Why can´t we all just get along?

Kan inte släppa en gammal nyhet.... nämligen denna där "Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet beskriver i sin debattartikel hur bloggvärlden blivit ett forum för rasistiska och sexistiska påhopp, förolämpningar och personangrepp".... det är väl att överdriva tycker jag men visst finns det avskum även här.

Bloggvärlden är ett mysko ställe. Det är ingen tvekan om att bloggare blir allt mäktigare i mediavärlden, vart man än vänder sig så ser man blogg hit och blogg dit. Att skriva en blogg som alla gillar är omöjligt eftersom vi alla är människor med olika åsikter och olika viljor men varför måste vi vara så aggressiva? Det är så lätt att haspla ur sig vad som helst när man sitter gömd bakom dataskärmen, man säger kanske saker som man aldrig skulle drömma om att slänga i någons ansikte, öga mot öga.

Allra värst är dom som är anonyma, dom som känner att dom vill såra och förstöra, som dom gjorde mot Birro. Det är dom lägsta människorna på denna jord, ett avskrap som inte vågar stå för ett enda ord dom kräker ur sig, men likförbannat så hävdar dom sin medborgliga rättighet i detta land av yttrandefrihet. Fegisar, säger jag. Dom har ju inte ens någon konstruktiv kritik att ge, alla deras kommentarer är ju bara personliga påhopp och därav helt meningslösa. Har jag skrivit ett inlägg så ska det väl handla om det, inte hur dum i huvudet man kanske är eller hur ful blogg man har?
 
Ta tex Blondinbella, en smart tjej faktiskt! Hur annars skulle hon kunna vara miljonär vid 18 års ålder? Men hennes blogg tilltalar defenitivt inte mej så jag läser inte hennes blogg. Men man kan inte missa rubrikerna i tidningen ibland. Hur hon får dagliga påhopp om hur ful och korkad hon är... Vad får anonymisarna ut av det, undrar jag? För jag tvivlar på att Blondinbella bryr sig. Om man har problem med det hon skriver så ska man väl gå på Det, om man nu måste... det är ju faktiskt ganska lätt att bara ge faan i att gå in på hennes sida? Måste man använda sig av yttrandefrihten 24 timmar om dygnet? Måste man leta upp saker att yttra sig på?

Hur kommer det sig att detta bloggfenomen har blivit så stort... och hatiskt. Alla förespråkar yttrandefrihet, men bara på deras egna villkor. Man ser aldrig en kommentar där det står; Jag har läst din åsikt men jag håller inte med. Allt ska analyseras och brytas ner i molekyler. Granskas och vridas sönder. Hackas upp och vridas ut&in. Ibland är ett inlägg bara ett inlägg, varken mer eller mindre.

En del där ute i bloggvärlden är riktiga fanatiker. Det är som om dom leder ett korståg med livet som insatts och om dom inte hittar något att irritera sig på så läser dom mellan raderna. Alla människor kan inte ha samma åsikter, men vissa har svårt att acceptera det och vill genast ifrågasätta varje mening, plocka isär och analysera... desperat veta varför... Måste man starta fackeltåg och debatera om allt? Om man inte tycker lika, varför försöka omvända varandra? Kan man inte vara ense om att vara oense? Ibland räcker det väl väl att säga Sin åsik om ett inlägg. Man måste väl inte försöka omvända varandra och starta debatter om allt. Är det så svårt? Ibland är ju en åsikt, bara en åsikt.

Ordet blogg kommer från engelskans webblog, web+log, alltså en sorts dagbok på internet. Men eftersom den oftast är öppen för alla så har den mer och mer blivit ett debattforum där var och en kan lämna och uttrycka sina åsikter. Men varför detta hat? Om detta nu är min dagbok, borde jag inte kunna slänga fram min spontana åsikt på något utan att först analysera varje ord, se till att formuleringen är korrekt och att jag är objektiv? Det vore en sak om man skrev en artikel i en tidning men detta är en blogg. Det är ju Min åsikt... den är inte objektiv, den är Min.

Men jag tycker ändå att bloggvärlden har blivit så pass viktig att det är väsentligt att Alla får sin röst hörd. Jag har Mina åsikter på Min sida och dom som tycker om mej ändå är välkommna att kika in, även dom som inte håller med mej. Men jag kräver att dom är så pass rakryggade att dom inte är anonyma.

Vad tycker Ni om bloggvärlden?

Kommentarer

O Ja...Håller med dig fullt ut!Dessutom vill jag påpeka att även detta land har tusentals bloggar...men bloggfenomenet har inte alls samma betydelse som det verkar ha i Sverige...

Här finns inga som blivit kända genom att blogga t.ex. utan bloggar skrivs oftast som just dagböcker eller används som ett verktyg att ventilera sin frustration över saker och ting.

Det blir knappast förstaside nyheter ;)...Jag kan inte nämna en enda bloggare i det här landet vid namn...ja såvida det inte är en författare eller skådespelare som har en liten blogg på sin hemsida förstås...Det hela kanske tas på alltför stort allvar- just därför att man kan som du säger "gömma sig bakom dataskärmen" och t.o.m. låtsas vara någon annan än den man är?En blogg är trots allt bara en blogg...och vem i hela friden kommer att minnas den om hundra år?Det finns värre saker här i världen som folk kan och borde engagera sig i, i stället för att göra påhopp i andras bloggar...eller hur?Nu blev det långt....håhåjaja...Love You Gumman!xxx

2008-11-21 @ 14:48:18
URL: http://bellasweb.blogg.se/

Oh, det är fredag igen...orkar inte läsa så mycket text.

Fölåt!

2008-11-21 @ 17:30:44
URL: http://elenassida.blogg.se/

Jag håller med dig helt o hållet !! (vågar inget annat) hehe =)

Alla får lov att tycka när, var o hur de vill !

Många har olika åsikter men det betyder inte att nå't av dem är oriktiga !!

svammel,svammel =)

2008-11-21 @ 23:26:52
URL: http://lisenj.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback