Var i helvete är föräldrarna?

Läste i Aftonbladet om en mamma och pappa som tillsammans med sin inneboende använde sin 17 månader gamla son som slagpåse under 8 månaders tid. (England) Hur kan man vara funtad på det viset? Hur kan man slå något så oskyldigt som bara vill ha mat, kärlek och en ren blöja? Såvida spädbarnet inte har kolik eller någon annan sjukdom så är det faktiskt inte svårare än så, och även om barnet har kolik så finns det så mycket bra hjälp att få. Jag förstår inte dom människor som inte verkar ha någon spärr överhuvudtaget. Jag pratade med en vän häromdagen om hur man kan få en hård plast leksak i ansiktet varje morgon när man vaknar. Barn väcker ju en på dom mest konstiga sätt ibland. Man blir arg, man blir vansinnig...
Men det är ju leksaken man kastar iväg, inte barnet?

Hur kan man slå ett barn? Jag förstår inte? Det finns inget ont i ett barn, det är aldrig med flit dom slänger upp en armbåge i ansiktet... förhoppningsvis inte med flit iallafall ;) Detta barn som jag läste om i Aftonbladet var bara 17 månader... hur mycket "problem" kan en 17 månaders bebis ställa till med? Dom hade misshandlat detta barn sedan den lärde sig gå... om inte tidigare. Det är ju vansinne.

En annan sak med det här fallet som är komplett vansinne är att socialtjänsten hade gjort 60 hembesök... 60! Mamman hade tydligen lyckats manipulera utredarna och gömt barnets skador med... choklad! Jag hoppas innerligt att dom där utredarna fär sparken, varenda en! Är man där för att det finns misstanke om att barnet far illa så sitter man väl inte och dricker te mad mamman och fnittrar; "Oooo, vad gulligt, han är full med choklad" Man kollar väl ungen!!! Det finns väl våtservetter i England också?

Var i helvete är föräldrarna? Inte barnets föräldrar, utan föräldrarna till dom som misshandlade? Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag skyller på föräldrarna! Det är viktigt att vi som föräldrar lär våra barn rätt och fel, det är viktigt att vi får dom att förstå vid en tidig ålder. Visst, alla barn slåss, bits och rivs men det är viktigt att vi är på dom Varje gång, inte bara rycker på axlarna och tänker att det är en fas som dom kommer förbi. Om man senare upptäcker att spärren ändå inte finns, utan dom bir allt mer stökiga, så är det viktigt att vi inte gömmer oss bakom "mitt barn gör ingenting fel" viruset som vi björnmammor tycks ha. Inget barn är perfekt, både familjeliv och omgivning har en stor del i vilka sorts människor vi blir. Men vi måste sluta blunda när våra egna barn gör någonting fel.

Det finns alltid någonting man kan göra. Har man gjort sitt bästa som förälder och ingenting verkar fungera, man skyller på omgivningen, på vännerna... Barnet har hamnat med fel umänge. Då flyttar man. Jag bor hellre i en husvagn och lever på soc än att se mitt barn växa upp till en misshandlare och/eller mördare. Och rymmer sedan barnet tillbaka så hämtar man tillbaka barnet, igen och igen och igen... Precis som när man lär sitt lilla barn "läggdags"; Skuttar ungen upp, så lägger man barnet i sängen igen, om och om och om igen. Att vara förälder är ett heltidsjobb och det tar INTE slut när barnet fyllt 18.

Jag kommer ihåg när jag skrev om massakern i Finland, jag frågade även där "var föräldrarna var" Jag fick då kommentaren "Han var ju över 18, hur långt sträcker sig föräldraransvaret?" TILLS MAN DÖR OCH LITE TILL... tycker jag...

bloggkoll

Kommentarer

Det är ju lite komiskt att DU skriver så. DU har ju blivit av med DIN tånåring, HAHAHA! Hur bra morssa e du då?

2008-11-12 @ 11:05:15

Öhmmmmmmm, käre anonymafegis... nääää det har jag inte??? (småflinar)... Imbecill? Kolla infon din nolla innan du utalar dej om saker som du inte vet ett skvatt om! Skrattretande...

2008-11-12 @ 11:09:03
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Hahahahahahahahahaaaaaa..."ramlar av stolen"

Jävlar! Jag märkte aldrig att du var gravid då du var 13-14 år...! Vet mamma om det? asgLove You!!!xxx

2008-11-12 @ 11:22:50
URL: http://bellasweb.blogg.se/

MITT I PRICK!

2008-11-12 @ 11:35:37
URL: http://lakritstokiga3barnsmamman.blogg.se/

du har så rätt!

håller med dig i allt! man är mamma hela livet!!

KRAM,och du din anonyma idiot varför vågar du inte stå för din åsikt????? jagbaraundrar???? Rikspucko!

2008-11-12 @ 14:33:30
URL: http://monicasbakpunktcom.blogspot.com/

Japp mamma är man tills man dör. Och har man inte ´gjort sitt jobb rätt när barnen är små får man bita i det sura äpplet sen. SÅ enkelt är det.2008-11-12 @ 14:52:02
URL: http://www.blogg.mustica.se

Detta har jag läst ett pra gr nu å kunde inte ens kommentera först tårarna bara sprutade, å det kommer från du vet "psykopaten"

Det är så grymt fördjävligt att jag inte ens har ord gör bara så ont i mig att läsa.

Dödsstraff är alldeles för snällt.

Tror inte det finns nåt tillräckligt hemskt straff.

Nä nu mår jag illa igen fy sjutton...

Stackars liten

2008-11-13 @ 22:34:21
URL: http://lakritstokiga3barnsmamman.blogg.se/

Blev helt chockad av din första kommentar. Vilket jäkla folk det finns. För övrigt håller jag med dej till 110% i ditt inlägg :-)

2008-11-14 @ 11:05:41
URL: http://loveorhates.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback