman för att "Här Går man" ??? Vad ska jag nu säga till min son?
Man ska gå på Fru Gårman?
Det här var nog inte särskilt genomtänkt? Ehe?
AF
DN

Skriv på!

Hittade detta på Mumaris sida;

Skriv på HÄR på Veckorevyns sida för att vara med och påverka:
Alla våldtäktsanmälningar ska, där det faktiskt är möjligt, undergå en ordentlig polisutredning.
Faktorer hos kvinnan, såsom påverkan av alkohol, klädval, beteende eller tid från våldtäkt till anmälan, gör henne inte mindre värd att få en ordentlig polisutredning.

En undersökning som VR gjort visar på detta:
 • Endast var femte våldtagen tjej polisanmäler våldtäkten. Den största anledningen? Hon är rädd för att inte bli trodd eller tagen på allvar.
 • Av de tjejer som faktiskt anmält en våldtäkt upplever många att polis och/eller åklagare agerat oförstående, dumförklarande eller anklagande inför hennes historia.
 • 42% av våldtäktsanmälningarna lades ner direkt, utan åtal.
  Jag tror inte att det kommer som en överraskning för de flesta, jag tror att alla är medvetna om att våldtäkter sällan tas på allvar, att tjejen ofta får skylla sig själv på grund av klädsel, fylla etc.

  Ett NEJ är alltid ett NEJ!
  Räcker det inte med att offren blir förnedrade under själva övergreppet? Ska ett offer behöva utstå den förnedring som faktiskt sker hos polisen, när man anmäler, om man ens vågar anmäla?

  VAR MED OCH PÅVERKA!

 • Godmorgon

  Jag tror min kära dator surrar på sin sista vers... det luktar bränd kabel!


  Datorhaverier och snöbollskastning

  Min dator jävlas som attans idag, ska försöka rensa den patetiska gamlingen på lite virus, det måste vara jobbigt att ha så många trojaner som kutar omkring när man är hundra år gammal... så jag säger Nattnatt därute och ber ännu en gång om ursäkt för mitt kommentar-skrivar-frånvarande. Den hakar bara upp sig hela tiden! (Allra helst på Jen, monica och olle... jag kommer inte in till kommentarerna!!! Jag ska försöka lösa det imorgon!)
   
  Vår andra, nya, dator har äntligen åkt till dator-sjukhuset efter sitt möte med blixten, jag hoppas han kommer hem snart ;)

  Nattnatt därute ;)

  ..... å, ja... snöbollskastningen... jag har frostat av frysen idag ;) Det slutade med att vi fick skura nerevåningen, men kul var det ;) Malcom såg ut som en full liten dvärg när han halkade omkring bland isbitarna... attans, imorgon kommer vi alla ha influensa, det var kallt att leka snöbollskrig innomhus! ;)


  Nattnatt därute ;)
  ... på riktigt ;)


  Tur


  Denna artikel kändes bra att läsa efter svärfars besök, för det kommer att ta mej en vecka att städa! Ett stort tack ska min mor ha för idag iallafall... hon skrubbade toaletten! Tack älskade mamma, vad skulle jag göra utan dej! :)

  onödiga fakta...

  Snodde detta av Ulrika... men jag tog bort några... det var 61 stycken!!!

  1. Hur gammal är du om fem år? För gammal för att minnas.
  2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min skurmopp!

  3. Hur lång är du? Liiiite längre än Mumari
  4. Vad fick dig verkligen att skratta senast?  Mamma... hon for upp ifrån stolen och kastade sig mot Malcom och skrek; "Vad har han i munnen!!! Vad tuggar han på???... aha, han ser ut så där ändå."
  5. Vem ringde du senast? Mamma, och grät över svärfar!
  6. Vem ringde dig senast? Mumari.. hon ringer sex gånger om dagen ;)

  7. Dansar du i bilen? Nä.. det är för trångt där... jag slår huvudet i taket om jag försöker bugga... salsa går däremot relativt bra...

  8.. Vilken ögonfärg har du? Jag är blåögd, i mer än en mening
  9. Vilken är din favoritjulsång? Alla gamla, men bara med orginal sångarna, hör jag Carola eller Krister Sjögren så spyr jag, allra helst om dom jä-larna sjunger ihop!!! Det skulle vara min värsta mardröm, inlåst i ett rum bestående av skränande högtalare som bara spelar Carola och Krister... HUA!
  10. Var tror du att du befinner dig om tio år?  På knä... ivrigt skrubbnde efter svärfars besök...

  11. Vad skrämde dig om natten som barn? Inget... jag var och förblir tuff! ;)
  12. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nä... dom är för små nu...
  13. Sover du med eller utan kläder på dig? Närgångna frågor här tycker jag....
  14. Hur många kuddar har du i sängen? ...hur såååå?
  15. Sover du på någon särskild sida?. Varför alla dessa frågor om sängar och sovrum?
  16. Tycker du om att mysa/kela? Nä nu... gick dom för långt.. PERVO!
  17. Sover du med gosedjur? Nämen???
  18. Kan du rulla med tungan? PERVOOOO!
  19. Vilka städer har du bott i? Städer... jag är byfåne! Och stolt över´t ;)

  20. När var du i kyrkan senast? Kyrkan? Finns det en kaffe-kyrka? Kaffe är min religion!
  21. Tycker du om kaffe? Som jag sa; Kaffe är min religion!
  22. Vad dricker du till frukost? Kaaaaffe!
  23.Är du en beroendemänniska? Mmmmm, kaffeeee!
  24. Föredrar du havet eller en bassäng? Hav... bassäng??? Spelar ingen roll, det finns hajar i vattnet! Jag doppar inte en enda tå!!!

  25. Vem är den roligaste människan du känner? Min mamma!
  26. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Mina julgardiner... nej jag är inte tidig, jag är sen!
  27.Hur länge har du campat som längst i ett tält? Campat? Jag må vara bondlurk, men jisses... det finns djur i skogen!!! Med skabb... och rabies!!!


  Utmanad

  Jag har fått en utmaning av Stina... tack, tack ;) Here goes;
   
  Eftersom jag redan fått
  denna av Lisen så uppdaterar jag lite ;)


  Svara på alla frågor

  Välj ut 4 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.

  Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.

  1.Vilken mat äter du ofta?
  Mat?.... räknas kaffe och cigg? (Näpp, situationen har icke förändrats)


  2. När du är på kalas, är du den personen som sitter eller du hjälper till och dukar ut ?
  Sitter? Jag springer med disk i ena handen och mat i den andra. (Nja, jag kom på mej själv sittandes sist vi var på kalas... jag har nog blitt lite förtappad.)

  3. Var sitter du helst när du bloggar ?
  På en stenhård stol uppe i en hall bredvid en kattlåda... tjoho! (har INTE bärbardator ;) (Det stämmer tyvär fortfarande :()


  4. Köper du ofta Triss ?

  Varje gång vi storhandlar i hopp om att få tillbaka pengarna på allt onödigt jag nyss köpt. Hur kommer det sig att jag alltid kommer hem med tex makrill... ingen i detta hus gillar makrill? (Hmmm, sist vi var och handlade köpte jag ingen triss, attans! Nu missade jag säkert storvinsten... men makrill köpte jag...)


  5. Vilket land eller stad har varit din bästa semester ? 
  Semester är när jag inte behöver dammsuga ;) Vilket aldrig har hänt, så jag väntar fortfarande på min bästa semester ;) (Jag väntar fortfarande...)


  6. Vilken tv kanal tittar du på mest ? 
  Disney... miska mouska musseeee pigg! (Fråga mej inte vad det betyder men han säger så... det har jag sett på disneychannel.se)

  Jag har så in i hel-ete bråttom så jag lämnar denna utmaning vidare till den som känner sig manad... nej föresten... jag utmanar ALLA som läser detta ;)

  Godmorgon föresten ;)


  Fick nog! Slängde dator, sambo och svärfar genom fönstret..

  Så! Kommer det att stå i morgondagens tidning... djävulen har tagit över min dator, det har kommit in något tomtevirus och det tog mej en hel timme att överföra några fjuttiga foton idag!!! Så jag har knappt kunnat komenterat eller skrivit någonting idag... (Jag skiter inte i er... det är datorn som är dum i skärmen!!!) Sambon skyller genast på blogg.se... han har fått för sig att så fort det kommer virus i datorn så är det bloggens fel... så säger han bara för att han är svartsjuk på det kärleksförhållande jag och min burk har!
  ... Men idag är det nog mest hatkärlek! Sega jä-la skit sak!
  Svärfar... hmmm... han har varit här sedan  torsdags och allt har varit ganska ok... jag tänkte att han kanske förstod att jag fick nog förra gången för jag var inte särskilt trevlig mot honom de sista dagarna... men jag tänkte för fort... jag gjorde det misstaget att köpa cola imorse, nu under dagen så har vi varit och hälsat på några vänner, vi var kanske borta fem timmar.. kommer hem... och colan är borta!!! Man jä-las inte med min cola!!! Men det är inte det värsta... fy faan vad det ser ut här hemma! Igår var jag med Tetra och handlade och idag har vi varit till vänner så jag har inte städat något, jag har ju inte varit hemma, finns det ingen hemma som stökar till så behöver man ju inte städa... men jag glömde svärfar... han var hemma!

  När vi kliver innanför dörren så står han med ett leende och klappar sig själv på magen och säger stolt; "Jag körde en maskin disk jag!"  O, det var ju snällt kvittrar jag och lullar in i köket... jösses! Jag bara står och gapar, då kliver gubben in i köket och säger; "Det där får du ta, för nu tänker jag käka glass!" Jag flämtar fram ett litet; Vad har hänt här... och han svarar; "Ja, ni lämna mej ju ensam hela dagen så jag fick ju göra mat själv!" Precis som en ohyffsad hund som skiter inne!!! Lämnar ni mej själv så skitar jag ner!!! ... eller vadå!!!

  Jag längtar tills imorgon, han åker hem imorgon, jag längtar tills imorgon, han åker hem imorgon, kom igen, säg det med mej, jag längtar tills imorgon, han åker hem imorgon, jag längtar tills imorgon...

  Det är arsenik i popcornen

  Satt och kikade i Vi i Villa och subblade över denna artikel; Hur man gör ett häftigt tonårsrum...
  Tycker ni tjejen till vänster i bilden ser ut att trivas?... jag tycker att det mer ser ut som hon till höger precis har berättat att det är arsenik i popcornen.

  Sedan hittade jag den här reklamen för golv, kunde inte låta bli att fundera vad reklammakaren tänkte på?... "Busenkelt, även för kontorsnissar" eller?

  Men den här fick mej faktiskt att klia mej i huvudet ett tag..

  Är det reklam för fläktar eller mascara? Vad har den mascara-målande bruttan med fläktar att göra?... Det kanske är hon som tillverkar dom? Ehe? Vissa reklamskapare borde få sparken, man kan ju inte ha en fläkt i ögat när man sminkar sig, då ser man ju ut som en tvättbjörn efteråt? Jag fattar inte konceptet?

  Familjen Robinson


  Malcom fick en tidig Julklapp av Tetra med pojkvän igår ;) Familjen Robinson, totalt underbar film med ett underbart budskap som går rätt in i själen!

  Malcom är lite för ung för att förstå budskapet, men han skrattar så han trillar omkull och det tolkar jag som ett betyg på 5 Malcoms! ;)

  Utpekad för barnmisshandlare på affären, sprang ut i skam!

  Hallå! Jag lever också! Vi fick besök igår av Tetra-pack (lösenordsskyddadblogg) och hennes pojkvän, han skulle fixa med sin bil... vilket kan ta tid, så jag och Tetra åkte och shoppade på Maxi och Willys... vilket också kan ta tid.

  Därav min frånvaro igår ;)

  Men gissa om jag fick elaka och rent hatiska blickar av folk!!! Jag var rädd att dom skulle hoppa på mej! Det kändes som dom siktade på mina hälsenor med sina vagnar. Tillochmed tanten i kassan på Willys väste åt mej. Hon log, tills hon såg Malcom och då stirrade hon på mej en låååång stund och fräste till; "vad det bra så!!" (men bakom glasögonen så lyste orden; eller ska du inte ha en bunt riskvistar också så du kan spöa honom ordentligt?) Jag haaaar inte misshandlat min son! Det är tusch!!!


  Det gååår ju inte att torka bort helt!!!


  IT´S ALIVE!

  It´s alive... it´s aaaaaliiiiveeeee!

  Min kamera är ok!!!!

  Och tur är väl det.. annars hade jag missat att fånga detta på bild ;)

  Min älskling lyckades få tag i en penna när jag var upptagen med att laga lunch, lagom blå för att inte kunna gå ut! Det ser ju ut som en blåtira! ;) Han lyckades även dekorera mattan innan jag kom på honom, så nu har jag en blåprickig vardagsrummsmatta! Tjoho!

  Känsliga läsare varnas! Bajsinlägg!

  Varför??? Jag skulle byta blöja på min son... och drar av den med ett swosh när han står upp... DEN INNEHÅLLER BAJS!!! Jag kände ingen lukt! Jag trodde det var kiss! Jag såg inga antydningar att den innehöll gegga! Jag har nu spenderat en halvtimme åt att skrubba golv, väggar och tak!!! Så jä-la klantigt!
  Malcom, däremot, tyckte att det var helskoj!

  Trevlig morgon... treeeevlig morgon!

  Godmorgon


  Here´s the Father of the fucking year!

  Här är ett perfekt exempel på den sortens förälder som har noll koll... varken på sina barn eller på sin egen hjärna!  Ungen hotar med att mörda en massa människor, han står och viftar med pistol och säger att han ska massmörda folk och sedan skjuta sig själv... och pappan håller i kameran??? Sedan kallar dom hela saken för överdriven?... Var det ett jätteroligt skämt eller? Har jag missat poängen?... Jösses!

  Mitt inlägg; Föräldrar?
  Aftonbladet
  Aftonbladet

  Jag sörjer

  Min partner in crime har troligen avlidit!!!
  Min förbundförvant och vapendragare! Min meningsfrände och kamrat genom vått och torrt... nja genom torrt iallafall!
  DETTA var det sista han såg;


  Sedan sa det "SPLASH!"


  Han ligger nu på tork, håll tummarna för att han överlever natten, om ni tror på någon gud så be en bön för min kollega och, allvarligt talat, min högra hand, denna trogna anhängare som aldrig viker från min sida... snyft! och ett stort BUHU HUHUHU!!!

  Och kom inte och säg att detta är ett perfekt tillfälle för en ny.. JAG SÖRJER! Jag är inte redo att skiljas från min Advent! Varken mentalt eller ekonomiskt! ;)

  Freaky-Friday-Foto

  Mumari har börjat en fotoutmaning... Freaky-Friday-Foto!
  Denna vecka är temat Makabert


  Fotot är arrangerat

  Här är FreakyfridayFoto och här är min snapshots ;)

  Har ni en kamera så häng på Ni också! Det behöver inte vara ett proffsfoto!!! Du kan tolka ordet hur du vill, ingenting är "fel". Det är bara kul att vara med och utmana dom små grå ;)

  Ghaghaghagha gha...

  Nä nu säger jag godförmiddag och tar min väska till kudde och går och lägger mej i badkaret och joddlar.. eeeeller så går jag och sover i min säng... hmmm, det låter bättre! Jag har tappat kontakten mellan hjärnan och mitt medvetande och jag fattar inte vad jag skriver just nu... så nu går jag och sussar... det är nog bäst.. innan psyk tar mej ;)
  Nattnatt därute! ;)


  Snurrig

  Att ha svärfar här gör mej förbryllad, allt har gått relativt bra hittills... han ska stanna till måndag... varför? Det vet jag inte. Men inga stora incidenter har skett, det första han sa till mej var dock att han ville ha skjuts imorgon men jag kontrade med att jag lovat mamma hälsa på så svärfar följer med sambon i morgonbitti istället.

  Men bara att ha honom här gör mej snurrig, jag förväntar mej otäckheter... varför vet jag inte för han är go innerst inne, men det är alla parasiter mot sina värd-djur så länge dom får som dom vill. ;)

  Men jag är helt blank i hjärnan... jag var hungrig, så jag skulle ta fil och flingor. Jag tog fram en djup tallrik, hällde i flingor och hämtade sedan nyponsoppan.... Som tur var så upptäckte jag misstaget innan jag åt så jag bestämde mej för att ta en piroug istället, in med den i mickron.. jag hör hur det plingar och jag går och tar fram smör, bröd och ost... Det hela slutar med att jag äter en rostad macka med vitlöksdip... jaaaa, det äääär gott! Pirougen fick svärfar ;)

  Enyboddy seen me brajn, huh?


  Blogg awards 2008

  Veckorevyn Blog Awards
  Mumari har blitt inbjuden till veckorevyns blog awards
  mike-w_11877177_14030255
  Hahaha, hon ska på gala... vår lilla älskade kossägande gummistövels prinsessa ska på bal med en massa modebloggare ;) Ta med högrepen Mu! ;) Hahaha, nä, skämtåsido, det känns skönt att dom bjuder dit någon som kan representera mer än bara mode, någon som kan visa bloggvärlden att det finns mer än dagens outfits... visste ni föresten att en av kategorierna man kan rösta i är just "Bästa dagens outfit"  Där tycker jag att Ann-sofie borde ha varit med!

  Det finns även en kategori som heter; Bästa partypingla...
   
  Kul att vinna den? Ehe? ;) Jösses! Tycker dock att det är liiiite löjligt att Bloggkommentatorerna är nominerade till Guldpennan... dom skriver ju bara små korta inlägg med skvaller? Det kan ju vem som helst?

  Nu ska inte jag säga åt Er vem ni ska rösta på, man kan rösta på vem som helst, men min röst gick till Mumari.se, med motivering att hon kan representera det avskrap Vi vanliga bloggare är på modebloggarnas gucciskor på ett jädrans snyggt sätt! ;)


  Nämen?


  Snubbelkudde för äldre japaner

  Nu kan gamla människor landa mjukt. Ett japansk företag har utvecklat bärbara airbags... menar dom allvar? Nja, en fin tanke var det ju, ehe? Det står; "När bäraren ramlar i backen fylls de 1,1 kilogram tunga kuddarna med 15 liter gas styck på en tiondels sekund". Dessa kuddar ska alltså få gamlingarna att landa mjukt... men att skjuta upp 15 liter gas på en tiondels sekund i nacken på tanten eller farbrorn?... Det låter ju farligare än att ramla?


  Föräldrar?

  Jag tycker det är dags för föräldrarna att bli föräldrar, och ta sitt ansvar. Man måste lägga sig i vad barnen gör, tyvär så är många föräldrar rädda för det. Dom vill "respektera sina barns privatliv" ... varför? Respekterar dom ditt? ;) Jag vet förälder efter förälder som säger att dom VET vad sina barn gör, dom VET vad dom tänker... men verkligheten är att vi endast vet 10% av vad som försigår i våra barns liv.
  Det är dags att vi höjer den siffran till minst 50%!

  Vi är för rädda att våra barn ska bli arga, varför? Låt dom bli det, det är nyttigt för själen, låt dom skrika sig blåa i ansiktet. Det är fortfarande Du som har kontroll över pengarna. Det är Du som betalar mat, hyra, el och kläder... barnen är hyresgäster. Min mamma litade mycket på mej men hon "snokade" och självklart blev jag vansinnig, det blir man som tonåring men nu i vuxenålder så förstår man, särskillt när man fått egna barn. Nu är jag tacksam, hon räddade mej ur ett flertal situationer som kunde ha blivit förödande. Hon skulle bara veta att det hon såg var bara en tiondel, skrämmande men sant. Hon snokade, och såg en del... tänk då dom barn som har föräldrar som litar blint på dom? Barn har inte färdigutvecklade hjärnor och att låta dom ha 100% ansvar för sina liv är, i mina ögon, galet.

  Jag är säker på att idioten i Finland´s föräldrar litade på honom... se vad som hände. Han hade haft denna tanke i sex år.. i sex år! Vart var föräldrarna, varför såg ingen, varför blundade alla?
  Det är dags för föräldrarna att bli föräldrar!
  Man föds inte ond!

  Jag har sagt det förut och jag säger det igen; Eminem är en smart man;
  Don´t blame me if little Eric jumps off the terace, you should have been watching him, apperently you ain´t parents.
  Länk

  Länkar till tidningsartiklar;
  DN i dag
  22-åringens största intresse: massmord 
  Elev sköt vilt på yrkesskolan i Kauhajoki 
  Han planerade dådet - i sex år
  Köpte vapnet i augusti - i går dödade han 10 skolkamrater

  Här är en bra bok om barnuppfostran, skriven av Bill Cosby and Dr. Alvin Poussaint

  REKOMENDERAS!


  Avundsjuk på svärfar?

  Jag är isolerad ifrån omvärlden, visst jag har en tv och en radio.. så jag kan ju hänga med vad som händer men jag menar isolerad från människor! Vi bor mitt ute i skogen... nästan tre km ifrån närmsta civilisation och det går två bussar förbi här om dagen, en kl sex på morgonen och en kl fyra på eftermiddagen... nu har sambon fixat en bil... åt svärfar... om jag är avundsjuk? JAAAA! Jag då! Jag behöver också en bil! #¤%¤#! Jag har nåt den gränsen att jag skulle nöja mej med häst och vagn! Min bils motor behöver bytas och bromsbeläggen är slut... Jag är ju förfasen tillsammans med en biltekniker!
  GE MEJ EN BIL!!!

  storhandlingen

  Visst är det både jobbit och påfrestande att storhandla men detta är skoj ;) Och Jaaa, jag vet att ordningen är mer utav en oordning, men jag har skapat mitt eget system, hittar jag det inte, finns det inte där ;)

  Och ja, det är ett påskägg i skafferiet, men det är tommt... tror jag?
  Det här var däremot mindre kul att se, för mej iallafall, suck.. det märks att sambon hade föräldrafritt igår, mutter mutter...

  Är min sambo rädd för mej?

  Imorse, innan min sambo åkte till jobbet, hassplade han ur sig att svärfar kommer idag... och sedan försökte han springa. Idag? Frågade jag, brukar man inte ge lite förvarning? Då försökte han inbilla mej om att han nyss fick reda på det och att svärfar bara skulle stanna en natt för att han skulle hämta en bil... Jasså, och detta fick du reda på nu? Undrade jag... Jaaaa? Svarade min sambo med ögon stora som tefat, grabben såg skräckslagen ut så jag kunde inte låta bli att skratta... konstigt, tonåringen visste om att han skulle komma idag redan i Måndags ;)

  Stackars sambon är rädd för mej... men jag tycker det är obefogat, jag gillar faktiskt svärfar, tro det eller ej... han är en miljon bättre än svärmor!!! Hahaha, nej, men han är go... i små mängder.... Mycket små mängder....
  ;) Godmorgon ;)

  NU!

  Skiter jag i svärmödrar från helvetets eldar och mopeder från djävulens verkstad! Nu går jag och sussar... utan svärmor, mopeder, julaftonspanikdrömmar och shoppingvagnar...
  sa jag föresten att svärfar kommer imorgon...
  TJOHOOOOO! DET KAN INTE BLI BÄTTRE!!!!!!

  NATTNATT DÄRUTE! Hehe he he... he?

  Lång dag...

  Shopping på hög nivå! Mina fötter tar död på mej nu och jag ser synvillor i form av formfranskor! Fy, jag vill aldrig mer handla i hela mitt liv, pust!

  Malcom var ovanligt duktig inne på affären iallafall, han satt konstigt nog i vagnen hela tiden. Normalt sätt så brukar han fara runt som en energizer-bunny på speed, men fy vad han var less när vi var klara, nästan 2 timmar tog det! Tur att det finns godis på affären så Malcom fick något för pinan ;)

  Varför är världen så hemsk ibland?


  Kopiera och skicka vidare

  Jag kopierar även en av Mumaris slutmeningar, en mening som jag tycker sammanfattar vad föräldraansvar är för mej;
  Man måste veta var ens barn/ungdomar är och vad de gör. Man måste lägga sig i och tränga sig på....

  Mamma mamma mamma ;)

  Idag ska jag åka och stormathandla med mamma och Rolf så nu måste jag skynda mej städa... för om mamma ser min disk så kommer vi aldrig iväg och handlar. Först tjatar hon i en timme... sedan Måste hon diska innan vi åker! För det är ju helt omöjligt att åka och handla utan att ha ett rent hus... Hmmm, lika bra att dammsuga också!

  Julafton redan ?!?

  Jag drömde inte om galna-tonårs-moppedister, jag drömde att jag och sambon skulle gå och sova... och han kläcker ur sig att det är julafton imorgon? Kunde han inte ha sagt det liiiite tidigare... jag spenderade därefter hela natten med att shoppa som en tok!!! Jag slogs med folk i affärer i jakt på den perfekta julklappen, rullade köttbullar och grilljerade skinka!
  Jag hade glömt julafton!!!
  Pust, nu är jag redo för nyår!

  Nattnatt därute...

  Få se om jag kan sova efter kvällens nära-döden-upplevelse!!!

  Jag kommer att drömma om hysteriskt-skrattande-moppe-hulliganer inatt! Jä-la snorunge! Tur att hon är söt!

  Bloggkoll

  Tidigare liv?

  Your past life diagnosis:
  You were female in your last earthly incarnation.You were born somewhere in the territory of modern USA South-Center around the year 650. Your profession was that of a warrior, hunter, fisherman or executor of sacrifices.


  Your brief psychological profile in your past life:
  You always liked to travel and to investigate. You could have been a detective or a spy.


  The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
  You should develop self-love and ability to implant hope into hearts of people. Ambition is not everything. True wealth is buried in your soul.


  Mmmm, detta var vad dom sa om mej, mycket stämmer in på min personlighet i detta liv men lite skeptisk var jag så jag plingade in min sambo, då blev jag genast Mer skeptisk när jag läste detta; You were a sane, practical person, Hahaha! Men sedan läste jag detta;
  The lesson that your last past life brought to your present incarnation:
  Your lesson is to conquer jealousy and anger in yourself and then in those who will select you as their guide. You should understand that these weaknesses are caused by fear and self-regret.
  Och mer pricksäkert kan det inte bli! Jag slog upp Malcom också... Timid, constrained, quiet person. Nu vet jag inte vad jag ska tro, jag tror på tidigare liv men jag var ju övertygad om att detta var en bluffsida! Vad tror ni? PAST LIVES LINK

  Mu besök

  Mumari var här en snabbis idag, vi snackade mest skit och drack kaffe... och jag fick prova hennes kamera, ooo vad jag vill ha en ny kamera!!!! Men du Mu! Du glömde något du tankspridda tanta! ;)

  Godmorgon

  Mmmm, kaoset verkar ha funnit mej under natten, och nu ångrar jag mej lite... aldrig nöjd! Hahahaha!

  Malcom vaknade vid två inatt och bestämde sig för att klättra ur sängen, hämta några VHS band och slå dom i skallen på mej... sen gick han och la sig igen... Hmmm, jag undrar om han ville titta på film eller ge mej en pik att jag snarkade? Jag är förkyld, och då låter jag nämligen precis som en ångvält!

  Godmorgon ;)

  Bloggkoll

  Fy på mej!

  Vad jag har varit fruktansvärt rutten med att skriva idag.. och igår, och förrgår.... men det händer ju ingenting??? Malcom går och trallar som en liten buddist och är vän med blommorna, sambon verkar ha fått ihop hjärntrådarna, åtminstone tillfälligt, och katterna njuter av brittsommaren utomhus... jag blir rädd, jag lever ett riktigt Svenssonliv i harmoni och balans...

  JAG BEHÖVER KAOS FÖR ATT ANDAS!!!

  Med detta säger jag Nattnatt därute... om någon ser mitt kaos så säg åt det att komma hem! Allt är förlåtet!

  Godmorgon Måndag...

  Jag börjar Måndagen med ett GHA!
   Det var en dramakomedi han glodde på... med Sean Penn så självklart var jag tvungen att glo lite... men när jag gick upp igen å funkade inte internet, eller blogg.se... vet inte vilket men jag kom inte ut på sidan! Så irriterande!

  Men självklart måste något jävlas efter en sådan lugn dag ;)
  Godmorgon!

  Vilodag :)

  Söndag söndag söndag... jag har inte gjort ett skvatt! Känns lite skumt. Vi åkte över till vänner på förmiddagen och där blev vi kvar. Vi tog en skogspromenad och fotade lite... känns skummt att ha en sådan här händelselös dag.. Men jag ska inte klaga för så fort jag gör det så händer det något dumt... skönt med lite semester från dårskapet ibland ;) ...

  I spoke too soon... sambon sitter nere i soffan och asgarvar... själv... och så vida jag vet så tittar han på en drama... måste gå och kolla vad sjutton han pysslar med...

  Fototriss

  Denna vecka är temat; Kroppsdelar...


  Här är fototrisssidan och här är min Snapshots, den här veckan har jag en fototriss på Snapshots också ;) Jag kunde inte bestämma mej!

  Söndag...

  Min Söndag för att vara exakt... Den dag Jag ska kunna ta det lugnt och inte bara vara mamma.... Det har faktiskt börjat bra för en gångs skull. Sambon gick ner och knäppte på kaffet och böt blöja... jag fick dock påminna honom om att Malcom behöver frukost, men bara en gång ;)

  Måste åka en sväng nu... men vi höres lite senare


  Det sa dunk!

  Jag springer ner och ser att Malcom har ramlat ur soffan och ligger nu under bordet och sover medan sambon snarkar hejvilt i soffan... jag puttar till sambon och säger "Var är Malcom" för att fä honom att kvickna till, det var ju en jä-la duns så jag tycker han borde ha vaknat av den... men sambon tittar upp på mej och säger... "nej, jag har ingen skiftnyckel" ... grabbarna måste i säng! Vi höres imorgon ;)

  Nattnatt därute ;)

  The men in my family prefers pink...  Men bara när dom tror att ingen ser, hahaha!

  En liten rosa shout-out till min underbara vän melovepink... som fortfarande väntar på sitt jä-la internet! Ring och klaga, ring och klaga, ring och klaga!!!!

  Rallyn

  Gick inte så bra... dom kom runt, bilen är hel, dom är hela, dom kom 10a...
  Men vilket jä-la liv innan dom kom iväg? Kartläsaren var ju försvunnen! Min sambo började leta efter honom klockan sex i morse, ringde, åkte runt, väckte folk... han hittade  till slut "kartläsaren" däckad hos en kille efter en lång natts festande??? Alla min sambos krafter gick åt till att hitta kartläsaren! Han visste ju att dom skulle köra idag? Nej denna clown till kartläsare har precis fått "sparken", är det så omöjligt att hålla sig nykter En fredagskväll? Det är inte första gången heller? Skammligt! Jag knycker ett ord av min kära vän M... "Tönt!"
  Förlåt Kartläsaren, men En natt ska man väl kunna vara nykter när man vet att man ska upp?
  I blame my depressed and exhausted boyfriend on You!
  Puss på dä! ;)


  Oh no you didn´t!

  Jag var och handlade idag utan Malcom när en gammal klasskompis dök upp vid frysdisken och tjoade; "Nämen heeeeej, hur är det med deeeej då?" Gissa om jag först bara stod och gapade eftersom detta var en klasskompis som jag troligen inte ens sa hej till i skolan... hon var en av dom sportiga tjejerna och jag var... ja, en av dom osportiga tjuvrökarna... med andra ord en amöba i hennes ögon. Vi var aldrig ovänner men heller aldrig vänner. Vi sa nog inte ett enda ord till varandra på tre år... så varför prata nu?

  "Hej...jo det är bra, själv då" stammade jag fram undrandes varför i hela friden denna främling undrar hur jag mår... hon satte då fart med att babbla om hur hon gått vidare på högskola eftergymnasiet och hur bra jobb hon hade... sedan la hon huvudet lite på sne och sa... "men du då?... du har väl inget jobb?"  (Ursäkta mej men va faan säger människan?)

  Jag fann mej då i en sådan där situation som man brukar gå iväg ifrån och bara önska att man sagt något smart för att trycka tillbaka idioten ner i dom högklackade gucci skorna men jag stammade fram; "Nä, Jag har jobbat, jag har haft eget företag men nu är jag mammaledig"  Hon lade då huvudet ännu mer på sne så hon nästan tippade och sa "Åååååå" med en otroligt nedvärderande ton... jag funderade då på att trycka ner henne i charken och skrika att vara mamma är ett av dom tuffaste jobben på denna planet men jag fortsatte le... tills hon kläckte ur sig detta;
  "Mammapenning... är inte det samma sak som socialbidrag?"

  Jag tog ett djupt andetag höjde ena handen och spretade med lillfingret och fick fram detta...
  "Nääää, jag sa att jag var mammaledig inte att jag har mammapenning, men du som är så bra utbildad borde väl veta att mammapenning inte är samma sak som socialbidrag?... skojare där...(tihi)... Men anywaaaaay, kommer du ihåg den där 97åringen som vann jackpotten på lotto förra året?... 198 miljoner?... Inga släktingar... (blink blink).. men som tur var så dog han innan smekmånaden började, haha ha... (Kollade på klockan)... men nu måååååste du ursäkta mej, jag måste åka och hämta min pudel... han är på manikyr och ska hämtas vid fyra... men ha det så bra, tudeluuuu!"
  Jag undrar om hon fått upp hakan från golvet än? Vicken patetisk nolla!

  (Måste tillägga att hennes framgångsrika jobb som krävde högskoleutbildning med psykologisk inriktning var ett chefs jobb på en statoil mack??? Jag trodde man skulle ha fordonsteknisk utbildning för det, det ville dom iallafall ha när jag jobbade på okq8? Men statoil kanske är mer moderna, erbjuder sina kunder en soffa att ligga i när dom ska köpa korv så dom kan prata ut om sin outhärdliga barndom? Vem vet? Hahaha!)

  Nä...

  Jag klarar inte av att sitta här... jag har städat allt som kan städas så nu drar vi till mamma och Rolf. Vi höres ikväll!
  Jävla rally-skit-grejjor!!!!
  Jag tycker fortfarande att detta är en säkrare sport!!

  5 saker

  Hittade detta på Cattis och Jens sida

  5 saker jag har i min frys

  Is, is och massor med is...
  Frost så långt ögat kan se
  Kyckling, självklart ;)
  Chickenbits
  och... luft... dags att handla ;)

  5 saker jag har i min handväska
  Våtservetter
  Blöjor... oanvända ;)
  Nappar, ca 7 st... så det var Där dom var!
  Kvitton, ursch och fy!
  Blixten... det är en väldans stor "handväska"

  5 saker jag har i badrummsskåpet
  Smink
  Smink
  Smink
  Rakhyvlar
  och mirakel krämer.. som inte utför mirakel...

  5 saker jag har i garderoben
  Damm
  Böcker... fråga mej inte hur dom hamnat där?
  Proppar... proppskåpet är bredvid garderoben
  Blöjor... oanvända ;)
  Skelett... men vem har inte det ;)

  Kläderna?... dom får inte plats ;)


  En sen godmorgon...


  Mmmm, Lördag... och rally igen! Det är inte kul att höra väckarklockan klockan sex på en lördag! och med tanke på hur nojjig jag var sist han körde rally så kommer den här lördagen nog bli lika... nu på morgonen så hr jag diskat, dammsugit, torkat golvet och gjort rent i kattlådan.. jag får tydligen städmani när jag är nojjig... nåja, inget ont som inte har något gott med sig, eller vad är det dom säger?
  Ha en fin Lärdag däute... nu vankas det bajsblöja ;)


  Nattnatt därute!


  Förlåt att jag har varit så rutten att svara på alla kommentarer idag... Blixten har snott min tid, lovar bättring ;)

  Mystic River


  Mystic River går på 5an ikväll.... måste bara säga att film ska ses utan reklam!!! Det är ju så man blir galen! Dom hackar upp och total förstör allt! Mystic River är en av dom bästa filmer na som någonsin gjorts, om ni inte redan har sett den så se den! och om ni sett den... titta på den tio gånger till! Sean Penn är utan tvekan den bästa skådespelaren på denna jord!
  Men se den Utan reklam... hur kan detta tillåtas? Mutter mutter och dubbel mutter! Jävla reklam!
  mike-w_11877177_14030255mike-w_11877177_14030255mike-w_11877177_14030255mike-w_11877177_14030255mike-w_11877177_14030255

  Fixat?

  I ett mörkt rum... men Marwin har fått sina rätta färger iallafall... men blixten vettef-n! Gör jag ögonen små så ser han galen ut och gör jag dom större så ser han hög ut! ... min sambo sa att det inte var mitt fel att han såg galen ut... det gör Blixten alltid... var hans svar ;) Jag siktade till slut på en "hög Blixten" ;)


  (Notera "spöket" på fisk bilden... det blir alltid sånna "bubblor" när jag fotar i det där rummet... men bara i Det rummet???)

  Fredagspizza...


  va? vad? vem? vadå? fattar ingenting??? Det här var galet tillochmed för min sambo!!! Skrämmande!

  Blixten Mc¤%&&%%#!!!

  Jag veeeet att jag lovade bilder... men Blixten jävlas! Jag får inte till hans jä-la ögon.... så bilderna på Blixten McIdiot får vänta, förhoppningsvis bara tills imorgon... om jag kunde skulle jag försöka en gång till idag, men det finns ett liiiitet problem;

  Det finns inget lyse där inne!!!! Eller, öhm, jo.... den här!!!!

  som varken går att vrida eller vända!
  Så därför blir det inga bilder på Blixten... förhoppningsvis så blir jag klar imorgon med både Blixten,musse och Toystory bilderna men här är Doris och Marwin så länge, det är dom enda som är någorlunda klara! Mutter mutter mutter... jag behöver lyse!

  Jag har fel färg på Marwins fenor... eller hur?... Jag har ingen bild!
  ...och en liten smygtitt på en av Blixtjä-larna!

  Visste ni att Musses öron alltid är runda... oavsett från vilken vinkel man ser honom ;)


  En uppdatering... typ, ehe?

  Många frågar hur målningen gick.... håller på förfullt ;) ... Bilder poppar upp senare idag ;)

  (Latmasken är död... ont nu)

  Jag kan jag med ;)

  I går kväll...
  Jag till Sambon; Byter du välling eller gör du blöjan?
  Sambon stirrar på mej konstigt...
  Jag; Hallå, byter du vällingen?
  Sambon flinar... Nä, jag gör blöjan...

  Godmorgon

  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  TJOHO DÄRUTE! ...TJOHOOOOO!
  Fredag fredag freeeedag!

  Ont nu....

  Kramp! Nu orkar jag inte måla mer... mina fingrar värker som om jag vore 98 år! Jag börjar se dubbelt och jag ser små Blixten överallt nu och dom hånflinar åt mej! konstigt nog så har jag Dr Snuggles-melodin i hjärnan... hmmm? Dags att sussa ;)

  Latmasken är död ;)

  Efter mitt trötta sega inlägg om hur lat jag var så kom jag på en sak... jag har ju ett helt rum över nu när tonåringen har hämtat sin säng!!! Snilleblixt!
  Lekrum!!!! Jaaaa! Jag kan äntligen få tillbaka mitt vardagsrum!!! Det har varit fullproppat med leksaker enda sedan Malcom föddes...

  Jag vill ha tillbaka mitt mysiga rogivande vardagsrum, utan att snubbla på Blixten så fort man ska göra ett försök att vattna dom stackars blommor som överlevt Malcoms framfart, utan tjutande syntar som plingar till mitt i natten och utan små blå dörrar som skriker "godmorgon" varje gång man kommer åt leksaksjä-eln!

  Hmmmm, det är nog inte så konstigt att sambon gick ut i hallen när jag sa vardagsrummet... det är mer rofyllt i hallen... nu kanske sambon äntligen förstår var vardagsrummet faktiskt är... ;)
  Imorgon... eller ikväll, om jag har rätt färg hemma, så ska jag måla lite Blixten McQueen på väggarna ;)

  Lite bok panik...

  Råkade erkänna för Monica att jag bara läst 4 böker i hela mitt liv.... och att en av dom "en världomsegling under havet" av Jules Verne.... som jag läst 159 gånger, ja det är sant, jag har gjort ett litet streck i den varje gång jag läst den sedan 1992 ;) ... jag har iövrigt Aldrig påstått att jag är frisk ;) Men när jag förbrilt såg igenom min bokhylla upptäckte jag till min glädje att jag faktiskt ljugit för kära Monica... jag har läst minst sex böcker ;)

  ¤En världsomsegling under havet - Jules Verne /Klassiker! 159 gånger ;)

  ¤Förvandlingen - Franz Kafka (28 gånger) som jag enbart läste första gången för att min idiot till svenska lärare sa att jag inte skulle klara av den, bara för att jag inte var intresserad av hennes jä-la Odyssén! Jag fick MVG på min recension... IN YOUR FACE SVENSKALÄRAR-KÄ-ING!  Läste den tillochmed på engelska en gång!

  ¤Änglar och Demoner - Brown... bara en gång hittills ;)

  ¤Nån bok av Koontz.. Bella hjälp, den med hunden och monstret!!! Väktaren?
  ¤Midnatt - Koontz ... på engelska, började jag när jag var med barn... jag har ca 100 sidor kvar ;)

  ¤The collector - John Fowles, på engelska ca 6 gånger. Väldans bra... jag vill ha en uppföljning!!!

  Sen så har jag ju läst sådana där små böcker som "Hound of the Baskervilles" av Sir Arthur Conan Doyle och "The picture of Dorian Gray" av Oscar Wilde...

  så Helt boklös är jag inte
  , jag är bara kass på svenska och dålig på att få tag i engelska böcker jag gillar ;) (Jag är svensk... jag kan bara på något underligt sätt koncentrera mej bättre på engelskskrivna böcker???) ... som jag sa tidigare.. jag har Aldrig påstått att jag är frisk ;)
  Vi får inte glömma boken jag kikar i nästan varje dag...även den på engelska...  den fick jag av Bella när jag var 14-15 år ;)

  Lat, ett tröttsamt ord... gäsp!

  Ja, jag kan ha en tråkig dag jag med. Trots alla överasknings-bilar på grämattan och min förundran över min sambos tankeverksamhet...
  Det är kallt idag, jag gillar inte kyla! Men jag är för lat för att gå ner och elda så jag sitter och kramar el-elementet! Det finns inget gott i kylen och Malcom är inne på sin tredje bajsblöja... jävla McD;s! Borde åka och handla något gott... men jag är för lat.

  Jag borde slänga i en maskin tvätt, men jag är för lat...
  Jag borde plocka i diskmaskinen, men jag är för lat.
  Jag borde dammsuga, men jag är för lat.
  Jag borde frosta av frysen... men då blir det ju ännu kallare inne!
  Jag är ju helt förtappad! Någon som har sett min energi?
  Latmasken har grabbat tag i mej, och det hårt!
  SNÄLLA VÄCK MEJ!

  Tankspridd?

  Sambon; Var är våtservetterna?
  Jag; I väskan.
  Sambon; Var är väskan?
  Jag; I vardagsrummet.
  Sambon; (Går ut i hallen)... Vart då?...


  Bloggkoll

  Vansinnigt!

  Väckarklockan! Mitt hatobjekt nr 1... jag försöker verkligen att aldrig använda ordet hatar, eftersom det är ett så starkt och slutgiltigt ord... men jag HATAR väckarklockan! Min sambos väckarklocka för att vara exakt.

  Kl 6.00 - Den ringer.. ända tills jag knuffar på sambon och väser "stäääääng aaaav"
  Kl 6.05 - Snooze har tydligen blitt intryckt och den ringer igen, en käck liten melodi, men oooo så frustrerande!
  Kl.6.10 - Den ringer... igen

  Kl 6.15 - Den ringer, jag skriker, sambon morrar som en trött tonåring, Malcom vaknar...
  Kl 6.20 - Den ringer igen... men denna gång har jag och Malcom gått upp och sambon ligger själv i sovrummet... klockan ringer i 5 minuter... jag går upp, sliter av sambon täcket och skriker! Sambon skriker tillbaka på ett tonårsliknande sätt; Jaaaaaa, jag ääääär uppeeee!
  ....NEEEEEJ, DET ÄÄÄÄÄÄR DUUUU IIIINTEEEEE!!!!

  Jag hatar väckarklockan... eller, jag HATAR snooze knappen! Varför, oooo varför finns snoooooze knappen, det är tortyr!

  Godmorgon föresten ;)

  Nu brinner det i knutarna...

  men detta Ska jag banne mej hinna med... hittade det på lisens sida;

  "Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

  Här kommer min länkning till http://www.uppdragbarn.se/, om 5000 av er bloggare gör samma sak är vi uppe i 100 000 kr till Childhoods verksamhet redan idag. Kom igen nu!


  Enkelt; Bara att kopiera och lägga ut!

  För att vara säker på att dom hittar ditt inlägg snabbt så  pinga
  här efter ni gjort inlägget... för säkerhetsskull ;)

  Klart jag hinner...


  Jag är tidsoptimist ;)

  Nattnatt därute! och Godmorgon ?


  och Godmorgon... utifall jag inte hinner imorgon, ska möta mor tidigt. Så om vi inte höres imorgon...

  så hörs vi mot eftermidagen ;)

  Bättre sent än aldrig?

  Jag blev inspirerad av Jen.... som har så fina blommor! Jag tog en titt i mina fönster och såg att det var ganska så tomt... Malcom har dödat dom flesta genom halshuggning och resten har törstat ihjäl.. Kan man åka dit på blomplågeri? Isånnafall så är jag skylldig som tusan! Här är två... som kanske överlever... fråga mej inte vad det är för blomma. Dom är gröna, eller nja, dom var det innan dom torkade ut... och lever i jord och dricker vatten, det är allt jag vet... Nu har dom iallafall fått en dusch ;) ... hmmmm, skulle inte förvåna mej om det här är nå blommor som inte Ska duschas, så nu dör dom väl av det istället. ;)

  Fototriss

  Denna veckans tema är Underifrån;
  Jag veeeet att jag fegade ur denna vecka och tog det lättaste... blommor. Tiden räckte inte till. Men jag lovar bättring nästa vecka, då lovar jag att tänka till lite mer ;)  Här är fototrisssidan och här är min Snapshots ;)


  öhm... godmorgon?

  Eller snart godeftermiddag kanske jag skulle säga. Vi har haft strömavbrott... men även om vi hade haft ström hade jag nog inte kunnat skriva förens nu... jag vknade av att Malcom slängde sig över mej imorse, (jag svär att jag fick en blåtira... jag har inte hunnit tittat mej i spegeln ännu.) Jag tittar sömnigt upp på Malcom och ser att ungen är full med blod!!! Som tur är bara näsblod mn fy vad skraj jag blev! Efter han blivit ren så kurar han ner sig bredvid mej och somnar om så jag ligger kvar. 5 minuter senare känner jag något varmt emot benet... då läcker hans blöja.

  Upp och byta på ungen och i sängen! Vi trevar oss ner och upptäcker att det är svinkallt så jag går upp för att hämta det lilla elementet, och ramlar självklart på blixten McQueen i trappan, på väg upp som tur är. Jag morrar lite och kryper upp den sista biten men trött som jag är så tänker jag inte på att flytta på Blixten så självfallet kliver jag på den jä-eln på väg ner också. Med ett blytungt element i famnen. Det ni skulle ni ha sett, jag kände mej lika graciös som en flodhäst men på något sätt lyckades jag komma ner dom sista sex trappstegen med livet i behåll och ett helt element... jä-la Blixten!!! Han är inte så oskyldig som han ser ut!

  Mmmm, Jag går in i köket för att fixa frukost... där ligger malcoms Blixten McQueen bok på golvet så jag glider in i köket som ett riktigt surfaress! På med kaffe, fram med Malcoms frukost och mjölk, vänder mej om och ser fyra katter... som står på rad... alla stirrar dom på mej och rör inte en fena... läskigt... jag går långsamt förbi dom och dom vänder sig i takt med att jag smyger förbi... dom vägrar släppa mej med blicken... det är något fel på dom idag!!! Dom skrämmer mej!

  Nu ska jag försöka fixa lite lunch... om ni inte hör något mer ifrån mej nu... så är det katterna... eller Blixten!

  Nattnatt därute ;)


  Total destruction!

  Mmmm, The wrong-way clut  vann... enligt min sambo är det självklart mitt fel!!! Medan dom sprang sina 5 km så gick jag med vänner den kortaste sträckan på 1.3 med barnen... så när The wrong-way clut och The pretty-in-pink cowboyen kom springandes så stod vi inte vid mållingen, utan ca 400 m framför.

  The Cowboy, min sambo, sattsade då allt när han fick syn på oss men grejen var ju den att det var 400 meter kvar så The wrong-way clut joggade förbi med ett leende och satte sedan spurt mot mål, medan min sambo kämpade för sitt liv för att hålla sig upprätt, man kan lugnt säga att luften gick ur honom... jag hörde hur det pööööös! ... och det var tydligen mitt fel... som lurade honom att målet var där Vi stod... så det blir nog en re-match inom en snar framtid ;)

  The race is on...

   VS
  Mmmm, det är farligt att fyllesnacka... idag är det stora racet mellan min kära sambo och hans vän. Det slogs vad i fredags att min sambo "The pretty-in-pink cowboy " minnsann kunde springa ifrån sin vän "The wrong-way clot" på en sträcka på 5 km...
  Vem satsar ni på?

  En bild säger mer än tusen ord...


  Mmmm, så går det när man ger sambon hela ansvaret! Malcom somnade före klockan sex, vilket betyder att han skuttade upp klockan midnatt och var på världens bushumör... det var inte jag! Sambon slocknade och där låg jag och lekte med Blixten McQueen till halv fyra.... det var ju snällt av lilla Malcom att sova ända till klockan nio iallafall... men ändå! Mmmmm, idag ska jag försöka få tillbaka tiderna, vilket brukar vara knepigt, men skam den som ger sig! ;)

  Jag ska även försöka få ihop en Fototriss... denna veckans tema är Underifrån, knepigt... allra helst när hjärnan känns som potatismos!
  Godmorgon! ;)
  Blogglista.se

  Nattnatt därute;)  Bloggkoll

  Min dag idag...

  Nä, idag har nog inte varit min dag. Sambon har varit ovanligt ettrig och det är ett under att han har kunnat gå på toa själv... Malcom har varit ovanligt mammig, kära syster DollyDott skickar virus till mej när jag redan slåss med en hel arme.

  Sambons gummistövlar är mystiskt borta, Malcom har gömt varenda fjärrkontroll, blogg.se har jävlats och min dator gör systemåterställningar utan att fråga mej! Läskigt! Min dator börjar skrämma mej lite!

  Sa jag föresten att sambon tvättade sina oljiga jobb kläder själv idag... på 30 grader... funkade utmärkt, eller inte! Hans försvar var "Nej, nej.. jag ställde in rätt grader, det måste vara tomten" ...tomten!?! Honom får bara Jag skylla på!

  Malcom somnade föresten redan vid sex idag... vilket betyder att han när som helst kommer att skutta upp och vilja busa, precis lagom tills när en annan ska gå och sussa... tjo... ho! Nu ska jag gå och titta om det finns nåt sevärt på tvn... men med min tur så är det väl bara repriser av Dallas... vem var det egentligen som skör JR? Någon som kommer ihåg?

  Snabb reklam snuttis... som jag lova lägga ut i går!!!! Bättre sent än aldrig ;)

  Min sambos systers fästman och hans mor, sambons systers fostermor
  ... invecklat ;) ...
  dom har nu öppnat ett lekland... om ni har vägarna förbi Borlänge, så smit in och glo! Klicka på pandan för mer info!  Bilder på vår fina lokal
   
  Hmmm....
  Då kanska ni får se svärfar ;)
  (om ni inte vet vem svärfar är så finns alla inlägg om honom i
  "släkten är värst" ;)

  Utbrott, utbrott... utbrott! + en uppdatering

  Söndag... den heligaste av dagar, den dagen jag och min sambo bestämt att jag ska få lite mer tid till mitt och inte bara vara mamma hela tiden... tror ni det funkar? NEEEEJ! Sedan 7 imorse så har jag försökt leta, lägga upp, ladda in, skriva en miljon saker som ska in... jag har fått i uppdrag av en företagare här i närheten att lägga upp hans hemsida (Nu skriker han igen!!!) men jag hinner ju inte ens hitta sidjäveln innan sambon gapar om något... jag tog med en klocka upp, bara för att se;

  7.00 - Jag slog på datorn
  7.04 - Sambon ropar och frågar om Malcom ska ha välling eller riktig frukost
  7.04 - Jag svarar Välling, frukost brukar han inte äta förens vid 10..
  7.05 - Sambon frågar om jag är säker? ....morr
  7.36 - Sambon skriker; Var är Malcoms strumpor?
  7.54 - Sambon ropar; Var är våtservetterna?
  8.17 - Sambon hojjtar; Kan du komma ner så jag får klippa färdigt gräsmattan, innan det börjar regna... jag går ner! Vem faan klipper gräset 20 över 8 på en söndag!!!

  8.49 - Jag sätter mej vid datorn igen
  9.13 - Sambon ska då gå och lägga i tvätt, ??? det gör han aldrig Mån-Lör??? Jag stampar ner!

  9.38 - Jag sätter mej vid datorn igen
  10.03 - Jag ropar att Malcom ska ha frukost
  10.10 - Jag hör sambon öppna en färdig burk gröt (sådana man ska ha med sig om man ska åka någonstans)
  10.10 - Jag går ner, muttrar, gör ordning riktig gröt, en macka och ett glas mjölk

  10.16 - Jag sätter mej vid datorn igen
  10.17 - Sambon skriker; Ska han verkligen äta så här mycket?
  10.17 - Jag svarar; Ja han är inte ett längre...
  10. 28 - Sambon vrålar; Han vill inte ha frukost... nähä, han är väl inte hungrig då, muttrar jag i tystnad
  10.29 - Sambon ropar igen; Han vill inte ha?
  10.30 - 11.03 Mycket mutter och ilskna blickar utbytes när jag stampar ner för att prova om bortskämda Malcom vill äta med mej, det vill han!
  11.05 - Jag sätter mej vid datorn igen.. och skriver det här! (Nu skriker han igen!!!)

  VAD ÄR DET HÄÄÄÄR!!!!

  FORTSÄTTNING KL 17.00
  11.20 - Dagen fortsätter med att Tetra-pack med mor hälsar på
  13.00 - Tetra-pack och mor är på väg hem, då dyker min mor och Rolf upp
  15.45 - Mor och Rolf är nu på väg hem
  15.46 - Jag sätter mej vid datorn... sambon ropar, han måste greja något med nån bil, jag stampar ner
  16.56 - Jag sätter mej vid datorn igen... få se hur länge jag får sitta denna gång...
  Mutter mutter mutter... Jag kommer aldrig få upp den där jä-la hemsidan!!!

  UPPDATERING 17.07.... NU MÅSTE HAN SKOJJA!!!! Han ropade och frågade om dom får titta på tv!!!!!
  (Malcom tittar lite för mycket på tv så vi försöker minska på det... men att ropa och fråga mej??? Det är väl lika mycket hans barn???)
  Jag blir galen jag blir galen jag blir galen!!!

  Godmorgon?


  Hur kommer det sig att barn alltid vaknar minst en timme tidigare på Söndagar?

  Nattnatt därute ;)


  Bara jag...

  Jag missade stekpannan...

  och bloggskadad som jag är så hade jag givetvis kameran i näven ;)

  Tack ;)

  Tack snälla nr 14 som klickade på bloggkoll ;) Bloggkolloch tack alla som klickar på Blogglista.se... ligger nu på nr 10 ;)... Mycket bättre än 13!!! Fortsätt gärna klicka om ni vill ;) ...är man skrockfull så är man ;) Sorry!

  Skrockfull, jag? Ehe? Nääääää?

  13 prenumeranter... och nr 13 på Blogglista.se 
  tur att jag INTE är skrockfull... ooooo neeej, inte jaaaaag inte...
  HJÄLP MEEEEJ!!!!!!

  Är det bara jag eller är ni också skrockfulla? Om ni har ett val, att gå rakt fram under en stege eller att ta en liten omväg för att slippa gå under stegen vad gör ni? Jag är så skrockfull att jag har rejäla tvångstankar...

  När jag ska lämna badrummet tex, jag måste ta höger fot först över tröskeln, för höger fot först = tur... och jag måste även klicka lampknappen av-på-av... fråga mej inte varför, för jag vet inte. Jag sätter alltid på mej höger sko först, drar igenom höger jackarm först och ve och fasa om det kliar i vänster handflata, för det betyder att man kommer att förlora pengar.
  Höger handflata däremot är bra, det betyder att pengar är på ingång.

  När jag ser döda djur liggandes längs vägen så måste jag göra korstecken, som om jag är nåt jä-la helgon och hjälper dom upp till himlen, vilket är helt knasigt, eftersom jag inte ens tror på gud,
  (men det är ett heeeeelt annat inlägg. Där ni, har jag åsikter så det ryker.)

  Iallafall.... ser jag en svart katt så är det bäst att inte stå i närheten av mej för då yr spottloskorna, det är även farligt att stå bakom mej när jag steker ägg, för det är enda gången jag använder salt... och alla vet ju att man måste slänga lite över axeln för "good luck"!

  Är jag i bilen och har på stereon så måste volymen stå på ett ojämt siffer tal... gärna 13, men där är det ända stället nr 13 är bra. Tar jag en lott så måste den ha två lika siffror i slutet tex 88 eller 33... tanten i affären hatar när jag kommer, det blit kö när jag ska köpa trisslott!

  Hmmmm... dags att söka hjälp kanske. Jag är inte betrodd med spik och skruv, jag är besatt av sten och nu detta... ni måste tro att jag är totalknäpp och redo för mentalsjukhuset... nja, totalknäpp kan jag gå med på... men mentalsjukhus is for quitters! ;) Eller hur Bella ;)

  Den manliga förkylningen biter sig fast...

  Ont i kroppen så man kan tro att man plötsligt blivit 30 år äldre över natten, snorig. Rinnande ögon så sminket är nere vid hakan och man ser ut som någon gammal häxdocktor med smeknamnet "tvättbjörnen", frossa så intensiv att man huttrar ur soffan, hostattacker som varar i fem minuter. Man vill bara krypa ihop till en liten boll och inte röra sig förens det är över... Kommer jag nu vara däckad hela helgen undrade Lisen?...

  nä nä nä... jag är av det feminina könet.... det starka könet!, Den manliga förkylningen är som en fjärt i rymden... men det är ett ypperligt tillfälle att gå på stejk ;)
  Godmorgon därute! ;)

  Klick klick ;) Blogglista.se och puss på er ;)


  Nattnatt ;)

  Pust, har just kommit hem från vänner med en full karl som bara skulle ta nån öl men tog några till och som somnade i soffan sekunden vi kom hem. Jag har en trött unge... som imotsatts till sin far, vägrar somna om... jag har en sjuhelvetes massa disk och tre kilo smulor på golvet... för sambon fick nått infall direkt efter maten och ville "ta vara på solen" och fara ut i skogen så disken blev stående... jag har huvudvärk hela vägen ut i tåspetsarna och ont i hela kroppen, jag tror bestämt att jag fått den där nedrans manliga förkylningen!
  Jag går på strejk nu.... vi höres imorgon ;)


  Bloggkoll
  (Det är helt anonymt att vara prenumerant så kom igen! Lämna mej inte på nr 13!!!)

  Everybody lies...


  Någon av dom SKA jag ha!
  Med risk att låta som en patetisk modebloggare som inte kan klä på sig själv... vicken ska jag välja? ;)
  Den första är ju ändå Mr Hugh Laurie, så det lutar mot den men dom här är bra coola dom med... Hmmmm?


  (T-shirts, klicka på bilderna för att komma till sidan)

  Life's a laugh and death's a joke, it's true.

  Vaknade av ett samtal från svärmor, hon sa att hon vile fortsätta försöka med tonåringen, men så lät det inte igår. Och det vettefaan. Men, men jag har redan lämnat in min anmälan om att vi inte tycker att det fungerar till soc. Vi får väl se vad som händer, det viktiga nu är att tonåringen får hjälp och jag tror inte svärmor är den rätta att hjälpa henne...

  Jag fick denna kommentar på mitt Matt-inlägg igår; HAHHAHA SÅÅ COLT whatthefuckdotcom bäst hittils ! :D Först fattade jag ingenting... det inlägget var väl ändå inget att skratta åt, jag höll på att ta riktigt illa upp sen förstod jag; Tunga stor som en fotboll, hotad med en fruktskål.... nja, lite lustigt kanske det var och jag brukar ju alltid säga att man ska se det roliga i allt... Jag kan inte det just nu, men jag förstår om andra gör det ;)
  Jag får en viss innre bild av en ilsken tonåring med en enorm tunga som hänger ut... som svingar en fruktskål... hmmmm?

  PUSS PÅ ER!

  Jag menade allvar med denna ;) bara så ni vet...

  Super tack alla mina bloggisar, Nu ska jag försöka sussa så är saker och ting säkert ljusare imorgon. 11 september brukar vara en skit dag, jag får skylla på det ;)
  Nattnatt därute, på riktigt ;)

  Matt...

  Vi har varit hos svärmor, och satt lås på moppen... men inte av den anledningen som sagts tidigare... det har blivit något fel i ägarbytet så... den får vara låst tills bytet är klart... men det är inte det jag är matt över.
  Tonåringens "närvaro" i skolan är 30 timmar, av 300... hon har piercat halva kroppen, inklusive bröstvårtorna, hos någon som absolut inte är utbildad till att göra det, hennes tunga blev en fotboll! Hon röker och svärmor har konfiskerat alcoholdryck fter alkoholdryck, det går rykten om att hon rökt hasch... hon själv har sagt det till nån eller nåt sånt... jag vet inte, jag vill inte tro det. Hon har knuffat svärmor, hotat att slå ihjäl henne med en fruktskål... ja, det låter liiiite kul, men det var en tung fruktskål. Hon har hotat att döda svärmors katt (!!!) och hon kommer bara hem varannan dag....
  Det här är inte Min tonåring, det här är fruktansvärt! Hela byn pratar om hur hon har sex med äldre män, pundare.... jag hoppas det är lögner... jag visste att svärmor skulle rasera en del av det vi byggde upp dom där två åren hon bodde här, men jag visste inte att det skulle bli så här illa... orkar inte...

  Nattnat därute

  Fynd!

  Jag och Malcom var med mor och Rolf till en secondhand butik som heter Biståndgruppen i Gävle och hittade 9 böcker med Nalle Puh för 40kr! En av dom var från 1981 och i jätte fint skick. Dom andra var nyare, även en NallePhu Kokbok, det ni! Så nu kan jag laga mat Puh style ;)


  The Pot-plant-plan!

  Finns det något mer skrämmande än när det blir så där mystiskt tyst från det rum du vet att ditt barn är i.. alla mammor och pappor därute vet vad jag menar... man dricker sitt kaffe och läser tidningen när man plötsligt uppmärksammar... tystnad.
  Sedan smäller det...

  och inte bara en gång.... Malcom, som har blivit så stor och duktig... har just haft ner varenda blomkruka i vardagsrummet, tjoho! Han måste ha spanat in dom och sedan tagit sats för att hinna få ner varenda en innan jag hann in i vardagsrummet. Hela sex stycken! (tur att blommorna redan var döende)
  Vilken duktig kille på att planera! Det är ju så man blir lite stolt ;)

  Hur man för ett samtal i vårt hus ;)

  Jag; Har du ringt henne?
  Sambon; Vem?
  Jag, Hon...
  Sambon; Du menar hon?
  Jag Ja... hon där du vet...
  Sambon; Hon där borta..
  Jag; Ja, hon där.. på det där stället...
  Sambon; Ja, där...
  Jag; Har du ringt?
  Sambon; Jag ska idag
  Jag När?
  Sambon; Idag
  Jag; Men du vet, när?
  Sambon; Vid... du vet... lunch, men efter...

  Vem säger att Vi inte kan kommunicera? Huh?

  (ang ett nytt jobb, jag hoppas bara att han inte pratar så med henne ;)

  Varm vatten!


  För en gångs skull fanns det varmvatten i kranen på morgonen, tjoho!!!!

  Nattnatt


  Mmmm, nu ska jag gå och sussa, jag har förövrigt INTE hittat min jacka men käre Olle kom med svaret; Ett svart hål har uppstått i ert hus kanske!? Förbannade domedagsmaskin!! Och jag som tänkte skylla på tomten... undra vem man kontaktar om detta.... kanske D:Reams fanclub? Det är ju trots allt deras keybordare Brian Cox som är ansvarig för eventuella svarta hål! Med min försvunna jacka så är det bevisat, musiker ska hålla sig till musik, och inte leka med domedagsmaskiner!
  Mr Cox är skylldig mej en jacka! ;)

  Nattnatt därute;)

  Blogglista.se
  Glöm mej inte, klick klick ;)

  Ok, detta skrämmer mej mer än vad alla svarta hål i universum någonsin kan göra


  Jag kommer drömma mardrömmar nu! En galen feminist som jagar mej runt rummet och skäller om att "alla har minsann en årslön på kontot!" NEEEEJ Gudrun, alla har inte det!

  Jag... just nu...


  Nu blommar mickropartiklarna!


  Detta skrämmer mej! Jag var in på min systers sida och blev mäkta chokerad över att Brian Cox är en av forskarna i "få-jorden-att-försvinna-i-ett-svart-hål-projektet".... även kallat "How to... Solve the meaning of Life". Han är väl en gitarrist??? Skulle ni lita på NÅGON som vid sina "sinnens fulla bruk" skulle vara med i denna grupp??? Kolla in videon och döm själva!

  Ja, jo tack du... Things can only get better? Det får vi då verkligen hoppas!
  Jag är rädd nu... mycket rädd! Tack snälla syster Bella som delade denna information med mej, jag känner mej genast mycket tryggare... Du veeeeet att jag är nojjig över sådana här grejor!!!! Jag trodde nämligen att världen skulle gå under redan 5 maj 2005... som tur är så hade jag fel.... Jag har läst massa inlägg om detta och alla skriver samma sak; "Jaja, hur många gånger har dom inte sagt att världen ska gå under, blablabla" ....
  Mmmmm dom må ha fel en miljon gånger men det räcker att dom har rätt en gång!
  ....whatthefuckdotcom!!! DET är allt jag har att säga om det!
  Things can only get better tralala la laaaaaa!

  Uppdatering....
  Han är trummis.... spelar det nån roll? Är en trummis mer pålitlig än en gitarrist? ... Olle, du behöver inte svara på det, jag vet redan ditt svar ;)
  Updatering 2.... som om någon bryr sig men ; Another memeber, Brian Cox played keyboards for several years in D:Ream... keyboard...KEYBOARD!

  whatthefuck?

  Nog fan vet jag att det är ryskroulette att beställa pizza från vår kära lanthandel... men inte anade jag att det kunde skilja så mycket samma dag... samma timme???

  Kebab?

  Sambon; Jag tänkte beställa en kebabtallrik, vill du ha något?
  Jag; Nä, jag är inte hungrig.
  Sambon; Är du säker, för nu ringer jag...
  Jag Ja, sa jag.
  Sambon; Är du säker?
  Jag; Jag vill inte ha!
  Sambon ringer...
  Sambon; Nu åker jag och hämtar... är du riktigt säker?
  Jag; ....Jag vill inte ha, jag är inte hungrig, sluta tjata, vill jag ha så säger jag det!
  Sambon åker... sambon kommer tillbaka
  Jag; Skulle du kunna åka och hämta en till mej med innan du åker tillbaka till jobbet ;)

  Tur att han älskar mej ;)

  Ur min sambos mun..

  Det är tufft att göra kullerbyttor när man pushing trettio!

  Svart jacka efterlyses

  Bara jag klarar något sånt här... jag har tappat bort min jacka, trots att jag inte varit någonstans!!!
  #%%%¤#!

  SMILE


  WE`RE STILL ALIVE!!!!
  Är det nån som vet om maskinen är startad?
  Godmorgon föresten ;)

  Klick klick Blogglista.se Låt mej inte dö på plats nr 11!  ;)

  Nattnatt ;)

  Håll i er nu så vi inte åker in i några svarta hål så höres vi imorgon ;)


  Bloggkoll

  Street Kings


  Mmmm, detta är en bad cop, good cop film, men good coppen är en bad cop som egentligen är en good cop men som blir riktigt bad för att sedan bli riktigt good och hämnas som faan på ett bad cop vis... hängde ni med?

  Hahaha. Jag gillar normalt inte Keanu Reeves men den här var helt ok, förutom att det kändes som en version som man sett tusen gånger förut. En stackars polis som dricker för att hans flickvän är död, vägrar följa regler och hämnas sedan alla som står i hans väg och blir en riktig hjälte.... hmmmm, den kanske inte var så bra ändå.... väldigt förutsägbar också, man visste ganska fort vem som var dom riktiga bad copparna ;)
  Men, men... många kända, halvkända ansikten så som...
  Keanu Reeves, Forest Whitaker och Mr Hugh Laurie...

  Chris Evans, Cedric the Entertainer och Jay Mohr...

  Common, Terry Crews och Naomie Harris (från Pirates Of The Caribbean)

  Hmmmm, med en sån lista borde filmen ha varit bättre. Men den var kanske bra... om man gillar en film som man tycker sig ha sett 100 gånger förut fast i en annan version med en alkoliserad bad coop är good cop som blir bad men innerst inne är good cop filmer som har en enda överaskning i sig, 5 sek i sista tredjedelen...  Pust!

  Betyg; Ingen film jag skulle välja men heller ingen film som ger mej ångest över att ha sett den, har man nån timme över so why not ;) Halvok action.
  mike-w_11877177_14030255mike-w_11877177_14030255

  Farväl du grymma värld!

  Mmmm, eftersom jordens undergång tydlgen blir redan imorgon... och jag har precis fått reda på det... JA jag lever under en sten... så ska jag gå och ta mej en öl, fast det bara är tisdag! Sen ska jag krypa ner i soffan och glo på nån film som heter Street King... den måste banne mej vara bra nu eftersom det är den sista filmen jag får se! Varför får jag veta allt sist? Mutter mutter!
  Vi får väl se om vi höres imorrn da, (om vi inte höres igen ikväll ;)
  Kram och nattnatt på er därute... håll i er imorrn nu ;)
  Expressen

  Varför?


  Nu får det vara nog snart... det är blött så det räcker nu! Det svämmar in i mina gummistövlar!

  Rally


  Min sambo är nr 15, 0:50 in i filmen ;) Om nån vill glo ;)

  Seeeeeen morgon!

  Mmmmm, Malcom har varit vaken heeeela natten igen! Han vaknade tre gånger i går natt men eftersom han inte sov nån middag igår så tänkte jag att vi skulle få sova inatt. Han somnade 9-halv 10 men vaknade lik förbannat vid halv 3 och ville busa GHA! Han somnade om vid halv 6, då kunde jag iåförsig gå upp men jag slocknade jag med, så nu har jag huvudvärk, vi vaknade kvart i 10 och kastade oss ner för att inte missa Musse! Det hade varit katastrof!
  Nu väntar jag på några vänner som ska komma och hälsa på.... måste städa, måste städa... är det bara jag som får panik-städ-känslor när det är folk på väg? Jag har relativt städat men ändå måste jag fara runt med damsugaren en sista gång... utifall... det kan ju ligga nån dammråtta kvar i nåt hörn... Hmmmm, tant-varning ;)
  Vi höres lite senare ;)


  Glöm mej inte...Blogglista.se... jag är på väg ner!!!!! Katatatatastroooof! ;) 

  Sussa nu...

  Efter dagens trevliga innehåll säger jag nu Nattnatt och hoppas på en spyfri, gnällfri och luktfri natt ;)

  Nattnatt därute!

  Känsliga läsare varnas... spyinnehåll!

  Jag är hemma från mor... men mycket grejrensning blev det inte. Malcom skulle käka nudlar, satte i halsen och kräktes... ingen liten barnspya, utan en kaskad över halva köket! Jag har aldrig sett Rolf springa så fort i hela mitt liv, gubben flög ut ur köket... jag tror bestämt att den hårda grizzlyn är lite kinkig när det gäller guck ;) Eller så var det synen av mej när jag försökte ta emot den... jag trodde at han bara skulle hosta ut det han hade i munnen, jag hade inte räknat med allt det där. Så där stod jag med händerna utsträckta... förgäves och indränkt. Jag hade inga ombytes kläder med mej heller så jag fick låna av mamma, värst var det med Malcom. Jag hade t-shirt och byxor, men ingen varm extra tröja... jag har väl inte riktigt fattat att det är höst så jag hade "sommar ombyte" med mej. Dags att packa om väskan ;) Mamma hittade till slut en långärmad tröja till honom som han glömt där förut... i storlek 74/80... han har 92 nu! Han såg mäckta skojjig ut i sin långärmade "magtröja" när vi åkte hem, men han var ju varm iallafall ;)

  Så man kan säga att jag har städat min mors kök idag medan hon badade Malcom, mer hann vi inte. HUA! Äppeljuice och nudlar blandat med kvällsmatens spagetti och köttfårsås är ingen mysig blandning!

  Mor, here we come...

  Nu drar vi till mammalilla! Det är väl dags att jag tar och rensar ur mina grejor i källaren innan hon ger mej en låda till ;) Hejdåetttag ;)

  Får man säga neger...

  En konversation jag hade med min mor om musik gjorde mej lite fundersam, det började med AC/DC coh det slutade med "old man river"... som min mor så fint sa "det är väl negrer som sjunger?" .... Får man säga neger? Vi kallar ju inte oss för arier, man säger ju svenskar... då borde man väl säga aftrikan, inte neger? Är neger ett "fult" ord?

  Lika detta med "negerbollar"... jag har ju ägt ett konditori och vi sålde sånna... men vi skrev chokladbollar... det kom då in en afrikan och sa "Jag vill ha kaffe.. och en negerboll." Jag blev då måttligt chockad. Vad är det korrekta uttrycket nu för tiden? Säger man negerboll? .... det låter iåförsig lite läbbit, jag vill inte sitta och tugga på en negerboll. Jag skulle inte vilja tugga på en ariskboll heller, yick!

  Fototriss

  Denna veckans tema är trekantigt...  Här är fototrisssidan och här är min Snapshots ;)

  The dark knight


  Vi såg The Dark Knight igår... den var bra.. men är inte Batman en seriefigur.. varför har dom gjort filmen i James Bond anda... var är "POW" och "SPLASH" Hahahaha! Nä nu ska jag för en gångsskull vara snäll mot en film... tror jag. Många kändisar var me iallafall, jag älskar Christian Bale, The Machinist är en av mina favorit filmer, och Gary Oldman är ju alltid bra, för att inte tala om Morgan Freeman. Jag vet, jag veeet att The Dark Knight är en bra film men jag gillar inte den typen av filmer, seriefigursaction... jag kan spy på både Spiderman och Superman, för att inte tala om Hulken, YICK! Jag gillade Tim Burton´s Batman/Jokern :D DET var en film om en seriefigur ;)

  mike-w_11877177_14030255mike-w_11877177_14030255mike-w_11877177_14030255 + mike-w_11877177_14030255 bara för att Gary Oldman är bäst!

  Godmorgon

  ska man väl säga också, även om klockan är lunch. Vi var över till vänner igår och tittade på deras nya lilla dotter F... jösses... jag vill ha en till!!!!!

  Min vän!

  Min älskade äldstaste vän har startat en blogg!
  Kom igen och hälsa henne välkommen så hon stannar kvar ;)
  melovepink

  Men... vad göööör dom?

  Sex in public?

  Jösses?
  Vad gör Göran? Och vad gör nissen där nere med Bush? Kan inte Bush knäppa gylfen själv.... hua, jag skulle då inte vilja ha en sån till president... han är betrodd att sköta landet, men kan inte knäppa sin gylf??? Man får hoppas att nästa president är lite mer kapabel att tänka själv. Undra vad som skulle hända om man gav Bush ett tuggummi och bad honom sedan gå fem steg framåt... nej visst ja, han kan nog inte räkna till 5. ;)
  Jösses!

  Förkylningsviruset biter tag i min sambo!

  Hur kommer det sig att karlar blir så patetiska när dom blir lite förkylda... eller nu ska jag kanske inte dra alla över en kam men Min karl blir som en liten barnunge... han har krypit ner i soffan med täcke och kudde och snörvlar. Men han är inte ens varm? Så fort jag lämnar rummet sträcker han ut armen och kvider; Vart ska duuuu? Ungefär som "snälla du lämna mej inte här, då döööör jag"? Han är lite glansig på ögonen så mycket kan jag gå med på men han är inte snorig och han är inte speciellt varm... nu ligger han i soffan med täcket upp till ögonen och ropar, kan du hämta kaffe, kan du ge mej en macka... bla bla bla. Han är väl inte döende? Karlar, som ska vara så tuffa och macho? Tänk att ett litet förkylningsvirus kan få dem att bli 5 år?

  Nu säger inte jag att min man normalt är en manlig man... ganska så tvärtom egentligen, ni skulle ha varit med en gång när vi var på väg hem från puben. Det prasslade till i buskarna och min sambo galloperade iväg med händerna fladdrandes uppe vid öronen och hojtade whiiiiiii! .... det var en igelkott!

  Han försökte dock släta över det med att han trodde att det var en grävling... men det ursäktade inte det faktum att han fjollade iväg och lämnade mej med "grävlingen"

  ... lika när han ser en orm, det är Jag som får ta ut den om missarna släpat in den. En gång när jag bar ut en orm... som jag trodde var död, så gick jag fram till sambon och höll upp ormen i svanstippen och sa "titta, dom är ju fina"... just i samma ögonblick så reser ormen på huvudet, jag hann inte ens se att min sambo sprang, det blev bara ett streck och jag hörde ett "swosh" som i en tecknadfilm.

  Hmmm, jag ska kanske inte bli så förvånad över att ett litet förkylningsvirus får honom att bli 5 år... stackars lilla bubben! ;)

  En sen godmorgon

  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Jag återkommer...... när jag hittat min hjärna.....
  kaaaaaaaffeeeeeeeee...

  Bloggkoll

  Åldersnojja!!

   
  Profile image
  Age: 29
  Gender: Female

  Vad i.... jag skrev in mej på Tailswep... men, jag är inte 29 år!!! och det går inte att fixa!!! Morr!!! Det är faktiskt över en heeeeel månad kvar innan jag fyller 29!!! Tänk vad fruktansvärt om det ändras till 30 när jag fyller 29.... grattis till mej liksom, hua! Kan inte jag få vara 25 i min egen lilla värld, kan man inte få bestämma själv hur gammal man är? Måste man hela tiden bli påmind om vilken siffra man tillhör och måste elaka försäljare jaga en med blåbärspiller!!! Nu tycker säkert alla som är över 30 att jag är hel fjantig men... jag vill inte!!!! Jag vill inte bli 30! Jag vill vara 25 förevigt!!!

  NU!

  Kan jag andas :) Han ringde.. och skrämde mej, mutter mutter... han lät jätte konstig och sa "vi kom bara en liten bit" ... Jag trodde då genast att dom kraschat och att kartläsaren låg på sjukhus eller nåt men det var växellådan som hade pajjat! GHA! Volvojä-el!


  (Klicka gärna en gång här Blogglista.se för att ge mej en knuff... ligger just nu på nr 17... och jag gillar inte att 16 personer ligger före mej!!!;)

  #¤%%¤&

  Varför hör han inte av sig!!! och varför är mobilen avstängd??? Nojjig?... jag?... nääääää ;)

  Från motorsport-sidan förra gången!

  Siljasvängen den 7 juni 2008 

  Siljasvängen den 7 juni 2008

  Siljasvängen den 7 juni 2008


  ja...

  Idag är jag lite nervös... sambon har åkt på rally, det är han som kör den här gången med det gör mej inte mycket lugnare... Med tanke på förra gången så kan han väl hitta en mindre farlig sport som tex tjurfäktning eller  kamelhoppning. (jo, det finns...)

  Eller varför inte leka på motorvägen medan han håller på? Karljävel!
  Gomorgon föresten ;)

  Mammas modiga kille!  Malcom blev inte ett dugg rädd ;) Men han och lilla E var nog lite för små för circusen, dom fick myror i brallan så vi (jag, Linda, lilla E och sambon) gick vid halvtid... Lilla E är van att sova klockan 7 så han började bli lite stingslig... men dom hade jätte kul den första timmen, jag tror Malcom gillade när alla klappade händerna mest. När kamelerna kom så blev han dock knäpptyst och fick ögon som thefat, hahaha. ;)

  Jag är så stolt över min lilla skrutt som börjar få tillbaka modet, jag var bombsäker på att han skulle gråta minst en gång... men Nupp! Han var jätte duktig och hade jätte kul ;) .... men efter Grisen i Leksand så är väl Inget läskigt längre... för Inget kan vara läskigare än den ;)

  Nattnatt därute hälsar en mycket modig Malcom!
  ;)


  Circus

  Jajani, även om bloggvärlden ibland kan verka som en circus, så drar vi nu på en riktig sådan. Dock lite motvilligt eftersom jag varken gillar clowner eller dragspelsmusik. Jag kommer få problem inatt...
  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

  Bitte vs Kissie, The battle of the blonds is on!

  Hahaha, nu har jag snubblat över det bizzaraste av alla Svenska-svartsjuke-bloggar jag sett! Det är Bitte som uppmanar alla att Stoppa Kissie! Med ljus och lyckta har hon minnsan startat en "Kissie-ska-inte-vinna-nåt-mer!-upprop! Tydligen så har Kissie vunnit en mobil genom att värva människor till "gratis smink".. och Kissie verkar vara lite bortskämd och inte särskilt tacksam över den enligt Bitte, och denna Bitte är bitter! Hon vill nu att vi ska stoppa Kissie från att vinna något mer... genom att bli medlem genom henne.. så Hon vinner istället ??? Nja, alla sätt är väl bra, för den som orkar bry sig? Det här är ju lika löjligt som Kenza och hennes cigg eller som Blondinbella och hennes mössa!
   Ehe?
   Min profilbild 
  The battle of the Blonds!

  Bloggkoll

  Uppdatering; Bitte blev visst lite arg på mej... och säger att det är inte bara hon som tycker detta... så ok... jag lägger väl ut en till som tycker lika då Här...  Även om jag tycker detta är fjantigt så ger ju detta inlägg faktiskt henne publicitet för hennes grej... dom som läser detta och håller med Bitte... klickar ju på hennes "tävling"? ... och det är ju det hon vill... eller?
  Hmmmm blonds? Go figure?

  Gissa vart vi ska ikväll ;)  Jag hoppas bara min räddhare till son klarar av det, hahaha.

  Fototriss

  Mumari visade mej denna sida, det är en bloggsida som varje vecka har en liten utmaning i foto. Det byts varje söndag så jag är lite sent ute den här veckan... så denna vecka tog jag tre av mina gamla foton...  men men, bättre sent än aldrig ;)

  Jag valde temat Djur;  Här är fototrisssidan med all info ;)
  Vill även lägga till länken till min fotosida... Snapshots ;)

  Bloggkoll

  Har myndigheter talat.. så lyssnar sambon!

  Igårkväll vid midnatt;

  Sambon; Jag är så less på att hålla på med bilar!
  Jag; Men sök ett annat jobb då?
  Sambon; Jag får inte...
  Jag; För vem då?
  Sambon; Arbetsförmedlingen...

  Jag hoppas han skämtade, arbetsförmedlingen har tydligen sagt att han inte får söka något annat jobb än det han har utbildning för... men? Det är väl bara att söka ändå? Jag tror han skämtade... jag hoppas han skämtade... haha he?

  (Klicka gärna en gång här Blogglista.se för att ge mej en knuff... ligger just nu på nr 67... och jag gillar inte att 66 personer ligger före mej!!!;)

  Gå fot...

  Såg ett program om hundar... om olydiga hundar. Jupp, så intressant är mitt liv, jag tittar på hunddokumentärer... sorgligt! Jaja, iallafall så var det en olydig liten vovve som behövde lära sig att inte dra i kopplet. Hon som skulle träna vovven sa att det misstaget folk gör är att dom hojjtar "gå fot" när hunden drar och då förknippar hunden "gå fot" med att dra... man ska alltså säga "gå fot" när hunden "går fot"... men... varför säga åt vovven att gå fot när den går fot. Då tror ju folk man är hel tokig om man går med en hund som går fint och man hojtar "gå fot" ??? Den går ju redan fot då? Jag fattar inte... jag skyller på för lite sömn.

  Godmorgon

  Fy vad jag är trött idag, Tetra-pack och hennes pojke var här igår och skulle fixa bilen. Tyvär så fattades det lite grejor så vid midnatt upptäckte sambon och Tetras pojke att dom inte skulle bli klara... kunde dom inte ha listat ut det tidigare? Karlar? Såg dom inte det när dom började? Jaja, jag och Tetra hade trevligt iallafall men det blev sent för Malcom och imorse vaknade han halv 6... då känns det att man lever. Idag ska vi åka och leka med Linda som passar Lilla E nu när hanns mamma och pappa är på BB med nya lillasystern F, det ni! Jag har inte pratat med Linda ännu... det var första natten lilla E var borta från mamma, (tror jag) jag hoppas det gick bra och att Linda fick åtminstone några timmars sömn ;)

  Nu är det bajsblöja på gång igen så jag måste pysa ;)

  Visitor

  Gokväll... jag har haft besök ida av min kära Tetra-pack (lösenordsskyddadblogg) så idag har jag varit frånvarande för en bra anledning... hon är dock fortfarande här... det är svårt att bli av med henne, hehehe.
  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  NÄDÅ! Bara skojja!! Eller....
   I´ll be back... when she leaves... if she leaves?
  ;)


  Lycka till Linda!

  Jag kan passa på att önska min kära Linda lycka till ;) Hon ska ta hand om våra vänners andra barn på lite över 1 år medan dom är på sjukhuset... Nu vet inte jag om hon läser det här men LYCKA TILL!!! iallafall ;) Hon är bäst! Som igår när fadern i huset sa att han ska sluta röka idag när det nya lilla tillskottet kommer... det är ingen som tror att han klarar det och att han kommer att "tjuvröka"... tex i bilen. Då satte jag foten i munnen och snubblade över klaveret... Jag... sa; "Men det sätter sig ju i kläderna!" Min kära Linda tittade då på mej och asgarvade... "Det ska komma från dej! Storrökaren nummer 1?" ... hmmmm, jag menade förstås att det sätter sig i bilklädseln där barnen sedan ska sitta... jajadu, jag har mina ljusa stunder där jag pratar innan jag tänker.. om jag nu tänker överhuvudtaget! ;)

  Väntar!

  Fortfarande ingenting på "webbisar"!!!! Gudars, jag är lika nervös nu som när jag skulle ha min egen, hahaha! Nä, inte riktigt... men varför tar det sån tid!!!

  Godmorgon

  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Sitter här och väntar på bilden på våra vänners nya bebis... dom skulle vara inne 7... varför finns dom inte på webbisar ännu!!!!!

  Humor?

  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

  Hahahaha, jag KAN inte sluta garva... shit vicken humor!!!!! NU ska jag gå och sussa... hahahahaha!!!!!

  Boring boring boring!

  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Mmmm, man kan tro att jag faktiskt har ett liv just nu eftersom jag inte har skrivit direkt någonting på två hela dagar, faktum är att jag INTE har något liv.. jag har inget att skriva ???
  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Dagen började som vanligt med frukost, i munnen och inte på golvet denna morgon, den fortsätter med Musse Pigg vid tio och övergår i en lunch. Även den hamnade i munnen och inte på golv, väggar och tak som den normalt brukar göra. Jag har inte bränt några mer kastruller och Malcom har lyckats hålla sig ifrån vattentunnan på baksidan. Ingen katt har jävlats och inga baggar synts till... Hmmmm! Jag vet att jag brukar klaga mycket över allt djävulskt som pågår men ska jag vara ärlig så saknar jag det. Jag saknar att svärmor ringer och gnäller över småsaker, jag saknar sambons slarvighet och hans klanterier, det är ovanligt att det går en hel dag utan att han irriterar mej, han kanske är sjuk? Jag saknar Malcoms självservering och jag saknar katternas äventyr, jag saknar tillochmed deras snusk! Jag har go lust att bjuda hit svarfar bara för att få lite spänning i tillvaron!
  Då, är det illa!
  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Nja, lite spänning har jag haft idag Dom ringde... för fjärde gången ??? Nu vet jag vad dom heter, dom heter Vitalas och jag tycker dom borde käka sina minnespiller själva... och sluta ringa mej? en här gången var det en dam, jag har själv jobbat som telefonförsäljare och jag vill inte vara elak så jag försökte förklara att dom redan ringt... och jag vill inte ha. Men damen bara fnissade när jag sa att dom faktiskt ringt mej 4 gånger nu... och sen sa hon "ja, vi får väl se om vi ringer imorgon igen då, hihihi!" .... skitkul, nä! Jag vill inte ha! Jag har blåbär i skogen!!!

  Vi var och käkade middag hos Vänner idag också, dom ska in och få sin lilla dotter imorgon (planerat kejsarsnitt) så Grattis grattis till dom och Lycka till :)
  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Så med det säger jag Nattnatt... och hoppas på att morgondagen blir händelserikare... jag vet att jag kommer ångra det här när jag sitter med kattsnusk, halv ätna mackor och en sambo som tror att man älskar att tjata om småsaker, jag ska nog vara glad när det är så här fridfullt... men... det är ju sååååå tråkigt!!!

  ;) Nattnatt därute ;)
  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

  öhm...

  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes

  Till Monica ;)

  Länken till; Ryskroulette ;)

  Goooood morgon ;)

  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Jag har kaffe, jag har mjölk, solen skiner och nu ska jag gå och byta en bajsblöja...
  på min son... inte på mej.

  Hallu...

  Jag önskar jag kunde säga att jag var så uttråkad så jag tog ungen under armen och drog på en sista minuten resa, eller att jag åtminstone hoppat bungyjump eller fightas med björnar i björnskogen i mina högklackat... men nupp... jag har inte gjort ett dugg ??? Varför, o varför har jag då varit frånvarande? Jo... sambon har jobbat så jag har haft en väldans mammig Malcom som hela tiden vill se Musse på http://www.disney.se/DisneyChannel/playhouse/ varje gång jag närmar mej datorn... Jag skulle aldrig ha visat honom den där sidan!!! Han har varit fastligt bestämd! Det är nu Hans dator, inte min! Musse är tydligen beroendeframkallande och avsaknaden kan uppenbarligen göra vilken snäll liten gosse som helst till ett vilddjur!

  Och vi var på hörseltest idag, eftersom lilla skrutt inte vill prata med ord, utan bara på "mamiska"... ibland misstänker jag att det är japanska... men jag är inte säker, det kan även vara franska. han är begåvad min skrutt! ;) På hörselkontrollen kom dom fram till att han troligen hör bra och att han helt enkelt inte är intresserad av att prata med oss... kul att höra? Nej! Men vi är tydligen inte tillräckligt intressanta... hahaha, nä då. Dom sa att han fortfarande samlar ord och att eftersom jag förstår hans "mamiska" så bra så har han ingen anledning att ändra sitt språkval... jag måste ändra sättet Jag kommuniserar med honom innan han ändrar på Sitt sätt att kommunicera med mej. Ganska så självklart egentligen... duh!

  Annars har det inte hänt så mycket.... sambon skulle plocka av bordet, han gjorde det... men missade att "torka av bordet" ingick i den uppgiften. Han skulle även plocka i diskmaskinen, och missade att man faktiskt skulle ställa in disk innan man startade den... När jag öppnade luckan stod det där 4 tallrikar och ingenting mer, och diskhon var full. Fråga mej inte vad han tänkte... för jag tror inte han kan tänka. Han skulle nu ge Malcom sin nattvälling, flaskan stod kvar i sovrummet sen i morse så jag tänkte att han kanske skulle förstå att den behövde diskas, men för säkerhetsskull så sa jag åt honom. Jag fick då en snäsning tillbaka, att det förstod han ju! Sen kom han med vällingen till Malcom... i en skitig flaska... då hade han diskat flaskan... men inte nappen längst upp? Dagen har varit som vilken dag som helst alltså! ;)

  Men nu ska jag inte vara ond, han har jobbat som ett litet djur dom här senaste dagarna, mycket jobb som ska vara klart och så har han en rallytävling i helgen så han måste hinna klart med den bilen också. Så jag ska nog vara tacksam att han åtminstone försökte utan en massa morr och fräs. Så nu ska jag gå ner och ge honom en kram ;)
  JellyMuffin.com - The place for profile layouts, flash generators, glitter graphics, backgrounds and codes
  Tack för alla kommentarer ;) svarar imorgon... måste sussa! ;)
  PUSS OCH NATTNATT DÄRUTE! ;)

  Jag lever....

  Följmin blogg med bloggkoll

  Jag lever... jag återkommer senare... idag....

  Bil?

  Jag har tråkigt, tråkigt och... tråkigt! Två vänner har ringt idag och bett mej komma, den första tyckte att vi skulle ta barnen till en lekpark... toppen, om jag hade en bil... den andra (Mu)... tyckte vi skulle fota lite spökhus.... toppen, om jag hade en bil! Jag måste skaffa en bil!!! Nån som har en över i bakfickan?

  År det någon som tror mej när jag säger att jag faktiskt ägt ett konditori?


  Det skulle bli en vitchokladtårta....hittade ett recept hos en annan blogg
  -Alexandra.... men jag hade ingen vit choklad, jag hade heller ingen rund form.... inte utan hål i....hhhhmmmm, den blev go iallafall ;)

  Det är vårt ansvar, inte världens!

  Mmmm, inlägget här under hittade jag på Lisens sida sent igår natt... jag kunde inte somna förens vid 2! Jag kommer vagt ihåg när det hände, jag var runt 15 år och levde i min egen lilla värld som så många tonåringar gör. Jag kommer ihåg att jag tänkte; "vicka jä-la idioter" men sedan gick jag snabbt vidare mot min egen verklighet med mina vänner och partaj... det är synd bara att man inte reagerar förens efteråt. Jag hoppas dagens ungdom bryr sig mer än vad jag gjorde. Det behövs hårdare straff, ingen strafflindring och hårdare fängelser, en frikändes, en fick 4 månader, tre fick 10 månader och en fick 8 år, släppt efter 6 år... det är ju ett skämt! Med tanke på det brott dom begick så borde dom sitta där fortfarande! Jag vill inte ha sådana "människor" på gatan med mitt barn!

  Men jag brydde mej knappt vid 15... det var något som aldrig skulle hända mej eller någon jag kände. Men det är tyvär inte så, iallafall inte nu längre. Jag förstår mej inte på föräldrarna, föräldrarna till dom som misshandlade... vart var dom? Varför hade dom inte brytt sig om sina barn tillräckligt för att lära dom vad som är rätt och fel? Ja! Jag skyller på föräldrarna, många säger att samhället formar våra unga men jag tycker det rent ut sagt är skitsnack. Samhället, tv, musik, vänner... visst allt det har betydelse. Men om man som förälder lär sina barn att ha rätt värderingar i tidig ålder så blir dom inte mobbare, misshandlare och mördare. Jag avslutar detta hemska med visa ord från Mr Eminem, ord som jag tycker stämmer oerhört bra in på vissa av dagens föräldrar som skyller allt det onda i vår värld på allt annat är sig själva;
  Don´t blame me if little Eric jumps off the terace, you should have been watching him, apperently you ain´t parents.

  Bloggkoll

  Stoppa våldet!  Det är onsdag kväll, en av de allra sista dagarna av sommarlovet. John ska börja skolan på måndag, åttonde klass. Han bor i Kungälv med sina föräldrar. Fadern är invandrare från Tjeckoslovakien. Johns stora intresse är kanot, och i juli har han varit i Oxelösund och tävlat i ungdoms-SM och fått bronsmedalj.

  Innan sommarlovet är slut har John och en kamrat beslutat att tälta ute vid Ingetorpssjön, ett populärt tillhåll för traktens ungdomar. Johns mor skjutsar dem ut och hon känner sig lite orolig. Sjön ligger åtta kilometer från hemmet. Pojkarna tycker hon är sjåpig. Det är ju så pojkar tycker om oroliga mammor. När hon släppt av dem följer de stigen till klippudden vid den södra änden av sjön.
  Det är där de ska campa.

  Det är någon gång mellan åtta och nio på kvällen. Pojkarna reser tältet och tänder sedan en eld vid stranden. De ska grilla korv.
  Ingen av dem vet att det här är John sista kväll i livet. De sitter och pratar och har roligt. Vad pratar de om? Sommaren som gått? Musik? Kanot? Flickor? Mopeder? Skolan som ska börja?

  Mordet
  Det är elden som lockar till sig Johns mördare.
  Fyra ungdomar, två artonåringar, en sjuttonåring och en femtonåring, alla skinnhuvuden och nazister, har också sökt sig till sjön, till en annan udde.
  De har laddat upp rejält med öl och sprit. De skriker över till John och hans kamrat, men får inget svar. De beslutar sig för att se efter vilka som är borta vid elden. Kanske kan det bli en rolig kväll. Där kan ju finnas någon att bråka med.

  Femtonåringen sänds iväg som spanare. Han blir förtjust: en av pojkarna vid elden är John Hron, en pojke han inte gillar. Han har under läsåret bråkat med John och mobbat och slagit honom i skolan, till och med hotat att döda honom. I skolan går han under namnet Rambo.

  Ingen kan säga varför han bråkat med John, kanske beror det på att han, till skillnad från andra elever, inte varit tillräckligt undergiven. John är visserligen lång, över 180 cm, och kraftig, nästan 70 kg, men nu har Rambo uppbackning.

  Femtonåringen återvänder till sina kamrater och meddelar att han hittat en tönt och idioten Hron vid elden. Han vill att alla ska följa med och ge John stryk, ja, han föreslår till och med att man ska slå ihjäl honom.

  De andra vill dricka ett tag till, och det kan de lugnt göra. Stigen från pojkarnas tältplats tillbaka till vägen går nämligen förbi den plats där de just nu sitter och dricker. Mellan halv elva och elva klampar alla fyra in hos John och hans kamrat.
  Misshandeln inleds omedelbart. En av artonåringarna kastar en flaska i huvudet på John, och börjar slå och sparka på honom. Han faller omkull.

  John ska säga att han älskar nazister. Han vägrar och får stryk tills han gör som han är tillsagd. Han får mer sparkar ändå, kanske för att han tidigare uppenbarligen ljugit och sagt att han inte gillar nazister.

  Femtonåringen tar vid och ger John flera sparkar, varav en mycket hård träffar John i bakhuvudet. Vid det här laget är John skräckslagen. Åtminstone tre i gänget attackerar honom, ofta utan någon som helst förvarning, också bakifrån. Hans ögon är enligt en av de åtalade vidöppna som klot, och han kan inte fokusera sin blick. Den irrar oupphörligt fram och tillbaka.

  Han darrar och sitter till slut på huk med huvudet i sina händer för att i möjligaste mån skydda sig mot mer sparkar och slag. Det hindrar inte att han får mer. Han får en våldsam hoppspark, sparkar i sidan och mot huvudet. Gång på gång faller han omkull av de våldsamma sparkarna. Någon slår honom med brinnande ved i nacken. Någon knuffar omkull honom i elden. De tänder eld på pojkarnas tält. De stjäl och förstör deras saker. John och kamraten ber att få gå hem, men det får de inte. I stället fortsätter man att misshandla John med sparkar och slag. Till slut blir han liggande. Hans ansikte är blodigt och svullet.

  Bilden av vad som händer under de ohyggliga timmarna är oklar. Mördarna minns inte, eller vill inte minnas, så mycket under polisförhöret. De skyller på varandra.
  Ibland gör de uppehåll i tortyren. De ber hycklande om ursäkt, säger att sparkar och slag varit misstag, bjuder John på öl och anslår försonliga tongångar. Ingenting tycks dock kunna hejda nya utbrott av våld. Det räcker inte att John mot allt vad han tror på har sagt att han gillar nazister. Han måste ha mer stryk ändå. Det är katternas lek med råttan, och de njuter av hans ångest och rädsla. Det är en berusande känsla för dem att så totalt ha en pojke som skakar av skräck i sitt våld.

  Efter en sista uppblossande misshandel kastar de honom i sjön.
  John kvicknar till och simmar utåt. Han har ont, han är omtöcknad och rädd, men han är en duktig simmare. Ganska snart upptäcker skinnhuvudena att det inte var så bra att kasta i John. De kan ju inte slå honom. De skriker åt honom, kräver att han ska komma tillbaka, men han svarar inte, håller sig kvar ute på sjön i en kvart. Någon kommer på att tvinga kamraten att ropa att han kommer att få stryk i Johns ställe om han inte återvänder. Livrädd som han är gör han så. Han ropar på John och vädjar att han ska komma tillbaka, och John svarar på hans rop.

  Uppgifterna om vad som nu händer är osäkra, och klaras aldrig riktigt ut under polisförhören. Det enda man vet är att en av artonåringarna och sjuttonåringen nu går och att de tar Johns vettskrämde kamrat med sig.

  Det är just i det ögonblicket John fattar ett ödesdigert beslut: han vänder åter in mot land. Är det av oro för kamraten? Tror han att alla kommer att gå, eller tror han att bödlarna inte ska slå honom mer? Han har ont och han är rädd, men han förstår inte vidden av det hat hans bödlar känner. Han är bara fjorton år.

  Vi kan inte veta hur John tänker i det ögonblick han börjar simma in mot stranden, men hans beslut får ohyggliga konsekvenser för honom.
  Femtonåringen och en av artonåringarna står och väntar. Det är de två som varit mest aktiva under misshandeln, och de har hat kvar så det räcker. Misshandeln tar fart med ny målmedvetenhet och effektivitet, och nu finns ingen flykt. Ett knytnävsslag mot ansiktet fäller John till marken. Han ramlar baklänges, och slår i huvudet i klippan. Han släpas över till en gräsplätt. De båda mördarna vill göra det bekvämt för sig när de ska sparka honom. Hårda, hårda sparkar träffar hans huvud, men han värjer sig nu inte längre med sina armar.

  Bödlarna ser att John rör sig, men han skriker inte, han bara vrider sig i plågor, mumlar något de inte kan förstå. Nu är katt- och råttaleken slut. Det roliga är över. Mördarna är nöjda och lyfter, släpar och rullar John till strandkanten och sparkar i honom. Strax innan han ramlar i hör de honom åter mumla någonting.

  Den här gången märker John knappast att han är i vattnet. Han drunknar och sjunker sakta mot sjöns botten. De båda mördarna står kvar och rullar en cigarett. Ingen av dem lyfter ett finger fastän de förstår att John håller på att dö.

  Mördarna vänder ryggen åt den fruktansvärda scenen och ansluter sig till de andra. En av dem berättar att John sjönk som en sten, när de kastade i honom andra gången. Bödlarna drar sig hemåt och lägger sig. Johns kamrat får lift med en bil, kommer hem och slår larm.
  Bara några timmar efter att Johns mor skjutsat ut honom till Ingetorpssjön ligger han död på sjöns botten, misshandlad till oigenkännlighet.

  Mordet skedde 1995 ( augusti ) och i Januari 2001 släpptes den av mördarna som fått längst straff. Han är idag 27 år och en fri man. Straffet för honom var 8 år (släpptes fri efter 6 år) och för de tre andra blev det 10 månader, 4 månader och en frikändes helt.

  1998 skändades Johns grav, någon drog loss gravstenen med hjälp av linor och en bil. Sedan sparkades lyktor och blommor sönder. Någon bestämde sig för att föräldrarna inte lidit nog.

  Kopiera och sätt in på din blogg, visa att du bryr dig.
  Stoppa våldet !

  Bloggkoll

  RSS 2.0