Visa pattarna!

Eller inte? Jag snubblade över denna artikel om Brad Pitt´s intima foton på sin Angelina Jolie när hon ammar.... Brad Pitt´s föräldrar rasar över fotografierna som Brad sålt till tidningen "W". Nu tänker jag inte låtsas vara nån kändi-stalker-blogg och böja analysera Bradgelina men detta med ammning på allmän plats är lite fascinerande i mina ögon. Att amma är vackert, men i mina ögon så är det privat. Varje gång jag ser en tutte flyga fram på Konsum ellr Ica så kan jag inte låta bli att fundera vad i hela friden människan som tutten tillhör tänker med, eller på? Ja, självklart behöver dom små nya liven mat stup i kvarten men att slänga fram bröstet när som helst, var som helst är något jag blir lite förbryllad över. Inte äcklad som vissa blir, bröst är vackra och att amma är vackert, men jag blir lite förbryllad.

Det finns toaletter och nu för tiden så finns det ammningshörnor. Åtminstone på större köpcentrum. Oftast så kommer man ju till affären i bil, varför inte smita ut dit? Barnet dör inte av att vänta 5 minuter, man behöver inte slänga fram bröstet vid första bästa pip. man kan ju faktiskt även ha en flaska med sig när man vet att man ska till en offentlig plats, det hade jag alltid. Nu vill jag inte att ni ska tro att jag är någon förstoppad pryd fin flicka men jag förstår bara inte hur kvinnor helt plötsligt bara ser sina bröst som matfabriker så fort dom ploppat ut en unge. All heder åt er som vågar amma offentligt men mina bröst är privata, det spelar ingen roll hur mycket käk som guckar ut ur dom. Det är bröst vi pratar om, inga mjölkmaskiner.

Ammade ni offentligt?

Och nu när vi ändå är inne på spenar och ammning...
Hur länge ska man amma?
Jag hittade denna artikel om
Stella Onions som ammar sin 4- respektive 5-åring? Min haka ramlade ner i golvet! 4 och 5 år??? När övergår ammning till pedofili undrar då jag! Det är rekomenderat med delammning upp till två-års-ålder, vilket jag personligen tycker är på tok för länge, men när man ammar upp til 4-5 årsåldern så är det ju knappast för barnets skull utan för mammans egna (sjuka) behov?

bloggkoll

Kommentarer

När ungarna kan säga tack för maten är det dags att sluta!

2008-11-04 @ 21:00:14
URL: http://pz2.blogg.se/

Jo visst har jag ammat offentligt, men då har jag försökt att sätta mig i nå't hörn lite avsides o så nästan lägga tröjan över ungen Inte i kassakön på konsum !! Det finns ju folk som tycker att det rent av är "äckligt" så därför behöver man ju inte skylta med det. Men för mig är det helt okej med ammande mammor, jag tycker det är helmysigt =) Jag ammade Louisa ett halvår, sen ville hon hellre ha välling o napp. Jenny o Theo ammade jag i ett år, de vägrade både välling o napp =O Att amma stora barn verkar helt sjukt, det är ju närheten de vill ha o den kan man ju ge dem genom att bara hålla om dem !!

Det här är bara vad jag tycker, alla tycker olika så snälla inga elaka påhopp !! =)

2008-11-04 @ 21:06:39
URL: http://lisenj.blogg.se/

Hahaha Lotta, jag hoppar bara på folk om dom är otrevliga, inte om dom är ärliga ;) Jag är faktiskt lite avundjuk, Malcom ville inte amma alls så jag fick pumpa ut i 3 månader och ge han i flaska, det blir ju en viss närhet ändå men man känner sig lite snuvad när folk pratar om amning... Det blev en procedur istället för vad det nu ska va... kanske är därför jag inte förstår offentligammning ;) Jag är i grund och botten lite avis ;) Men jag betvivlar starkt att jag skulle våga slänga ram bröstet på allmän plats ;)

2008-11-04 @ 21:20:31
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

JAG ammade där det passa fans inte så mycket amningrum alls när kommandoran var lite !

men jag satt mig avsides, sen skulle jag aldrig sitta och blotta mig !!!jag ammade till hon var7månader

sådetså

2008-11-04 @ 21:46:28

Här har du en som ammar på offentlig plats.

Med första barnet gick jag alltid undan, men ju fler vi fått desto svårare har det blivit att bara smita iväg.

Ofta bär jag i sjal och då kan man lätt amma utan att det syns, men har jag ingen sjal så kan jag lätt amma i kön på konsum. För inte lämnar jag två överfulla kundvagnar och släpar ut fyra barn i bilen för att amma där.

Nej du tack, handlingen är nog så jobbig med mina raringar ändå ;)

Däremot ammar jag aaaaldrig aldrig på restauranger eller liknande!

2008-11-04 @ 21:54:40
URL: http://busmamman.blogspot.com

Jo jag har oxå ammat offentligt fast så lite offentligt som möjligt, lite avsides å sådär men ammat offentligt har jag nog gjort.

Ammade min minsta nu tills hon var 9 månader, tyckte hon blev för stor så då kapade jag, ja tycker heller inte man ska amma stora barn men gränsen på när dom är stora är ju lite olika men jag slutade vid nio månader å delammade från ca 6-7 månader, hon åt ju mat bra å så....

Min första dotter ammade ja bara 3 veckor å 3 dagar då det inte gick hon la tungan fel å jag fick rejäl mjölk stockning det var omöjligt att få henne att göra rätt, jag pumpade ett tag men tappade mjölken av all stress så jag gav upp, min andra dotter fungerade det klockrent med amningen så länge hon fanns, å nummer 3 ja tills hon var 9 månader.Just my oppinion... ;)

2008-11-04 @ 22:33:21
URL: http://lakritstokiga3barnsmamman.blogg.se/

Jag ammade nog också offentligt men i ett hörn utan att visa tuttarna (känns som oändligt länge sedan). Att amma upp till ett år är OK tycker jag. Närhet kan man ju ge sina barn på annat sätt än att stoppa en tutte i munnen på dem. Mat får de ju i sig ändå.

2008-11-04 @ 23:06:31
URL: http://elenassida.blogg.se/

Oooohhh...brännbart ämne :-)För 21 år sen slängde jag fram tutten på stan. Eller nja...jag gjorde precis som Lotta, satte mig lite avsides och försökte dölja lite fint med en filt eller nåt. Jag menar, hur jäkla kul är det att amma på en toalett? Det var ju inte precis att det fanns mysiga amningshörner med en fåtölj på toaletterna. Eller ens en jäkla pinnstol. Så det var liksom inget alternativ. Jag hade heller ingen bil (har fortfarande inget körkort).När sonen kom för drygt nio år sen så blev det ganska snabbt flaska. Från att ha två bröst som flödade som italienska fontäner när dottern var bebis, så fick jag knappt mjölk alls andra gången. Efter att ha försökt allt, inklusive att hyra en elektrisk pump, mer eller mindre tvingade BVC mig att sluta. Sonen fick inte tillräckligt med näring.Precis som Malmcolm så ville inte heller Felix ta tutten, bara med en s.k. engelsk napp emellan.Men åter till ämnet. Jo, jag tycker nog att man kan amma offentligt. För min del när jag ammade så kändes brösten rätt avsexualiserade. Det var två matbehållare helt enkelt :-)Däremot kan man förstås visa lite hänsyn mot omgivningen och ha en filt eller nåt man kan dölja lite diskret med.Natti-natti :-)

2008-11-05 @ 00:36:48
URL: http://daiag.blogg.se/

Jag ammade offentligt mest för att jag knappt har nå tuttar. Känner mig knappt sexuell med dom av någon anledning så det är som att visa armen för mig. Jag solade topless förr och allt utan att skämmas fast det gör jag dock inte längre, har inte tid att sola. Jag drog ju bara ner tröjan och när han väl var på tutten så syntes det inte, kunde lika gärna vart en karl som satt med en bebis i famnen med väldans mycket smink dock. Dock ammade jag bara 1 månad så det var nog inte många som fick fröjden av att se mina plommon ändå.Tycker 1 år är rimligt för att amma, känns som nå skum jäkla grej att sitta och amma i evigheter, stackars barn sen senare i livet, tänkte om de skulle berätta till någon. Hmmmpf! 1 år säger dom på BVC och det är väl då rätt trots att de har så jävla fel om så mycket annat.

2008-11-05 @ 01:20:43
URL: http://theerika.blogg.se/

Tjolahopp! Det här var ett hett ämne för några år sedan. Såg en dokumentär om det hela. Är inte helt säker på om Stella Onion var med i den (men hon ser lite bekant ut på något vis). Kommer ihåg att en av mammornas döttrar som ammades gick i skolan (tror det var vanlig skola och inte lekskola). Anyways, det var länge sedan men programet var intressant. Det handlade väl iof mest om "extrema" fall (missförstå mig rätt nu). Det är aldeles för öänge i min värld. Ha det gött :)

2008-11-05 @ 04:45:17
URL: http://almastankar.blogg.se/

Jag delammade min son i 10 månader o gjorde det offentligt, jag är av den åsikten att vill man inte se behöver man inte titta, visst man kan skyla sig lite på olika sätt om man vill det. Jag ammade en gång på ett lokalt fik o satt i hörnet i en stol, det kommer in ett äldre par o jag tänkte att nu får jag sura blickar o det fick jag, men inte av farbrorn i sällskapet utan av damen..men jag ammade vidare utan att bry mig, min son ville ha mat, as simple as that..jag tycker personligen att det är lite länge om barnet är över 2 år, de behöver inte mjölken som bebisar gör o jag ammade länge pga allergi i släkten o slutade enbart för att min son ville amma 7-8 ggr på en natt o det var nästan zombie varning på mig då..detta är mina åsikter angående amning offentligt

2008-11-05 @ 09:32:12
URL: http://alsklingenmin.blogg.se/

Glömde kommentera amningslängden, och det måste jag ju :)

Jag tycker inte att man kan dra ngt streck mellan amning & pedofili öht. Det sista jag tänker på när jag ammar är sex!

Jag tror snarare att de som ammar så länge antingen inte kan säga nej till sina barn, alternativt har ett nästan sjukligt behov av att knyta dem till sig. Alltså inte sexuellt utan närheten.

Finns ju många såna mammor som lyckas med det utan att amma i hundra år, men barnen mår nästan aldrig bra av att knytas så hårt. Min åsikt alltså.Sen ser jag att flera ovan skrivit att de tycker att gränsen går vid ett år, och i så fall är det JAG som är äcklig kan jag tala om.

Min äldsta ammade i 11 månader så där klarade jag mig då ;), tvåan i 14 mån och trean i 18 mån.

Och vad lilla fyran anbelangar har jag inte alls någon aning om hur länge det blir, men jag ser absolut inte 18 mån som FÖR länge.

Mina barn har fått sluta när de själva vill och så här långt har jag upplevt det som "inom rimlig tid".

Har dock väldigt svårt att se mig själv amma ett barn som fyllt 2 år, men vem vet?Brösten är iaf allt annat än sexuella för mig och jag kan garantera att hur mycket än maken vill och försöker så finns det inget, absolut inget, upphetsande med mina nu längre.

Jag ser dem enbart som mjölkförpackningar och ganska opraktiskta påhäng.

2008-11-05 @ 10:32:08
URL: http://busmamman.blogspot.com

Jag har ammat båda mina små offentligt. Tycker inte alls att det är något konstigt med det!? De allra första veckorna har de velat ligga vid bröstet nästan hela tiden. Så alternativet har varit att sitta hemma dagarna i ända. Och hur kul är det?

2008-11-05 @ 13:13:20
URL: http://isakarolina.blogg.se/

Min syrra ammade sin son tills han var stor nog att dra upp tröjan själv o ta fram boobien. Herregud säger jag bara...Varför? Ingen aning. Det var visst mysigt...mhm....

2008-11-05 @ 20:06:34
URL: http://nemirockstar.bloggsida.se

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback