Kvotera fram kvinnorna, vem bryr sig om kompetens?

Läste Annika Elias synpunkter ("Dags att kvotera in kvinnorna") på att vi ska börja kvotera fram kvinnor i företagen eftersom företagen inte klarar av det själva... Ja, jag tror det finns många kvinnor där ute som aldrig får en chans att visa upp sin potensial i denna mansdominerande värld, men är kvotering rätt väg att gå? Jag skulle inte vilja ha ett jobb bara för att jag är kvinna. Om man blir kvoterad in i ett företag och alla vet att man är där just för att man blev kvoterad före en man som kanske hade bättre meriter skulle jag personligen skämmas. Då håller jag mera med Malin Wollin, Hur hävda kompetens om vi är där på grund av våra tuttar?

När vi ändå är inne på könsroller så vill jag gå tillbaka till mitt inlägg; "Varför?" och väcka ett höjt ögonbryn över Sofia och Frida som har startat Sveriges största sajt för kvinnliga företagare... "Ingen trodde att vi skulle klara det"... Jätte bra att dom lyckats! Men finns det någon sajt för BARA manliga företagare undrar då jag, vilket ramaskri skulle det då inte bli på extrem-feministerna om det fanns "en klubb" som bara män fick vara med i? Eller är det så att "männen har ju haft sådana klubbar förut, så nu ska vi ge igen?" Vi hör aldrig några män grymta om "kvinnoklubbarna", konstigt? Det är inte ok för männen att ha "herrklubbar men det är helt ok för kvinnor att ha föreningar och dyligt som inte släpper in männen? Alla jublar för Sofias och Fridas framgång, och Ja, framgång är alltid bra men det verkar inte bättre än att det lyser dubbelmoral över extrem-feminismen.

Sedan har vi debattören Elin Grelsson: "Bond, ett unket ideal" som vill ha sina män sårbara, öppna och närvarande och "skiter högkningsfullt" i Carolina Gynning som vill ha sina män "tysta, starka, sammanbitna, hemlighetsfulla och vibrerande av undertryckta känslor." Varför är det aldrig någon som säger att dom vill ha en man som bara är sig själv, eller som är mittemellan? Jag vill iallafall inte ha någon mespropp och jag vill heller inte ha en kvinnomisshandlare.

Och allt detta prat om hur Vi kvinnor vill ha sina män, den debatten är totalt fri och öppen jämt, men om det kommer en debatt om män som vill ha silicontuttar och plast-läppar så blir det återigen ramaskri på extremisterna inom den feministiskasektorn. Då är dom mansgrisar... men vad är då Vi? Vi som vill ha Herkules kopior eller Urkel-wannabees.

Vi förbehåller oss rätten att vilja ha vilken sorts man som helst men männen får inte välja det som inte passar den "normala moral-tanten"? ;)bloggkoll

Kommentarer

He he he i dag är du på hugget ;)

2008-11-07 @ 15:36:22
URL: http://zanahoria.blogg.se/

tack tack ska du ha :P

2008-11-07 @ 15:41:37
URL: http://izzah.blogg.se/

Suveränt bra inlägg !!

Jag håller med dig till fullo =)

2008-11-07 @ 19:27:43
URL: http://lisenj.blogg.se/

Jag önskar dig en underbar helg. :)

2008-11-07 @ 19:33:22
URL: http://mittmirakel.blogg.se/

Bloggtorka var ordet!!!!!!Bäst kompetens ska givetvis ha jobbet oavsett kön!!! (Gäller inte Smålänningar) Trevlig helg

2008-11-07 @ 19:43:01
URL: http://tramlinger.blogg.se/

Jag beundrar din uthållighet och intresse för stora frågor!

Själv är jag för mesig (kanske lite konflikträdd) för att uttrycka mina åsikter.

Men jag håller med Byggarn "Bäst kompetens ska givetvis ha jobbet oavsett kön!.

När väldigt kompetenta tjejer inte får utbildningsplatser och killar med sämre komptens kvoteras in i stället...ja, då jävlar är det för jääävligt och stora rubriker i pressen...

2008-11-07 @ 20:15:41
URL: http://elenassida.blogg.se/

När det är frågan om att tillsätta tjänster så vill jag ha den som är mest kompetent och har rätt kunskap/utbildning/erfarenhet på den stolen. Det ska inte sättas dit en kvinna eller en man bara för att det ska bli jämlikt.

Men om det sen valet står mellan två kandidater som är precis lika kvalificerade så tycker jag man ska välja person för att få rätt "fördelning".

Jag skulle inte vilja ha ett jobb bara för att jag är kvinna, utan jag vill ha ett jobb där jag är kvalificerad för.

2008-11-07 @ 20:27:57
URL: http://dagenseko.blogg.se/

Tack för ett utmärkt inlägg, jag själv blir så förbannad över feministernas dubbelmoral nästan varje dag men som man kan man inte säga till för då är man kvinnohatare eller dylikt vilket absolut inte är fallet.En annan artikel på aftonbladet som jag tyckte var aningen intressant var denna: http://www.aftonbladet.se/wendela/jobbet/article3724850.abDet blev dagens roligaste artikel för mig, nästa gång jag får för små kläder utav någon skall jag anklaga dem för att vara manshatare då det bara finns kvinnor som är korta i rocken. Min längd är 159 cm. Men det verkar som att det ofta är lättare för VISSA kvinnor att tänka att de har blivit orättvist behandlade pga deras kön.Tur för Vendela att det gick att lösa genom att prata med kundtjänsten, vilket hon kommenterade "Det ska finnas arbetskläder för alla former och man ska inte behöva slåss för det."Ta hand om er nu och ha en fin fin dag, och kom ihåg: Skiter en fågel dig på axeln beror det nog på att du är kvinna...

2008-11-08 @ 10:20:33
URL: http://www.youtubesgodbitar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback