Ska Maud jobba tills hon är 65?

Ooooo så rabiat-tok-galen jag blir på politikerna! Nu sitter kära Maud och säger att vi ska höja pensionsåldern. Varför Maud, varför? Kan det inte få vara frivilligt? Sänk den istället och gör det frivilligt från 55! Och fixa bättre pensioner! Människor jobbar hela livet , för vadå? Har dom inte sparat själva så sitter de med existensminimum och käkar nudelsoppa med knäckebröd! Och kom inte och säg att det inte finns pengar till bättre pensioner, sparka en enda person i riksdagen så har vi råd med en dubbel pension till minst 50 arbetare! Och Du då Maud... hur länge kommer Du jobba? Jag vet ingen politiker som jobbat aktivt fram till 65, förutom kanske Alf Svensson? Eller Maud kanske räknar alla fallskärmsavtal som aktivt arbete, sitt på arslet, håva in 30000:- i månaden, lyft ett finger... men bara om Du vill??? Som tex Vänsterpartisten Marianne Eriksson som inte sökt ett enda jobb sedan hon lämnade EU-parlamentet 2004. Nu får hon 23 237 kronor i månaden. Vad faan kallar dom det om inte pension?

Jag förstår inte att politikerna har mage att säga det dom säger ibland, om det ändå fanns ett parti som kunde leva upp till det dom bestämde själva. Tänk er ett RIKTIGT medborgarparti, där partiledaren hade en NORMAL lön, och faktiskt inte såg ner på ett vanligt arbete som tex butiksbiträde... kan ni tänka er Mr Reinfeldt i kassan på konsum efter sin mandatperiod? Nej skulle inte tro det, det är han ju för bra för!

Nej, förlåt... jag skaaaa sluta bubbla politik. Jag veeet att det är skittråkigt...
MEN JAG BLIR JU SÅ ARG!

bloggkoll

Kommentarer

jag med sänk den till istället!lätt för dom att säga som har pengarna!!

2008-11-16 @ 19:17:02
URL: http://monicasbakpunktcom.blogspot.com/

Sån't här blir man ju galen på =O

Fy f-n !!

2008-11-16 @ 19:54:45
URL: http://lisenj.blogg.se/

Bättre ämne än blöta lovikavantar!! :)Kan bara hålla med...det är VI och DOM känns det som när man pratar om politiker och svenska folket. Tror inte det finns nån politiker som har nån form av verklighetsförankring?!

Höj bensinskatten! Det finns ju tunnelbana! (Vardå??) Stopp för höjda löner, det har inte arbetsmarknaden råd med! Men vi måste ju höja våra egna löner med 15% förstås...för att ligga lika med EU...Sjuuuukt!!

2008-11-16 @ 20:32:40
URL: http://enarmad.blogspot.com

Min mamma är 67,5 år och har precis scorat sig ett nytt jobb som sjuksköterska på en intensivvårdsavdelning på stället de precis flyttat till. Jag tycker att folk ska få jobba så länge de vill, det är lite fräckt att de blir av med sin fasta anställning och inte har rätt till en ny bara för att de fyllt 67. (förresten är min mamma politiker, visserligen inte på riksnivå, men de räknas de med)

2008-11-16 @ 21:37:26
URL: http://bellamorte.blogg.se/

Matilda, starkt av henne. Jag visste inte att man bliv AV med anställningen vid 67, det är ju dummt i sig! Jag trodde man fick fortsätta så länge man orkade. Jag menar att varochen borde få välja själva, precis som din mor, hur länge de Vill arbeta och dom borde inte lagsätta arbetskapaciteten vid en ålder.

2008-11-16 @ 21:52:55
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Nej, men så är det. Efter 67 har du inte samma anställningsskydd och bara rätt att vara timvikarie eller visstidsanställd. Jättetrist. Det borde inte vara så svårt att göra specialregler så att man kan få behålla sin tillsvidareanställning så länge man kan, men att arbetsgivaren ändå har rätt att säga upp en person som blivit för gammal för att kunna utföra jobbet även om personen inte förstått det själv, men då måste arbetsgivaren visa att det verkligen ligger till så. Alltså bara lite minskat anställningsskydd.

2008-11-16 @ 22:03:20
URL: http://bellamorte.blogg.se/

Skamligt att det inte är valfritt om man vill fortsätta arbeta eller inte.

Alla orkar ju inte längre än 55 ska man verkligen behöva bli sjukpensionär med dom taskiga villkoren vi har i Sverige, smaligt.

Pensionen idag går inte att leva på om man inte varit högt uppsatt som tex en politiker, alla bör väl ha rätt till en dräglig pension.

Nä Sverige är inte fantastiskt längre =(

2008-11-16 @ 22:14:35
URL: http://lakritstokiga3barnsmamman.blogg.se/

Skall Maud jobba till 65? FEL RUBRIK. Hon har ju för hundan inte börjat än. Äta Västerbottenost och dricka vin är inget jobb ;-) Orkar inte se kärringen. Inlägget är noga övertänkt :-)

2008-11-18 @ 16:48:46

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback