Nattnatt...

Ja, jo... jag har en plan... om jag inte skriver något så tror folk att jag har ett liv utanför bloggen, och då slutar dom kika in till mej... och då göööör det ingenting om Bella vinner imorgon, för jag kommer inte ha några läsare kvar som ser fotot som jag lovade om hon skulle vinna.. smart va? (Glöm inte rösta, rösta, rösta här till vänster på Belzeypub!)

Nej, allvarligt nu, jag vet att jag har varit jätte dålig på att skriva & kommentera men jag hoppas verkligen att ni kikar in ändå för utan er skulle det inte vara nå kul alls! Det är min dators fel, fotona hänger sig, det är nästintill omöjligt att få fram ett bra foto och det poppar upp små rutor hela tiden om att det inte finns något minne kvar. Min dator är helt enkelt snorpackad och jag har tömt den på ALLT onödigt, med andra ord så är det foton, foton och foton som tar upp all plats och gör så datorn rör sig med snigelspeed. Jag har jätte svårt att kommentera hos er för datorn kopplar ur internet praktiskt taget varje gång jag byter sida...

Så... NU ska jag gå och drämma den där stekpannan i huvudet på min sambo och hoppas på en ny dator... eller åtminstone en externhårddisk så jag kan flytta på fotona!

Nattnatt på er därute...


Se det positiva, se det positiva, se det positiva!!!

Datorn krånglar som attans här... men jag ska försöka leva efter mitt motto; Always look on the bright side of life...
Så; Mu ligger på bordet, jag har kaffe, och imorgon är det December,
jag har officiellt överlevt årets tråkigaste månad, Slask-November! TJOHO! ;)

Karlar!

Jag köpte en ram på Ikea igår, med tre platser för foton... så jag satte igång att redigera, i paint och picassa, eftersom det är det enda som fungerar på min dator och efter några timmars slit med klippande och klistrande så lyckas jag få fram tre foton jag blev relativt nöjd med. När jag satt in dom i ramen och hängt upp tavlan så går sambon förbi, stannar till och slänger ett litet öga på fotona och säger... Ähm, lite väl mörka va? Måste ha gått åt mycket svart... Och traskar vidare...
DOM SKA VARA MÖRKA! Jag vill ha dom mörka, det var det som var poängen!!! Jag gjorde dom ju mörka med flit! Morrrrrrrrrrrr! Allt sambon tänker på är hur mycket bläckpatronerna kostar!!!

Fototriss

Denna vecka är temat; Trappor

Gammelgården, Tierp

Dragon Gate, Mehedeby/Älvkarleby

Gammelgården, Tierp
Här är hittar ni andra bidrag på Fototrisssidan, kika gärna in Här också... det är min Snapshots ;)

Godmorgon!

Igår var vi och handlade julklappar... Jösses! Det är inte ens December ännu och folk är som galna i affärerna! Men fick armbåga sig fram för glatta livet, allra helst på Ikea. Det var folk överallt! Gapande mammor med fyra, fem barn på släptåg följda av bleka, skakande pappor som krampaktigt håller i sina plånböcker.

Det är något visst med julen, människor förändras till monster... Jag stod och tittade på ljus inne på Ikea, när plötsligt en stor dam skrek mej rakt i örat! "Pooooontuuuussss! Vaaaar äääääääär duuuuuu?" Hon lät så desperat så jag trodde först att hon tappat bort sin lilla son... men efter hon gapat tre gånger så kröp det en tanig farbror fram bakom en hylla... "Vad är det älskling" Hörde jag honom pipa och tanten tog då ett djuuuuupt andetag och gallskrek; "Haaaar du sett Pontus!... Har du sett!!!" (ivrigt pickande på den lilla farbrorn som jag trodde skulle ramla ihop och gå sönder) "Dom säljer blåa ljus... BLÅÅÅÅA!" .... Va? Öhm, jaaaaaa, det var kanske en världs-sensation för henne, men personligen så har jag sett blåa ljus förut och finner ingen anledning till att skrika av någon örat?

Julen skrämmer mej! Godmorgon!

Halluuuuu...

Malcom min lilla sötnos kommer in i köket med telefonen i högsta hugg... Jag använder min sötaste lilla bebisröst och säger; Jassåååå, hallluuuuu är det till meeeeejjjj, halluuuuuuuuusigussigussigooooo... Då hör jag en mansröst i andra sidan; Hallå? Då har min buse tryckt återuppringning... till pizzerian! Jag kommer aldrig mer att gå dit!


Gooodmorgon...


Om jag åker dit för mordförsök... så är allt Mu´s fel... hon peppade mej!

whatthefuckdotcom säger:
hej... tror jag... det är troll i min dator!
mumari säger:
vaddå då?
whatthefuckdotcom säger:
hagagagagaggaga den loggar ut hela tiden!!! och det tar 20 år att skriva!
whatthefuckdotcom säger:
måste ha ny måste ha ny måste ha ny!!!
mumari säger:
ska ni åka och köpa ny i morgon då?
whatthefuckdotcom säger:
suck... jag veeet inte, jag får inget svar av karljäveln... NOLL konversation i detta hus!
mumari säger:
dräm näven i bordet!
whatthefuckdotcom säger:
... det gö ju ont
mumari säger:
ta en stekpanna då?
whatthefuckdotcom säger:
ahhhhhhhhhhh, där sa du nåt

Nu vet inte jag om hon menade att jag skulle använda stekpannan till bordet eller sambon... men jag tolkar det fritt och siktar på sambon ;)

Nattnat därute ;)

Öhm, du vet sån där... fisk...

Jag har precis dukat av lunchen när telefonen ringer;
Jag; Hallå?
Telefonförsäljaren;... öhm, hallå?
Jag; Hej?
Telefonförsäljaren;... jo... jag ringer från, öhm... öhm?... öhm... hehe he
Jag; (Fnissar till) ok, du har glömt var du arbetar men vad säljer ni då?
Telefonförsäljaren; (Fnissar hysteriskt) ... öhm, det är omega3... du vet sån där... fisk...
Jag; (Börjar asgarva) Det är din första dag eller hur?
Telefonförsäljaren; (Slutar abrupt att fnissa)..........nä, jag har jobbat här i tre år...

Jag har nu köpt omega3... ni vet sån där fisk!

Freaky Friday Foto - Skum Tomte...

Temat blev skum tomte... eller skumtomte... Först måste jag lägga ut denna igen, skummare, eller mer ilsken tomte får man nog leta efter ;)... men för min syster Bellas skull (Hon gillar INTE det här fotot) så lägger jag upp en liiite mindre freaky tomte... här är mitt bidrag för denna vecka ;)

Här hittar ni fler FreakyFriday-bidrag ;)

(Det kanske kommer en läskigare på Snapshots... om jag får tid ;))

Haha haaaa

Mmmm, skam den som ger sig! Beväpnad med en kniv till skruvmejsel, en dammsugare och en torr trasa gav jag mej på min dator. Han kämpade friskt emot men jag vann... nu låter han bara som ett halvt kärnkraftverk ;) Han må vara gammal, min lilla pärla, men han fungerar! Åtminstone en dag till ;)

Godmorgon

Min dator låter värre än ett kärnkraftverk idag??? Den brummar, väser och pyser, den "hoppar"... jag skojjar inte, den studdsar på golvet??? Jag hoppas den håller för jag får ingen ny förens tidigast imorgon! (Den som blev tagen av den riktiga blixten har äntligen pluppat ut försäkringspengarna) Hur iallsindar ska jag överleva dagen om denna expoloderar??? Galen unge, ström som smiter, ingen bil... och nu detta! Jag kommer in på andra bloggares sidor, men jag kan inte kommentera! Jag lyckades komma in till Lotta och Bella... sen la kommentarsgrunkan av??? Snyfft och ett super BUHUUUUHUUU! Jag ska prova starta om, få se vad som händer.... den kanske bara inte är van att vara vaken så här tidigt... Håll tummarna... eller åtminstone den ena ;)

En dag fylld med snöslask, brist på ström... och en galen Malcom!

Ännu en dag med strömavbrott, inte långa men ofta... jag längtar till den 1a december då vattenfall har lovat fixa ledningarna! Varför jag ser fram emot det vettesjutton för dom har lovat, fixat, lovat... fixat, i ca sex års tid! Men, men det kan ju inte bli värre.. hoppas jag ;)

Min käre son har fått vissa bieffekter av dagens strömlösa skitdag... Det har varit snöslask ute så man nästan har drunknat när man klivit ut så vi har mest varit inne. Vi provade gå ut en gång men han var dyngsur innan vi kom ner från bron, måste köpa bävernylon!

Väl inne så har han har klättrat överallt, slängt leksaker... överallt.
Rivit sönder två böcker och målat i tre. Tvättat kläder i toaletten och praktiskt taget slitit av svansen på en av missarna som flydde ut i snögucket i panik! Han lyckades klättra högst upp i skafferiet och få tag i sockerpaketet... Det knastrar nu ljuvligt när man går på köksgolvet trots att jag dammsugit tre gånger mellan strömvarven!

Han flyttar stolarna överallt, han har upptäckt att han kan klättra ännu högre med hjälp av en stol! Så när man ska ta sig från vardagsrummet till köket så är det en hinderbana! Jag har baaaara ramlat tre gånger dock så jag känner mej ganska graciös ;)


Bella, titta bort nu;

Sorry syster... men dom vackra fotona på sonen sammanfattade min dag bäst ;) Min lilla ängel har varit totalt tokig idag!

Nattnatt därute ;)

Kast med liten Blixten!

Jahaja, jag hade precis pratat klart med syster Bella i telefonen, jag vände mej mot min son som stog och tjoade i sitt lekrum... TJOOSMACK! Där fick jag en Blixten i ögat! När jag återfick medvetandet och alla stjärnor och små kvittrande fåglar var borta så fumlade jag mej fram till badrummet och tittade i spegeln... Snyggt! Nu har jag en stor fet blåtira att visa upp på Söndag om Belzeypub vinner... TJOHO!


Skriv på!

Skriv på HÄR för en

bättre äldrevård


Godmorgon

Nu ligger jag risigt till! Bella leder! Klart jag vill att hon ska vinna men jag har ju lovat vissa hemskheter ....Nån som känner en proffsfotograf som vet vad han/hon gör? Hjälp... hjälp!

Godmorgon...

Trust the black... cheap???

Jag började min dag med reklam, så jag avslutar den med reklam...

Tele2s reklam må vara uttänkt... men jag vill inte påstå att den är särskilt genomtänkt...
Ska vi verkligen lita på dom svarta fåren?
Brukar man inte kalla busen i familjen för "det svarta fåret"?

Nattnatt därute ;)

Utmärkelse ;)


Jag har fått en fin ny utmärkelse av snälla Monica, tack tack ;)
Jag trodde först att det var någon slags fågel... men såg sedan att det var ju en roooooos! ;)

Reglerna:

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag ger den till;
1. Självklart tillbaka till Monica för en roligare människa få man leta hårt efter!
2. Till Lotta, för att hon kallade mej för klippa idag, när det faktiskt är Hon som är Min klippa... hon säger åt mej när jag blir för elak ;)
3. Lakristoken Marie, för hon är en tok med en galen svärmor, precis som jag ;)
4. Linda, Mrs X, som skriver en intressant blogg och varierar bloggutseende lika ofta som jag byter strumpor ;)
5. Stina, som kämpar jätteduktigt i sin viktblogg! Go Stina! Go Stina!
6. AnnaKK, för hennes underbara och underhållande foton... utom på "Ärtan" HUA!
7. Elena cn, för hon pysslar med så fina saker hela tiden ;)

Och där var mina 7 slut... men jag vill faktiskt ge den till ALLA i min "favorit bloggare spalt"! Så det så!

Ont i rumpstumpen!

Malcom är lite förkyld så han har sovit nästan hela eftermiddagen. Så jag har passat på att försöka fixa några hyffsade julkort, men allt jag lyckas med är att få ont i sittpartiet! Jag måste skaffa en annan datastol, den här måste vara gjord på medeltiden, för i mina ögon så borde den räknas som ett medeltida-tortyr-redskap!

Nu kom sambon hem, i bra tid för en gångs skull, så nu ska vi ut i snörusket och mot affären, hua!


RÖSTA!


GLÖM INTE RÖSTA! 5 DAGAR KVAR!!!
SNÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLLLLLA!
Om hon vinner så... lägger jag upp ett foto på mej!!!!
Kom igen nu!

Missvisande reklam på morgonkvisten!

Pierre Robert, fit for reality... så springer bruden ner på gatan i trosorna för att hjälpa till att putta igång en bil??? Yesssss, det är reality på hög nivå!
Klicka på bilden för att se reklamen...

Listerine... Jag har den... mina kinder exploderar inte! Det bränner, svider och fräter, men dom exploderar INTE! ...lite besviken faktiskt ;)

(Tyvär så hittade jag ingen reklam för listerine, bara den engelska... och där expoloderar inte kinderna...)


Up all night...

Min lilla buse bestämde sig för att leka Steve Irwin mitt i natten! Så går det när ungen somnar klockan sex! Jag försökte hålla honom vaken men det gick inte, så han skuttade upp vid midnatt med ett djungelvrål och ville busa... Sååå, idag är jag liiite trött, men ett Godmorgon ska jag väl pressa fram ;)


Och ett STOOOORT tack till Mumari för att hon hjälpte mej med datorn igår... Jag kan äntligen se videoklipp och datorn går dubbelt så fort! Tack tack Mu!!!!!
Firefox rocks!!!
(Sagt på äkta tonårsiska ;)


Halkelihalk....

Jahaja... Vi skulle våga oss ut i snöyran för att åka till affären, jag han inte mer än ner för trappen när fötterna försvann under mej! Det var ju snorhalt! Men det jag tycker är värst är att en normal människa utbrister svordommar, eller ropar på högre makter när de ramlar...
Jag klämde fram ett "Jösses"
... ett J Ö S S E S ?

....Jag börjar bli gammal....I spy with my little eye...

...something begining with... ÖVERSNÖAD!

Jag troooor bestämt att sambon glömde ställa in gräsklpparen i garaget...

Snö, snö. snö

Tisdagstema; GuldHär är andra tisdagstema bidrag och kika gärna in på min fotosida, Snapshots också ;)

Godmorgon!

Oj, det har snöat 2 dm till! Vi kommer att snöa in, en positiv sak är att huset blir extra isolerat. Det brukar vara iskallt när man vaknar i detta dragiga gammla hus men idag var det riktigt ok!

Jag slapp även min nattgymnastik inatt! Vi köpte ju en riktig säng till Malcom för ett tag sedan och normalt sätt så brukar han studsa upp som en gummiboll och kasta sig i vår säng. Jag får då bära tillbaka honom klockan ett, tre och fem... då jag ger upp och låter honom sova hos oss! men jag ha kommit på ett knep, som åtminstone fungerar för oss. Jag tog mitt täcke och min kudde, och bäddade med dom i hans säng... Nu förstår jag frasen "slept like a baby" för han har inte rört en fena inatt... Det var "mamma-lukten" som fattades ;)
Hmmm, så här ser man ut... när pappa leker med dammsugaren.
Godmorgon ;)

Nattnatt därute ;)


Strömmen kommer och går som den vill här... hoppas ni förlåter mej för min dåliga uppdatering av mitt oooooo-så-spännande-liv! Förlåt också för att jag har varit apusel på att svara och kommenterat, men strömmen går hela tiden, det börjar bli frustrerande att starta upp kärnkraftverket om och om igen.... Jag behöver en laptop!

Måste bara tillägga att detta foto är special-tillägnad Monica, som tyckte att detta foto behövde en tomteluva när jag lade upp det första gången... och självklart till min kära syster Bella...
som ni måste rösta på HÄR (Nr3 Belzeypub)...
som ääääälskade det här underbara fotot på systersonen... eller inte... hmmm, jag fick faktiskt ganska mycket skäll av henne, men jag tycker han är sockersöt trots sitt humör. Han har ju ärvt det utav mej... stoooolt ;)

Nattnatt därute ;)

Strömlöst... vilken överaskning!

Jupp, strömmen har gått tillochfrån hela dagen idag! Jag måste skaffa en laptop, jag får ju bloggabstinens av det här! Men den här gången var jag beredd med en massa ljus och min termos så kaffe har jag fått. Som tur var för det har varit en riktig tråkdag idag, det har stormat så vi har inte kunnat gått ut! Inte ens katterna var ute längre än vad de behövde för att... uträtta sina behov eller vad man nu säger. Jag har fyra katter och det har varit rundgång hela dagen, när en ville ut, ville den som gick ut för 30 sekunder sedan in... osv.

Jag har med andra ord varit portvakt till missarna hela dagen... otroligt spännande!

När sambon väl kom hem så satt både jag och Malcom som iglar på honom, man kunde ju tro att vi aldrig sett folk förut!... men åandrasidan så var det ju ett tag sedan jag såg folk... Jag måste skaffa en biiiil!!!

Men mer skit är på väg, så hade jag en bil så hade jag likförbannat inte kunnat åkt någonstans, inte utan att riskera livet iallafall! Jag gillar INTE att bo mitt ut i ödemarken just nu! Men om jag försvinner från bloggvärlden en stund så har jag inte blåst bort... det är strömmen!... hoppas jag...

I dare you!

Ok, termosen är laddad, vattenkokaren på, värmeljusen är uppradade, öppnaspisen är fullproppad, batterierna är laddade... det fattas bara en laptop! Det blåser som attans här, och som ni vet brukar min ström vandra iväg vid minsta vindpust! Men den här gången är jag beredd...
Bring it on Farbror Frost! Bring it on!


Jag ser det snöar, jag ser det snöar...

Vi snöööööar iiinnnnnn!!!!!

(Det är vårt garage...)

Godmorgon!


Jahaja...

Min söndag var det... och nu har jag stått och trampat bredvid sambon som en kissnödig tonåring för att få tillgång till datorn! Han har tittat på blocket... på snöskotrar! Varje vinter är det likadant, vid första snöflinga så börjar han tjata om en snöskoter. Fast våren är inte så mycket bättre den, så fort snön börjar smällta så vill han ha en cross... och så fort isen är borta så vill han ha en båt. Hmmm, vid närmare eftertanke så skulle vi kanske ta och skaffa en snöskoter, cross och en båt... då får jag ju ha datorn ifred ;)

Glöm inte rösta på Belzeypub HÄR! Man får rösta hur många gånger man vill... kom igen!


Kan män passa barn?

 
Är det bara min som är relativt handfallen när det kommer till att se efter sitt eget barn... jag förstår inte vad det är som är så svårt, egentligen? Jag har redigerat foton idag, det är ju söndag... Min dag... När jag kommer ner i vardagsrummet så säger jag lite förvånat; Vad har hänt här då? Sambon kliar sig
i huvudet och svarar; Vadå, det är bara lite julmust. Och pekar på bordet, där Malcom spillt några droppar julmust... Mmmmhm, svarar jag fundersamt... men det där då?
Det är då Yougurt från tvn till soffan... sambon ser ännu mer förbryllad ut... Det där har inte jag sett? Men, men, men... vardagsrummet är kanske 4.5x3.5 meter??? Hur kunde han missa att Malcom lekte med yougurten???

Fototriss

Denna vecka är temat; Ovanifrån...
Här
är hittar ni andra bidrag på Fototrisssidan, kika gärna in Här också... det är min Snapshots ;)

och Glöm inte rösta på min syster i inlägget här under!!!!!! Snäääääälla ;)

MUMARI!

Hej hopp... jag kan inte kommentera hos Mumari! Mu, ring mej, vad gör jag för fel!
Jäkligt fin ny design... men det går inte att trycka på "mannens oranga tröja" inte i min dator iallafall... whatthefuck!

ojojoj...

Jag var visst lite frånvarande igår, önskar jag kunde säga att jag hittat ett liv men nä. Sambon hade datorn... lördagen är hans dag och söndagen är min... eller det är så det är tänkt iallafall, vi får väl se hur dagen utvecklas... Vi bestämde detta med dagarna när Malcom föddes för ett och ett halvt år sedan... och hittills har jag aldrig fått Min söndag! Jag håller tummarna! ... eller En tumme, båda betyder otur. Skrock skrock skrock!


Freaky...? Friday.. på lördagen ;)

Freaky Fridag Foto... Hmmm, det blev lite gulligt tema den här gången tycker jag...
Det blev nämligen "Nysnö"
Jag lyckades iallafall inte hitta något freaky-nysnö-foto så det blev det här, inte särskilt Freaky... men nysnöigt. Vi får låtsas att det är en elak liten dvärg med mord i tankarna så blir det liiiite freaky ;)


För fler Cutie Friday Foto´s kolla här ;)
Love ya Mu...

Glöm inte rösta på min syster i inlägget här under!!!!!!

Guitarhero?

Jag har aldrig spelat spelet... men nu på morgonen så såg jag att Tyskungen hade kommenterrat på min syster Bellas sida om att hon var med i tävlingen...
så gå in
HÄR och rösta på Belzeypub!
Klicka på bilden längst upp till höger och rösta på nr 3! . För hon är Min syster och hon är alltid bäst! Go Bella, go Bella! ... for the record så riskerar jag mitt liv för detta inlägg, jag tror INTE hon vill att jag leker reklampelare! Meeen, hon bor i England så hon kan inte knuffa in mej i spisen den här gången! Mohawaha hawhaa!
Så rösta rösta rösta ;)

TVÅVECKORSTÄVLING 


Godmorgon!


Detta mötte mej i skafferiet i morse... busungen försöker ta kål på mej!
Godmorgon!

Could I please get a lift to the poorhouse now...

Jaha, då var man fattig igen... runt 3000kr fattigare, FYFAAN! men kyl, frys och skafferi är fullproppade mad mat så det känns ganska ok iallafall. Musse-hus blev det också... men jag slog in det på BarnensHus så det blev inget foto. Det börjar bli riktig snöstorm på E4an utanför Gävle, vi såg inte vägen när vi åkte hem, läskigt! Men vi lever så Nu, ska jag gå och käka lite godis! Ha en underbar Fredag därute... och tjata på Mumari... hon är sen med Freaky Friday Foto!!!

Modebloggsvarning... Jag har Shoppat!


De 2 första ska Malcom ha på julafton... eller nyår ;)
Den 3e, passar året om! Little but loud!


Passar på att göra lite reklam här....
Linus & Lotta har allt från kläder till leksaker ;)
Shoppa gärna loss, jag får 5% av summan ni beställer för genom min länk ;)

Tänk att nån är intresserad av lilla mej ;)

Jag har fått ett e-mail från en läsare, spännande och smickrande! ;) Hon skriver att hon är en relativt ny läsare men brukar läsa min blogg varje dag nu. Men hon har aldrig kommenterat, först för att hon var rädd för mej... för lilla mej???... och sen har det bara inte blivit så. Men hon hade några frågor till mej och eftersom min dator är så snuskigt fullproppad med virus så svarar jag här, det är ju inte så snällt om jag skulle e-maila iväg en bunt ilskna trojaner till henne ;) Och jag är faktiskt snäll... innerst inne! So here goes;

1. Hur kom du på ditt bloggnamn?
Svar; Det har jag snott från min Gud Denis Leary. LÄNK Whatthefuckdotcom är en fras som passar till allt som förvånar, förbryllar eller upprör.

2. Varför är du en anonymbloggare, vi vill ju se lite foton på dig?
Svar; Jag är faktiskt inte anonym längre. Jag började som anonym för att jag hade tonåringen boende här och jag visste inte riktigt vilka sekretess-regler som gällde, men nu för tiden så står både namn och stad i infon ;) Men foton... är en helt annan sak, jag gillar att vara bakom kameran och jag blir aldrig nöjd med mej själv på kort. Men det finns faktiskt ett kort på mej någonstans här... men man får gräva djupt efter det... så ända in i hel-ete ;)

3. Har du någon blogg du aldrig missar?
Svar; Jupp, men det är många, oftast så räcker inte tiden till att kommentera alla jag läser för det är en jäkla massa, men jag läser minst sex stycken slaviskt.

4. Varför började du blogga?
Svar; Jag ville jävlas med Mumari... jag lyckades inte!

5. Vi har läst om din bloggtorka, men får du någonsin bloggångest?
Svar; Oja, varje dag när jag inte hinner svara på kommentarer. Jag uppskattar alla men ibland räcker bara inte tiden till.

Tack Mallan för E-mailet. Maila gärna mera, eller skriv en krumelur i kommentarsfältet ;)

Jag passar även på att svara på en fråga jag fick i detta inlägg;
Kära Monica frågade; va gör du när du inte är mamma ledig?
Svar; Innan jag blev med barn ägde vi ett konditori och före det jobbade jag på okq8... vad jag ska göra sen, vettefasiken....

I det inlägget fick jag även detta från Lokesson

Du kan ju prova med "min" variant. Jag uppmanade mina läsare att komma med önskemål på ämnen de ville att jag skulle skriva om. Hittills har jag skrivit fem inlägg efter andras önskemål, och fler uppslag ligger och väntar på mig. Det är inte lätt, en riktig utmaning - men kul!
Såååå, kom igen, ge mej ett ämne att skriva om!
Marra gav mej dessa i förra tjatinlägget; offentlig amming, liv efter döden, Vilken ålder flickor ska få börja sminka sej, om att hänga ut pedofiler... offentlig ammning har jag gjort, resten tänker jag definitivt beta av. Tack Marra :)


Nu drar vi till storstan och köper Musse-huset.. och lite mat ;)

Why can´t we all just get along?

Kan inte släppa en gammal nyhet.... nämligen denna där "Bo Rothstein, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet beskriver i sin debattartikel hur bloggvärlden blivit ett forum för rasistiska och sexistiska påhopp, förolämpningar och personangrepp".... det är väl att överdriva tycker jag men visst finns det avskum även här.

Bloggvärlden är ett mysko ställe. Det är ingen tvekan om att bloggare blir allt mäktigare i mediavärlden, vart man än vänder sig så ser man blogg hit och blogg dit. Att skriva en blogg som alla gillar är omöjligt eftersom vi alla är människor med olika åsikter och olika viljor men varför måste vi vara så aggressiva? Det är så lätt att haspla ur sig vad som helst när man sitter gömd bakom dataskärmen, man säger kanske saker som man aldrig skulle drömma om att slänga i någons ansikte, öga mot öga.

Allra värst är dom som är anonyma, dom som känner att dom vill såra och förstöra, som dom gjorde mot Birro. Det är dom lägsta människorna på denna jord, ett avskrap som inte vågar stå för ett enda ord dom kräker ur sig, men likförbannat så hävdar dom sin medborgliga rättighet i detta land av yttrandefrihet. Fegisar, säger jag. Dom har ju inte ens någon konstruktiv kritik att ge, alla deras kommentarer är ju bara personliga påhopp och därav helt meningslösa. Har jag skrivit ett inlägg så ska det väl handla om det, inte hur dum i huvudet man kanske är eller hur ful blogg man har?
 
Ta tex Blondinbella, en smart tjej faktiskt! Hur annars skulle hon kunna vara miljonär vid 18 års ålder? Men hennes blogg tilltalar defenitivt inte mej så jag läser inte hennes blogg. Men man kan inte missa rubrikerna i tidningen ibland. Hur hon får dagliga påhopp om hur ful och korkad hon är... Vad får anonymisarna ut av det, undrar jag? För jag tvivlar på att Blondinbella bryr sig. Om man har problem med det hon skriver så ska man väl gå på Det, om man nu måste... det är ju faktiskt ganska lätt att bara ge faan i att gå in på hennes sida? Måste man använda sig av yttrandefrihten 24 timmar om dygnet? Måste man leta upp saker att yttra sig på?

Hur kommer det sig att detta bloggfenomen har blivit så stort... och hatiskt. Alla förespråkar yttrandefrihet, men bara på deras egna villkor. Man ser aldrig en kommentar där det står; Jag har läst din åsikt men jag håller inte med. Allt ska analyseras och brytas ner i molekyler. Granskas och vridas sönder. Hackas upp och vridas ut&in. Ibland är ett inlägg bara ett inlägg, varken mer eller mindre.

En del där ute i bloggvärlden är riktiga fanatiker. Det är som om dom leder ett korståg med livet som insatts och om dom inte hittar något att irritera sig på så läser dom mellan raderna. Alla människor kan inte ha samma åsikter, men vissa har svårt att acceptera det och vill genast ifrågasätta varje mening, plocka isär och analysera... desperat veta varför... Måste man starta fackeltåg och debatera om allt? Om man inte tycker lika, varför försöka omvända varandra? Kan man inte vara ense om att vara oense? Ibland räcker det väl väl att säga Sin åsik om ett inlägg. Man måste väl inte försöka omvända varandra och starta debatter om allt. Är det så svårt? Ibland är ju en åsikt, bara en åsikt.

Ordet blogg kommer från engelskans webblog, web+log, alltså en sorts dagbok på internet. Men eftersom den oftast är öppen för alla så har den mer och mer blivit ett debattforum där var och en kan lämna och uttrycka sina åsikter. Men varför detta hat? Om detta nu är min dagbok, borde jag inte kunna slänga fram min spontana åsikt på något utan att först analysera varje ord, se till att formuleringen är korrekt och att jag är objektiv? Det vore en sak om man skrev en artikel i en tidning men detta är en blogg. Det är ju Min åsikt... den är inte objektiv, den är Min.

Men jag tycker ändå att bloggvärlden har blivit så pass viktig att det är väsentligt att Alla får sin röst hörd. Jag har Mina åsikter på Min sida och dom som tycker om mej ändå är välkommna att kika in, även dom som inte håller med mej. Men jag kräver att dom är så pass rakryggade att dom inte är anonyma.

Vad tycker Ni om bloggvärlden?

Kokoadoodeldoooo!

Jahaja... jag lyckades fixa tvn... tack vare Ninjas hjälp, så där var det en utgift mindre till jul... men vad händer!

Spisjä-eln rasar ihop!!!!! Luckan hänger snett och den går inte att öppna!!! Jag blir ju knäpp... are!!! FRAM MED SILVERTEJPEN! NU HAR JAG FÅTT NOG!

Ho ho ho, have a bankrupt christmas?

Varför kan jag aldrig planera julen... i maj eller nåt! Jag satt och skrev ner julklappslistan och upptäckte att det var 30 personer!!! 30? Känner jag ens så många??? Jösses!

Jag börjar visst bli lite gammal

Jupp, jag somna framför tv igår kväll igen. Det gjorde jag aldrig förut, det måste vara åldern som börjar ta ut sin rätt ;)

Godmorgon därute ;)

Bannade på pappsen...

Suck! Det är fjärde dagen i rad som sambon jobbar till åtta! Vi börjar bli bannade på pappsen nu! Hmmm, är det så här det känns att vara ensamstående mamma? Ursch! Ingen att klaga på, ingen att irritera sig på, ingen att kliva på tårna? Ingen att gnälla på, ingen att skälla på... Attans vad tråkigt ;)

Meeeeeeeeen åandrasidan så kommer vi nog inte vara så griniga imorgon... då ska vi köpa Musse-huset ;)

Jag vill ha en bil.....


Underbara buse!

Jag skulle tömma soppåsen och smart som jag var så ställde jag fram den på köksgolvet... och började med annat. Jag skulle gå och hämta frukosttallriken i vardagsrummet och det var macksmulor överallt, så jag började dammsuga.. när jag var färdig gick ja in i köket igen, där soppåsen stod... Nja, visserligen så stog soppåsen kvar så relativt duktig hade ju min buse varit... Han hade däremot fått tag i kaffefiltret som låg i påsen och jag måste säga att grabben är smart! Han hade klättrat upp på bänken och försökt satt i kaffefiltret i bryggaren medan han mumsigt kalasade på lite kaffesump!
Nu väntar jag på en coffein-chock... grabben kommer ju bli tokig! ... förlåt, tokigare!


Tur att kaffebryggaren var avstängd... jag måste hitta en annan plats till den nu när min son leker DjungelGeorge! Jäkla buse till klätterapa!

Vad biter svansen äv en räv???

Inatt hade Malcom kissat igenom blöjan så yrvaken lullade jag ner för att hämta blöjor när jag slängde ett öga ut genom fönstret och såg en räv. En riktig bamse räv, jag trodde det var en bebisvarg först! Den var super söt och riktigt tjock, det är sällan man ser så friska rävar nu för tiden... men han hade ingen svans! Och Jaaa, jag är säker på att det var en räv. Är det någon som vet vilket djur som jagar räv? Vilket monster bor i vår skog som käkar rävsvans??? Jag kommer aldrig mer gå ut efter skymmning!
Tyvärr hade jag inte kameran fastklistrad i handen klockan tre på natten så det får bli en stulen bild...

Waaaaay out there!

Jupp, jag är ensam... det är baaara jag som sminkar mej inför natten. Attans! Jag som hoppades hitta åtminstone EN galning till ;) Hehehe! Jag fick lite bastning och ok, jag ska försöka låta bli eyelinern... och kanske mascaran... men inte kajalen. För om jag är helt osminkad så kommer brandmännen att vända, jag looovar!

Godmorgon ;)

Nattnatt därute ;)


Sätt en apa som VD, och ge han en banan!

  • För 900 000 kr får man många ägg. Här i sverige får pensionärerna ett halvt ägg till frukosten för staten har inte råd att ge dom ett helt, hemsk tanke! Det räcker ju med ett halvt!
  • För 900 000 kr får man många vinterjackor. Här låter vi barn frysa bara för att mamman har en cyckel som hon kan sälja för ett par hundra. Inte kan vi ge dom en tusenlapp extra, det har vi Inte råd med!
  • För 900 000 kr skulle vi inte vara tvungna att ljuga. Här i sverige uppmanar vi kvinnor att dölja sin graviditet när de söker jobb, annars ryker a-kassan... men Vänsterpartisten Marianne Eriksson har inte sökt ett enda jobb sedan hon lämnade EU-parlamentet 2004. hon får 23 237 kronor i månaden iallafall. Vilken underbar demokrati vi har!
  • För 900 000 kr blir det många härbärgen. Enligt Socialstyrelsens räkning från 2006 finns det 3 863 människor bara i Stockholm som är hemlösa. För 900 000 kr skulle dom flesta av dom kunna hamna på rätt fot igen.
  • För 900 000 kr kan 9000 barn i U-länder få gå i skolan, • Över 70 miljoner flickor har inte tillgång till grundläggande utbildning.
  • För 900 000 kr kan 9000 barn få vaccin mot de vanligaste sjukdomarna, sjukdomar som Du och Jag fnyser åt, men som barn i U-länderna dör av helt i onödan. • tex Polio, Malaria och stelkramp
  • För 900 000 kr skulle man kunna bekämpa de större sjukdommarna med större kraft, • Idag lever närmare 40 miljoner människor med hiv/aids.
  • För 900 000 kr skulle många slippa lida, slippa vara hemlösa, slippa frysa... För många skulle 900 000 kr förändra hela livet...

Och den här jävla gubben får 900 000 kr... i månaden? För vad då?
Ett jobb en apa kunde göra medan han petade sig i näsan!
Fyfaan att du inte skäms gubbe!

bloglovin

Oooops..

Det var inte sonen... inte heller tomten... inte katterna, inte heller sambon, som jag misstänkte ett tag hade blivit dragqueen bakom min rygg... det var Jag!

Jag hade glömt att jag gömde sminkväskan längst upp i skafferiet för min sminktokige son igår när han började tugga sig igenom mitt puder. Detta är INTE en av mina klipskaste dagar...

Fortsätt gärna svara på mina frågor i inlägget
här under ;)

Fåfänga..

Jag lider! Min sminkväska är fortfarande försvunnen... jag tycker att det inte borde finnas allt för många ställen att gömma en stoooor knallröd väska men Joooo, tydligen! Jag hittade en kajalsnutt så jag vågade mej åtminstone till affären. Jag är totalt beroende av smink, det är fruktansvärt! Även när jag bara är hemma och jag vet att det inte kommer någon och hälsar på så sminkar jag mej, det kan ju komma en försäljare!!!

Men jag har blivit bättre, på sättochvis för jag har haft mina emodagar där jag såg ut som en riktig tvättbjörn. Men då kallades det depprockare eller goth. Nu ser jag nog någorlunda normal ut... tror jag ;) Jag har inte varit helt osminkad sedan 6e klass, jag sover tom med smink! Självklart tvättar jag mej men innan jag går och lägger mej så har jag alltid på mej kajal... ja tom eyeliner och mascara!
Varför? Jo, det kan ju börja brinna... och man vill ju inte skrämma iväg brandmännen ;)

Hur mycket smink använder Ni?
Vart går gränsen till fåfänga och när går det till överdift?
och en dum fråga kanske men... Har jag passerat den?

Dagens I-lands problem = Sminkpanik!

Min sminkväska är borta!!! Sambon är på väg hem, vi ska åka och handla.... jag måste ha mitt smink! Men jag troooor jag vet vem den skylldige är den här gången... och det är inte tomten!

Maaaaalcooom! När du är stor nog att köpa ditt eget smink så får du sminka dej hur mycket du vill!!! Plocka fram mammas väska... NUUUU!
Malcom har en viss dragning till min sminkväska... jag tror det är kärlek!

Ok fönstret är helt...

men det ligger fortfarande i farozonen för datorn är segare än en geléråtta! Jag ska ge mej på lite diskrensning få se om det blir nå bättre för det hoppar upp små rutor om att datorn är full hela tiden... typiskt, det räcker inte med en alkoliserad far, man har en dator som smygsuper också!

Godmorgon därute!

Yoddeladdihooooooo!

Jajani! Det blir nog dårhuset nästa för mej! Nu är det inte strömmen, utan datorn! Jag skulle flytta och redigera några foton och hela skiten hängde sig!!! Det har tagit mej sju försök under en fyra timmars period att ta mej hit! ...och med min tur så kommer det säkerligen inte att gå att publicera detta helvetes inlägg!

Nu kastar jag ut datajäveln genom fönstret! .. och jag tänker INTE öppna det först!
Nattnatt därute!

Ja, Bella... vi har rena strumpor....

Tjoho!... tror jag

Nog för att dom lovat liknande förut men man kan ju hoppas!

Men Måndagen gillar jag INTE... 8 till 13!!! Ursch och fy!

Do not try this at home...

Igår skrev jag att bildröret på tvn hade blivit konstigt när strömmen gick, alla gubbar blev gröna.. och lite lila. Men det var inte riktigt sant... dom var lila och gröna... men det var inte pga strömavbrottet! Alla som har akvarium vet att det finns en magnet som man kan använda för att gör rent insidan av glaset.. en magnet i akvariumet och en utanför som man drar över glaset. Min älskade Malcom brukar hjälpa mej göra rent glaset och igår fick han även för sig att göra ren tv... när jag inte såg! Igår kväll när strömmen kom tillbaka några ögonblick så sken Malcom upp och sprang genast och hämtade magneten för att göra ren rutan... Mammas lilla hjälpreda! Tack Malcom???

Dagens visdomsord; Gör INTE ren tvn med en magnet... gubbarna blir då gröna!

Den magiska bilpärmen

När jag kom ner i morse så såg det ut som vi haft inbrott, varenda skåp var öppet och praktiskt taget Allt låg på golvet eller köksbordet... tyvär hittade jag inte min kamera, annars hade ni fått sett elendet! Jag ringde sambon och frågade vad som hänt och till svar fick jag;
Sambon;
Jag letade efter regestreringsbeviset till volvon. Jag skulle möta en kille kl sex så jag hade bråttom, men jag städar upp det där på lunchen...
Jag; Jaha, men pappret ligger väl i din bilpärm?
Sambon; Nej den låg inte där...
Jag; Nähä, var hittade du den då?
Sambon; ..... i bilpärmen?...
Jag; Men, du sa ju att den inte låg där?!
Sambon; Nej, inte första gången jag tittade....

Godmorgon?

Gissa 3 gånger!

Nej, det är inga clowner som tagit mej... vi har haft strömavbrott... igen!
Strömmen kommer och går hela tiden... få se om jag hinner få ut nå inlägg idag. Allt har varit mörkt och tyst dag, jag har inget kaffe för strömmen kommer bara tillbaka nån minut åt gången!!! Och som om inte det var tillräckligt, bildröret på tv la av, eller inte helt... alla gubbar på tv är nu gröna... och som alla vet så är ju en tv verkligen något man vill lägga pengar på när julen närmar sig! Jag försökte se positivt på det hela och tänkte passa på att fota lite... men batterierna är tomma... och som alla vet så behöver batteriladdaren... ström,
Tjoho! Det här är MIN dag!

Nattnatt därute...


Efterlysning!

... är det NÅGON som hört av Mumari idag... jag börjar bli orolig! Tänk om clownerna tagit henne!!!!!

Ska Maud jobba tills hon är 65?

Ooooo så rabiat-tok-galen jag blir på politikerna! Nu sitter kära Maud och säger att vi ska höja pensionsåldern. Varför Maud, varför? Kan det inte få vara frivilligt? Sänk den istället och gör det frivilligt från 55! Och fixa bättre pensioner! Människor jobbar hela livet , för vadå? Har dom inte sparat själva så sitter de med existensminimum och käkar nudelsoppa med knäckebröd! Och kom inte och säg att det inte finns pengar till bättre pensioner, sparka en enda person i riksdagen så har vi råd med en dubbel pension till minst 50 arbetare! Och Du då Maud... hur länge kommer Du jobba? Jag vet ingen politiker som jobbat aktivt fram till 65, förutom kanske Alf Svensson? Eller Maud kanske räknar alla fallskärmsavtal som aktivt arbete, sitt på arslet, håva in 30000:- i månaden, lyft ett finger... men bara om Du vill??? Som tex Vänsterpartisten Marianne Eriksson som inte sökt ett enda jobb sedan hon lämnade EU-parlamentet 2004. Nu får hon 23 237 kronor i månaden. Vad faan kallar dom det om inte pension?

Jag förstår inte att politikerna har mage att säga det dom säger ibland, om det ändå fanns ett parti som kunde leva upp till det dom bestämde själva. Tänk er ett RIKTIGT medborgarparti, där partiledaren hade en NORMAL lön, och faktiskt inte såg ner på ett vanligt arbete som tex butiksbiträde... kan ni tänka er Mr Reinfeldt i kassan på konsum efter sin mandatperiod? Nej skulle inte tro det, det är han ju för bra för!

Nej, förlåt... jag skaaaa sluta bubbla politik. Jag veeet att det är skittråkigt...
MEN JAG BLIR JU SÅ ARG!

bloggkoll

Inget musse hus..

Inte idag iallafall, dom lämnade en handpenning på lastbilen så kommer dom och hämtar den nästa vecka. Attans! Jag som ville shoppa nu! ;) Idag har det inte hänt så mycket, vi har mest varit ute så här kommer lite foton ;)


Min skrutt har blivit jätte duktig på att borsta tänderna... även om det inte alltid är så lätt med vattenglaset ;)


Mammas kille ;)

Dagens (politiska) fundering... kan det bli tråkigare?

Skulle inte alliansregeringen få ner arbetslösheten?

Hur dom nu kunde lova det när våra jobbtillfällen oftast hänger på USAs och resten av världens hög och låg konjunktur...
Men är det någon idé att ens rösta 2010? (Det är en fråga, inte ett uttalande!) Det enda man har att välja på är ju pest eller kolera, magsår eller tarmvred!
Suck!

Hit and shit list!

NemiRockstar lämnade ett tips i mitt förra "bloggtorke-inlägg" om att jag kunde skriva en hit and shit list... So here goes;
Dagens tjoho går till;
Att choklad är nyttigare än broccoli, Ha! In your face mammalilla! ;)

Dagens skithög kastas mot;
Att Christer Åberg inte har blivit stämd för hets mot folkgrupp ännu! Grrrrr!

Fortsätt gärna kasta tips på mej Här ;)

Fototriss

Veckans fototriss är Skräp & sopor... Så jag tänkte att jag skulle bege mej ut i trädgårn, det var ju ett par grannar som cycklade förbi här och sa att det började se ut som en soptipp.. Pinsamt! Men till min förvåning så hade sambon städat ganska bra, men jag hittade liiite som jag fortfarande räknar som skräp. Sambon däremot kallar det för guldklimpar ;)

Här är Fototrisssidan, kika gärna in Här också... det är min Snapshots ;)

Godmorgon

Jo, inatt fick jag sova... till kl 7 iallafall då sambon kastar sig på mej och hojtar att han måste till verksta´n för det kommer någon som ska kolla på en lastbil. Det är konstigt med dom här anonserna på blocket egentligen, för vi satte ut den här lastbilen förra veckan för 23000. Då ringde en massa och ville ge oss 15-17000. Igår bytte sambon anonsen - samma innehåll - samma lastbil - men 28000.. då vill dom genast ge 20000.

Nåja, hoppas den blir såld idag... för då jävlar ska jag åka och köpa musse-huset på Barnenshus till Malcom ;)

Brukar ni pruta?
Och vart går gränsen?
Kan man pruta Överallt?

Nattnatt därute

Malcoms dygnsrytm är helt koko... han sov ju till 10 idag, för att han var vaken mellan 2 och halv 6 i natt, men ändå kunde jag inte hålla honom vaken i bilen så han somnade vid fyra... vaknade när vi kom hem vid halv 7 och har nu rusat runt som en gasell på speed till halv 12... hoppas han sover tills imorgon nu, pust! Tänkte jag skulle vänta på denna veckas fototriss, nu när jag ändå var uppe... men jag tror inte jag orkar...Zzzzzz... Nattnatt därute!

Fototriss...

Ja, jag vet att det kommer ut en ny fototriss inatt vid midnatt... men jag vill ändå hinna med förra veckans utmaning ;) Det var; Så här ser det ut där jag är idag... så, så här såg det ut hos mej idag ;)

Vi har varit ute och åkt heeela dagen så det blev en massa suddiga foton från bilfönstret ;)

Kortet längst ner är nåt slags "konstverk" mitt ute på en åker i närheten av e4an, dom finns vid en liten byhåla som heter Tierp... ser mest ut som upplysta uppochnervända sopkorgar eller granar... kostade några miljoner, men att byta ut en skolmatsalsdörr som inte fungerar, så ettorna och tvåorna kan öppna den, det har tierpskommun INTE råd med, hmmm?

Här är fototrisssidan och kika gärna in här också, det är min Snapshots ;)

Freaky Friday Foto... på lörda´n

Denna veckans tema är Instängd

Bättre sent än aldrig ehe?
Här är FreakyfridayFoto och här är min snapshots ;)

Bye for now...

Nu ska vi mot storstan och handla lite, vi höres senare ;)

Godmorgon?

Hmmm, Jaaa, jag har sovit till nu. Jag önskar att jag kunde säga att jag haft sovmorgon men Malcom skuttade upp vid 2 inatt och ville busa. Så jag har spenderat natten med att bygga puzzel och tittat på Dr Snuggles. Jag fattar inte? Han sov ingen middag igår och han somnade vid halv 9... Då borde han ju ha sovit hela natten? Men neeej, mellan 2 och halv 6 så var han som en speedad energizer-bunny! Tjoho! Jag skyller på mamma och Rolf, Malcom har en tendens att få i sig liiiite väl mycket godis när dom hälsar på ;) Så... Godförmiddag därute ;)

En smaskig såpopera...

En dag när Brittiska Amy Taylor kom hem så upptäckte hon till sin fasa att hennes man hade haft sex med en prostituerad kvinna...  - i dataspelet Second Life. Men han skyllde på att hon inte givit honom tillräckligt med uppmärksamhet, därför hade han varit otrogen...  - i dataspelet Second Life. Hon förlät honom och livet knallade på men Amy började ana ugglor i cybervärlden så hon hyrde en privatdetektiv... - i dataspelet Second Life. Hon tog honom då på bar gärning när han låg och gosade med en annan kvinna i en soffa... - i dataspelet Second Life. Hon har nu begärt skilsmässa... undrar om det också är i dataspelet Second Life.
 
Nej förlåt, detta var säkert jätte allvarligt för henne... men... jaaa, jag tyckte det var en smula komiskt ;) Här är artikeln ;)

Hets mot folkgrupp...

Nä nu vaaaa faaan????

Oooo, jag vet inte varför jag springer på just den här bloggen heeeela tiden! Jag försöker att undvika den!!! Men nu trampade han på min sista nerv! Jag brukar säga att om man inte gillar någons blogg så behöver man ju inte gå dit och snoka, men jag snokar i nyheterna och där är Han. Om och om och om igen med sina kristna värderingar och bestämmelser över vad som är normalt och vad som är vidrigt. Han; Christer Åberg är i mina ögon den största hycklaren jag stött på, var och en har rätt till sina åsikter men han gömer sig bakom sin Gud. Det är både skenheligt och fegt tycker jag. Han är en riktig fanatiker i mina ögon och jag tänkte att eftersom jag irriterade mej så mycket på hans åsikter så skulle jag försöka ge honom en ärlig chans...

...så jag försökte läsa hans blogg. Big mistake, eftersmaken Christers blogg lämnade kan bara beskrivas som en verbal våldtäkt av Ulf Ekman, doppad i socker! Jag blev ju bara mer irriterad. Jag hittade sånt här; Jesus är världens bästa budskap genom tiderna! han har förvandlat många människors liv. Flera som har besökt denna hemsida (apg29) har också blivit frälsta när de har bett frälsningsbönen! Jajani, här har ni en frälsare som bloggar. Det mest inskränkta jag retade upp mej på var nog om en artikel han skrivit om Fisksätra, dom har startat hjälpcentret "Källan", och det har startats av kristna och muslimer! Men, är det inte underbart, att kristna och muslimer äntligen kan hitta en gemensam punkt? Neeeej, det tycker inte Christer, han skriver;

Med tanke på denna totala förvirring av sammanblandning så att kunna hjälpa dem "existentiellt" är bara ett nys! För att kunna hjälpa någon existentiellt så måste man presentera Jesus Kristus som världens Frälsare. I hjälpcentret "Källan" lär de knappast göra detta. Så i denna källa kan man knappast "ösa vatten med fröjd" som det står i Bibeln. För ur den äkta källan kan man göra det!


Allvarligt, jag förstår inte att gubben inte har blvit stämd för hets mot folkgrupp? Är det bara den kristna"rasen" som kan "hjälpa"? Varför måste man just presentera Jesus som världens Frälsare... varför inte Mohammed? Christer ser ju ner på Alla som inte har sin tro djupt rotad i kristendomen. Han rasar över blandningen av relgionerna och uppmanar folk att "inte dras med i den förförelse som nu råder!"  Vore det inte bättre om alla kunde enas oavsett vilken Gud man tror på?

Jag skulle kunna göra detta inlägg hur långt som helst för jag blir allvarligt talat upprörd på varenda inlägg han skriver. Så jag ska andas, och tänka att var och en har rätt till sin åsikt.. men jag tycker det är konstigt att ingen stämt honom för hets mot folkgrupp...

Jag snubblade in där idag pga denna artikel om Thomas Beatie, en man som föddes som kvinna... som nu väntar sitt andra barn, trots att han är en man. Chriser Åberg har inte skrivit mycket till inlägg om detta utan mest kopierat från artikeln och sedan lagt dit; "Som alla vet så är det ju kvinnor som föder barn!" Och nu vill jag bara gallskrika tillbaka till denna trångsynta skenheliga hycklare till farbror; NEEEEEJ! TYDLIGEN INTE!

Missförstå mej inte, var och en får tro på vilken Gud de själva vill... min heter Denis Leary. Men en god och ärlig kristen människa ser inte ner på andra och andra religioner... inte i mina ögon. Att förespråka hat mot andra religioner än sin egen är ju lite bakvänt tycker jag. Vad hände med att vända andra kinden till? Kristna Christer är en fanatiker och det får mej att må illa! Det är människor som Christer som får mej att rygga tillbaka varje gång jag hör ordet "religion"... För mej symboliserar snart religion bara hat, krig och smärta... Christer har nu spätt på den synen ännu mer, tack Christer! Om Gud är en sådan trångsynt person som Christer så betackar jag mej, vänder på klacken och skjuter iväg en rejäl kastspya!

Jösses, varför låter jag sånna här typer reta upp mej! Säg åt mej Lotta!

Läxförhör i pannkaks-gräddning?

Inte mycket att rapportera en dag som denna.. Min mor har varit här och hälsat på, hon bestämde sig för att lära mej grädda pannkakor... tack mamma? Hon fick för sig att jag inte kunde då jag inte ville använda den stora stekpannan, jag gillar att steka pannkakor i den lilla, det är inte det att jag inte kan. Men det gick inte att förklara för lilla mor som genast bestämde sig för att ge mej en rejäl undervisning i pannkaks-gräddning och vändning... jag trodde ett tag att det skulle bli läxförhör ;) Mammor är underbara ;)

YUCK! Känsliga läsare varnas...

Nääää, jag har inte sovit till nu... Jag vaknade av ett hav av blod.... näsbod, från min son. Jag har ingen aning vad som hänt. Jag misstänker att han har tunna blodkärl, det hade jag när jag var liten. Så jag har spenderat morgonen med att badda nosen på Malcom och bytt i sängen. Sen när vi kom ner så satte han igång med morgon blöjan och man tycker ju att det syns på barnet vilken sorts blöja han håller på med. Mjuk eler hård... Men oooo så fel jag hade! Det är så mysigt när det blir guck längs både ben och rygg! Ghaaaa! Synd att inte sambon var hemma... det är alltid lika roligt att se honom brottas med denna sortens blöja ;) Han har en skum teknik där han håller upp Malcoms ben med armbåge och haka samtidigt som han sträcker sig efter våtservetterna som han naturligtvis lagt två meter bort... Nej, nu ska jag gå och slänga mej i duchen, mamma och Rolf kommer och hälsar på idag... Förlåt om jag sabbade frukosten för någon ;)

Nattnatt därute

Bloggtorka?... Nja, det är nog livstorka. Jag har kommit på mej själv dras till nyheter när mitt liv blir lite händelselöst... Hoppas det inte tråkar ut er allt för mycket ;) Imorgon kommer min mor och hälsar på iallafall... få se om jag kan hitta mitt  liv igen ;)

Nattnatt därute ;)

Politikernas dagis...

Jag var ute och snokade på portalen igen och hittade detta "Fler och fler kan inte stava" precis bredvid detta

"Elever ska få bedöma lärarna" En smula komiskt tycker jag för det blir väl knappast bättre lärare genom det... som jag sa i detta inlägg.. Gissa vilka som kommer få hög lön, jo 9 av 10 elever lär ju sätta ett bra betyg på den snälla läxfria läraren medan dom lärare som faktiskt försöker lära ut någonting kommer få sparken. TJOHO! Men det är väl så vi vill ha det. Varför ska barnen behöva lära sig läsa, det finns ju talande datorer!

Lärarna behöver mer stöd, mer underlag, mindre klasser, mer att säga till om... inte betyg på sin förmåga på att vara snäll. Vad försigår egentligen i huvudet på dom som sätter dessa bestämelser? "Ja, jippie, vilken snilleblixt... det går allt sämre för eleverna i skolan, vi låter dom sätta betyg på lärarna. Det borde väl göra lärarna bättre på att lära ut, ehe?" Haaaar dom inget bättre för sig i riksdagshuset än att tänka ut sådana här snilleblixtar så tycker jag att dom borde avgå pga brist på hjärnkapacitet?

"Löneskillnaderna mellan olika lärare bör bli betydligt större, enligt ett nytt centerförslag. Före lönesättningen ska elever och rektor tillsammans utvärdera de individuella lärarnas arbete. Förslaget ska presenteras vid centerpartiets framtidskonvent i helgen. - Man måste betydligt bättre än i dag premiera duktiga lärare, säger centerns partisekreterare Anders Flanking. I dag är det inte någon skillnad på att vara duktig och inte lika duktig."
Han är smart den där Anders, ehe?


Tjoho!

Sex med djur ska förbjudas
Det ska bli förbjudet att ha sex med djur.
Lagen ska skrivas om lovar jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Det var tammefaan på tiden... hoppas politikerna håller vad dom lovar den här gången!


A clean house is a sign of a wasted life...

Jag önskar jag kunde säga att jag gjort någonting roligt idag... men jag har lekt "duktig hemmafru" och städat. Nja, lite skoj var det väl, för jag hittade både en flasköppnare och en hushållspappershållare som har varit borta en längre tid. Dom låg i Malcoms leksakslåda, det borde jag ha anat men det är lättare att skylla på tomten än på min son...
Min son gör aldrig något fel ;)
Björnmamman har talat!

När jag höll på att städa som värst idag så kom sambon hem. Han snubblade in över tröskeln och huttrade att det snöade sen tittade han frågande på mej och sa; Varför ser du så arg ut.... utan att ens vara medveten om att han stövlat in på mitt nyskurade golv. Så typiskt!

Nja, det är väl det mest händelserika som hänt idag...
får jag hänga mej nu?

Det snöar..

Tjoho, tjoho... inte för att jag gillar kyla men November är ju så fruktansvärd mörk och trist... Tyvär så spräckte min sambo min lyckobubbla och sa att snön kommer att försvinna lika fort igen, det är ju ingen tjäle i backen. Mutter mutter!

Bajskastning...

Nu har jag fått skit igen... Denna gång angående detta inlägg om ett förbud mot djursex. Jag har fått några kommentarer, självfallet anonyma, om hur "underbart det är med djursex"... och jag har inte publicerat dom. Nu skriver dom att jag går emot yttrandefriheten och jag kränker hela sveriges demokrati.... Jaaaaha? Jag gör väl det då, på Min sida, men jag säger så här;

Om Ni perversa små vidriga varelser kan stå för det ni säger med ert riktiga namn, kanske en url eller åtminstone en riktig E-mail... så publicerar jag era kommentarer. Om Ni tycker att det är sååå rätt att sätta på en försvarslös hund så stå för det, göm er inte bakom dataskärmen... Är det såååå rätt, så har ni väl inget att skämas för, eller?

Nej, tänkte väl det.. klicka på bilden alla vettiga människor därute och skriv på Mu´s lista så dessa avskrap hamnar där dom hör hemma... i fängelset tillsammans med andra våldtäktsmän, så kan dom ju sätta på varandra istället!

Läs mer om det HÄR och HÄR.

Gooood-sen-morgon torsdag!

Som jag sa till Lotta igår; Torsdagar är onödiga... Måndagen behövs för någonstans måste ju veckan börja, tisdagen är ju till för att slippa måndagen. Sen kommer ju härliga onsdagen då halva veckan gått och allt känns lite lättare... men torsdagen står ju bara ivägen för Fredagen... totalt onödig ;)

Hmmm, känns som jag börjar dagen lite pessimistiskt idag också... attans! ;)

Nattnatt därute...

Och ett litet förlåt, jag ska försöka att inte vara en sån bitterf"¤¤a imorgon ;)

Fy sicket språk jag använder... PMS PMS PMS?

Jag ångrar att jag tittade på nyheterna... och det kommer Ni med, om ni orkar ta er igenom detta tråkiga inlägg!

Fyfaan vad jag skäms för att kalla mej svensk idag! Det är fullt lagligt att ha sex med djur det är ingen snack om saken... så klart vi ska få sätta på fåren, det har ju urtidernas-svensk gjort i åratal. Det var/är ett jä-la tjaffs om homosexuella ska få gifta sig i kyrkan eller inte...
Men hundar får vi kn-lla med. Det tycker Gud är ok eller?!

Jag läste en fuktansvärd artikel är vi låter barn frysa bara för att mamman har en cyckel som hon kan sälja för ett par hundra. Så klart barnet inte ska få några extra vinterkläder, han får ju redan ett bidrag på 46 kr om dagen... Nääää, mamman får sälja cyckeln, hon ska ju ändå snart utvisas och där kommer hon antingen att stenas till döds eller hamna i fängelse... så vem bryr sig om att hennes barn fryser,
snart är dom någon annans problem.

Vänstern vill höja skatten för låginkomsttagare medan fd vdn för Nordea får 150 miljoner i pension... Han är bara 56 år, än finns det 9 år kvar till 65?
Jag har hört att McDs söker ny personal,
han kan ju prova det? Men det är ju klart att det är ok... se bara på vår egen regering;  En ledamot som suttit i riksdagen eller Europaparlamentet i minst tre år har rätt till en inkomstgaranti när denne lämnar sitt uppdrag. Ett slags a-kassa för politiker, en trygghet när han eller hon söker nytt jobb. Vi vanliga människor med a-kassa måste minsann söka och redovisa jobbsökningarna till punkt och pricka. Vänsterpartisten Marianne Eriksson har inte sökt ett enda jobb sedan hon lämnade EU-parlamentet 2004. Nu får hon 23 237 kronor i månaden.
Sverige är ett rättvist land... det har Farbror Reinfeldt sagt!

Vi äter skit... i sverige

IPRED-lagen förstår jag inte alls... det står att "bloggvärlden rasar"... har jag fattat fel om jag tror att det är en lag som ska förhindra busar från att stjäla sådant som artister och branch-folk har lagt ner sin tid och själ i... (Nu trampar jag mej själv lite i munnen, men till mitt försvar så har jag aldrig laddat hem något själv... men jag har tittat på stöldgods, fyyy mej ;) Men det är väl egentligen ganska självklart att man inte ska ta något utan att betala? Man går väl inte in i en affär, tar en cd och säger tack och hej... Näää, det skulle ju vara pinsammt, men att sitta och ladda ner andras verk i smyg och gömma sig bakom sin dataskärm, det är heeeeelt ok? Jag förstår inte att inte folk skämms att försvara en sådan dålig egenskap?
Jag skäms fast jag inte försvarar den!

Uppdatering; Om det bara vore så enkelt ;) men jag har nu fått lite mer klarhet på vad IPRED lagen är, jag trodde att den betydde att polisen skulle få bättre möjligheter att få tag i busarna... men det är ju tydligen mer invecklat än så. Jag borde kanske inte ha öppnat munnen om detta eftersom jag inte är insatt i det så tack tack till er som förklarade det lite för mej ;) men eftersom jag fortfarande inte är särskilt insatt så väljer jag att stryka det, jag kanske återkommer om IPRED när jag har mer kött på benen ;)

Eleverna ska börja sätta betyg på sina lärare... för att se vilken lärar som är värd högre lön??? Det var det befängdaste jag hört på länge. Gissa vilka som kommer få hög lön, jo 9 av 10 elever lär ju sätta ett bra betyg på den snälla läxfria läraren medan dom lärare som faktiskt försöker lära ut någonting kommer få sparken. TJOHO! Men det är väl så vi vill ha det.
Varför ska barnen behöva lära sig läsa, det finns ju talande datorer!

Jag orkar inte med Sverige nå mer idag... nu går jag och gör som alla andra svenskar. Jag drar täcket över huvudet och sjunger nationalsången... allt löser sig själv, allt löser sig själv...


bloggkoll

Foton på ingång...

Min Snapshots är lite uppdaterad ;)
Kika gärna in och säg vad ni tycker ;)

Jag är en inskränkt, bitter liten varelse...

Uppdatering på detta inlägg om denna artikel;
Jag har fått en kommentar av Elin som skriver;
Och varför skulle det vara farligt för barn att känna känslor i luften?
Kärleksfullhet är ju skadligt för barn har jag hört...?
Så fort kärleken inte hålls inom ramen för mononormen så är den plötsligt fruktansvärt negativ, varför?
Och sex då, samma sak verkar gälla där. Tvåsamt sex är hälsosamt, bra, fint, vackert, fantastiskt. Medan sex mellan människor som inte lever tvåsamt plötsligt blir fult, äckligt, negativt, osunt, jadajada. Varför?

Nu undrar jag om Elin ens läst mitt inlägg, jag sa att Jag är för tvåsamheten, inte att sex mellan människor som inte lever tvåsamt plötsligt blir fult, äckligt, negativt, osunt, jadajada. Det kan säkert vara jätte vackert, men det är inget för mej. Jag skulle ha väldigt svårt att säga till min son att; "Nej mamma ska vara med sin andra familj idag" eller det kanske är meningen att alla ska leva tillsammans... här kommer pappa nr 2 och här kommer pappa nr 5, titta där kommer mamma nr 3... Nej vänta Där är din pappa, det där är din brors pappa?

Nej, jag personligen väljer att leva i tvåsamhet och jag förstår inte varför vissa säger emot sig själva lite. Det är helt ok att tycka vad man vill men att sedan hoppa på någon som inte tycker lika är ju att kasta sten i glashus. Dom som väljer att leva i tvåsamhet kastar skit på "mångsysslare" som genast tar illa vid sig och säger att tvåsamhetsfolk är avundsjuka och inskränkta. Klirrrrrrrrrrr ;)

Jag har aldrig sagt att "det är farligt för barn att känna känslor i luften"... skärp dej?Jag säger inte att det finns något rätt eller fel, människan har en fri vilja och lever oftast efter den. Jag utryckte Min personliga åsikt och jag tror innerligt att chansen är stor att någon blir sårad i ett "massförhållande"... vissa ger sig nog in i det för "hypens skull" All heder åt dom som vet vad de pysslar med men jag tycker faktiskt att när man väljer att skaffa barn så bör man ha En familj, En pappa, En mamma...
(Eller två om man är homosexuell dåra ;)
Min åsikt, spräck inga bodkärl... Jag är väl helt enkelt för avundsjuk och inskränkt men jag vill veta vem som är far till mitt barn. Inte säga; Titta där kommer pappa nr tre? ;)

bloggkoll

Skriv på nu!Klicka på bilden och gå in på Mumaris sida och skriv under!
Varför i hela friden finns det inte en lag mot detta i vårat sk moderna land???
Läs mer om det
HÄR och HÄR.

Är det inte lagligt att gifta med sexobjektet så ska det väl ändå inte vara lagligt att nuppla med det???
Gäller ju såväl djur som barn, eller? (Och kom inte och skriv något så banalt som "homosexuella får inte gifta sig i vissa länder, yadi yadi yaaaa"... Ni VET vad jag menar!)

(Kopiera gärna och sätt in på Er blogg)

Imbeciller och eggheads...

Oooooo, jag blir så rabiat-galen på Anonymisar som kläcker ur sig grejjor utan att ens veta vad dom pratar om! Ok, om dom kom med lite konstruktiv kritik men ibland verkar det som dom bara vill visa upp sin egen hjärnslöhet? Jag fick denna kommentar till inlägget under som handlade om denna artikel i Aftonbladet; "Det är ju lite komiskt att DU skriver så. DU har ju blivit av med DIN tånåring, HAHAHA! Hur bra morssa e du då?" Öhm, jag har inte blivit av med någon tonåring? Men nollan kanske syftar på min sambos syster som vi hade hand om i två år... Jag har inte "blivit av med henne"? Hon var aldrig tvångsplacerad här och vid 15 så har man faktiskt någonting att säga till om enligt svensk lagstifftning. Hon valde själv att flytta till sin mamma. Vilken bus/normal tonåring skulle inte välja "frihet att göra vad man vill" framför "regler och skola"?

Hon hade aldrig haft regler innan hon kom till oss, självklart var det svårt och jobbigt för henne och när hennes mamma ville ha mer bostadsbidrag och var villig att ta tillbaka henne så tog hon självklart chansen. Soc ville tvångsplacera henne här när denna fråga kom upp men vi sa Nej. Tonåringen måste själv få lära sig och att tvångsplacera henne här hade blivit ohållbart, DÄRFÖR flyttade hon tillbaka till sin mor... där det inte fanns en enda regel och därför hamnade hon på Fryshuset... Vi blev även tillfrågade att ta tillbaka henne nu, men eftersom hon fortfarande är starkt inne på att bo med sin mamma så sa vi Nej igen, hon är välkommen tillbaka hit om hon själv vill det, inte för att någon tvingar henne... Suck på dej din anonyma fjant! Get a life! Vill du ha en 50-öring så du kan köpa dej en bättre hjärna?


Var i helvete är föräldrarna?

Läste i Aftonbladet om en mamma och pappa som tillsammans med sin inneboende använde sin 17 månader gamla son som slagpåse under 8 månaders tid. (England) Hur kan man vara funtad på det viset? Hur kan man slå något så oskyldigt som bara vill ha mat, kärlek och en ren blöja? Såvida spädbarnet inte har kolik eller någon annan sjukdom så är det faktiskt inte svårare än så, och även om barnet har kolik så finns det så mycket bra hjälp att få. Jag förstår inte dom människor som inte verkar ha någon spärr överhuvudtaget. Jag pratade med en vän häromdagen om hur man kan få en hård plast leksak i ansiktet varje morgon när man vaknar. Barn väcker ju en på dom mest konstiga sätt ibland. Man blir arg, man blir vansinnig...
Men det är ju leksaken man kastar iväg, inte barnet?

Hur kan man slå ett barn? Jag förstår inte? Det finns inget ont i ett barn, det är aldrig med flit dom slänger upp en armbåge i ansiktet... förhoppningsvis inte med flit iallafall ;) Detta barn som jag läste om i Aftonbladet var bara 17 månader... hur mycket "problem" kan en 17 månaders bebis ställa till med? Dom hade misshandlat detta barn sedan den lärde sig gå... om inte tidigare. Det är ju vansinne.

En annan sak med det här fallet som är komplett vansinne är att socialtjänsten hade gjort 60 hembesök... 60! Mamman hade tydligen lyckats manipulera utredarna och gömt barnets skador med... choklad! Jag hoppas innerligt att dom där utredarna fär sparken, varenda en! Är man där för att det finns misstanke om att barnet far illa så sitter man väl inte och dricker te mad mamman och fnittrar; "Oooo, vad gulligt, han är full med choklad" Man kollar väl ungen!!! Det finns väl våtservetter i England också?

Var i helvete är föräldrarna? Inte barnets föräldrar, utan föräldrarna till dom som misshandlade? Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag skyller på föräldrarna! Det är viktigt att vi som föräldrar lär våra barn rätt och fel, det är viktigt att vi får dom att förstå vid en tidig ålder. Visst, alla barn slåss, bits och rivs men det är viktigt att vi är på dom Varje gång, inte bara rycker på axlarna och tänker att det är en fas som dom kommer förbi. Om man senare upptäcker att spärren ändå inte finns, utan dom bir allt mer stökiga, så är det viktigt att vi inte gömmer oss bakom "mitt barn gör ingenting fel" viruset som vi björnmammor tycks ha. Inget barn är perfekt, både familjeliv och omgivning har en stor del i vilka sorts människor vi blir. Men vi måste sluta blunda när våra egna barn gör någonting fel.

Det finns alltid någonting man kan göra. Har man gjort sitt bästa som förälder och ingenting verkar fungera, man skyller på omgivningen, på vännerna... Barnet har hamnat med fel umänge. Då flyttar man. Jag bor hellre i en husvagn och lever på soc än att se mitt barn växa upp till en misshandlare och/eller mördare. Och rymmer sedan barnet tillbaka så hämtar man tillbaka barnet, igen och igen och igen... Precis som när man lär sitt lilla barn "läggdags"; Skuttar ungen upp, så lägger man barnet i sängen igen, om och om och om igen. Att vara förälder är ett heltidsjobb och det tar INTE slut när barnet fyllt 18.

Jag kommer ihåg när jag skrev om massakern i Finland, jag frågade även där "var föräldrarna var" Jag fick då kommentaren "Han var ju över 18, hur långt sträcker sig föräldraransvaret?" TILLS MAN DÖR OCH LITE TILL... tycker jag...

bloggkoll

Godmorgon?

Jag har... tappat bort min sambo??? Vi har två fungerande bilar just nu... Båda står hemma, men sambon är borta?

Uppdatering... Jag hitta på´n ;)

Jippie, jag brände en kastrull... nu har jag något att skriva om ;)

Ja ni, idag har det varit livlöst. Så här illa har det nog aldrig varit... jag har dock bränt en till kastrull, jippie! ;) Boil-in-bag ris och jag kommer tydligen inte överens. LÄNK

Jag skyller min bloggtorka på tonåringen, det är som luften har gått ur. Ingenting verkar kul, och att fylla min lilla blogg med tråkigheter utan en komisktvist går ju inte. Då blir det ju deppigt och då går jag emot mitt motto ;) Always look on the bright side of life! Först tänkte jag skylla på det trista höstmörkret men jag vägrar ha nån slags höstdepression för hösten är ju trots allt vacker, när annars har man en ursäckt att tända miljarders med ljus ;)

Nu ska jag försöka få lite sömn för sonen somnade tidigt för första gången på tre dagar... det kan ju vara därför jag har varit lite ur balans. Det är tufft när dom små liven bestämmer sig att sova middag vid klockan sex för att sedan vakna vid tio och busa tills efter midnatt... Och till er som nu säger att jag ska väcka honom när han somnar så tidigt... tro mej! Jag har försökt! Han är "pappas pojke" när det gäller att sova så sover dom stenhårt! Ett jordskalv blandat med ett vulkanutbrott skulle inte kunna väcka sambon ur hans dvala. Jag har hört historier om hur hans föräldrar hälde vatten på honom när han skulle upp till skolan, men han bara rullade över "till den torra sidan" och fortsatte sova. Lika en gång så välte dom sängen så han for ner på golvet... Han vaknade inte, han rörde inte en fena, han bara fortsatte snarka???

Nåja... nu ska jag sussa och hoppas på att jag har lite bättre hjärnfunktion imorgon ;)


...därute ;)

Torrare än ett glas sand i Sahara...

Bloggtorkan har slagit till rejält idag ;) Men Sms-inlägget är lite uppdaterat...
Och fortsätt gärna tipsa HÄR! ;)

Godmorgon ;)

Godmorgon ;)
Second-hand, second-hand... ja vad säger man, det blev många varierande svar. Jag håller med dom flesta, underkläder... DÄR går min gräns också! Men andra sorters kläder tycker jag är helt ok. Jag tog mej en titt på vad jag hade på mej idag och såg att min tröja kommer från en second-hand butik, byxorna har jag fått av Mickis och min jacka som är ute i hallen köpte min mamma åt mej på second-hand, även mina skor har jag fått av mamma. Men dom var nog nya när hon köpte dom. Jag är en liten lumpråtta helt enkelt ;) Jag älskar second-hand, vad det än är (utom underkläder) och som Olle  sa; Kondomer köper vi däremot inte begagnade.... Hahah, näääää. Det vore fruktansvärt!

Jag tog en titt i huset också och nästan alla fotoramar kommer från loppis, köksbordet ropade vi in på auktion och även vardagsrummsbordet kommer från en loppis. Sängen är däremot någonting som jag vill ha nytt, definitivt madrassen! Så kortfattat; Allt kan köpas secondhand i mina ögon... utom underkläder, strumpor, madrasser, handdukar och självfallet... kondomer, HUA! ;)


Fortsätt gärna tipsa HÄR! ;)

Second-hand?

Jag och Mumari började att prata om kameror idag och jag letar febrilt efter en bra kamera på blocket... en begagnad.

Kom då att tänka på min sambo som visar viss avsky för ordet begagnat. Vi har ett jätte vackert gul/orange badkar, handfat och toalett på övervåningen och jag skulle bra gärna vilja ha vitt, så jag frågar sambon och säger att det finns att köpa i massor på en loppis ett stenkast bort. Han höjer då på ögonbrynet och säger; "Va? Jag vill inte ha en begagnad toalett den har ju någon annan använt".. Jag småflinar och frågar, "Men om han är ute på ett köpcentrum då, kan han inte använda dom toaletterna fast någon annan använt dom?" Han snäser och säger att han "vill iallafall inte ha något begagnat badkar!" Men när vi bodde i lägenhet då? Det har bott många där före oss, och det har faktiskt bott någon i det här huset före oss? Vårt nuvarande badkar är ju begagnat?

En annan gång sa jag att vi behövde köpa knivar, ni vet matbestick, och jag skulle med min mor till en second-hand butik just den dagen. Sambon håller på att trilla av stolen! "Begagnade bestick!!! HUA! Deeet går ju inte, dom skall köpas nya!" Utbrister han som om jag var vidrig att ens föreslå att kika efter bestick på en second-hand butik... Men? På restaurangen då? Vi tar ju knappast med oss egna bestick till restaurangen, både fat och bestick är ju "begagnade" då... Hur i attans namn klarar han av att äta på en restaurang där miljoner med människor har använt just dom besticken men han kan inte köpa några som kanske EN annan familj använt?

Brukar Ni handla second-hand?
Vart går gränsen på vad man kan
och inte kan köpa begagnat?


Mumari`s monsterkällare!

Hon är en grym och ond liten kvinna den där Mu! Låt inte hennes leende lura er! Jag gillar INTE att vara med på kort, jag vill vara bakom kameran... Där sitter jag i grodanro och dricker mitt kaffe när jag känner en trasa med eter tryckas mot min mun, det nästa jag minns är en våt mörk källare! Utanför hör jag Mumaris onda skratt; "Du kommer inte ut förens jag har fått ett foto" väser hon genom den låsta tjocka ekdörren... jag kunde se skelett på golet från forna vänner som inte velat bli fotade... så vad gör man inte... Det var ju monster därinne! Onda kvinna! Glöm att jag hälsar på nå mer! ;)

3 saker jag...

Jag hinner... jag hinner, jag hinner innan jag åker!!!! Tidsoptimist, javisst!
Jag har blivit utmanad av 
Marie och Jen ;) Here goes;


3 saker jag skäms för:

1:

2:

3:

Jag försöker att inte skämmas över något, det är inte hälsosamt för själen. Är man missnöjd med något ska man försöka rätta till det istället för att gå och skämmas, var stolta över era brister istället, det är dom som gör oss till bättre människor när vi väl tar tag i dom ;)

3 saker jag är stolt över:

1:  Min son Malcom 

2:  En del foton

3:  Min familj, med vissa undantag tyvär men det betyder inte att jag inte älskar dom ;)


3 saker jag vill göra år 2009:

1: Jag SKA åka tll England, träffa syster Bella

2: Jag SKA skaffa en bättre kamera

3: Jag SKA bli miljonärska på triss... hmmm, jag ska försöka iallafall!

3 händelser år 2008 som jag aldrig kommer glömma:


Oooo det är många saker men här är tre;

1: Min sambos
krasch

2: Min mammas tröja

3: Blixten i datorn... jag kunde ha dött!

3 saker jag inte kan klara vardagen utan: 

1: Min son
 
2: Min mamma

3: Kaffe, kameran och förstås bloggen

3 personer jag avundas:

Lika här, jag tycker inte man ska avundas, kämpa på och få det Du vill istället! ;) Meeeen, jooo, jag avundas också. Man kan inte vara heeeelt perfekt, hahaha! Här skulle jag kunna dra till mad Alla som har lyse på toan, som har varmvatten direkt ur kranen osv men det är saker som jag kan göra någonting åt så jag tar en som jag betvivlar att jag någonsin kommer att uppnå;

1: Alla fotografer som får möjligheten att arbeta med Nationalgeographic... ja vill osså!
 
2:

3: 

3 personer jag utmanar att göra en likadan lista:

1:
Mrs X

2: Busmamman

3: LoveOrHate

NU, måste jag bege mej mot Mu... men vi höres senare... Fortsätt gärna tipsa HÄR! ;)


Godmorgon?

Malcom var uppe till ett inatt, vilket kan vara jobbigt, men det betyder ju även att man får lite sovmorgon... Normalt sätt iallafall. Just idag så började telefonen ringa aptidigt, och den slutade ALDRIG! Så tillslut masade jag mej upp, det kunde ju vara nyheter om tonåringen... men Neeeejdååå, det var Mumari.. som hade haft en dröm om mej när jag gick som en zombie ute i skogen med en spade... och skulle gräva ner mej själv??? När jag sedan inte svarade i telefon så trodde hon tydligen att jag gjort det på riktigt så hon ringde och ringde... och ringde. Som om jag skulle höra om jag nu låg nedgrävd i skogen? Hahaha!

Nä, nu måste jag slänga mej i duschen för jag ska till Mu idag... och möjligtvis ge henne ett båmärke eller två!Tack Marie och Jen för utmaningarna... jag gör dom när jag kommer hem ;)

Onödigt inlägg på ingång...

Hallå, nu är vi hemma igen, men vi har köpt godis och hyrt film, vi ska leka att det är lördag... Mumari gjorde mej snurrig på veckodagarna när hon la ut sin Freaky Friday så sent så jag inte såg den förens på lördagen... Så det blir nog inte så mycket blogga ikväll, mest film och godis ;)
Fortsätt gärna ge mej tips HÄR ;) Jag har redan några ideér kokandes, men fler är aldrig fel ;)


Farsdag i dag!


Nu ska vi dra till min mamma och hennes Rolf och käka tårta.
Fortsätt gärna ge mej tips HÄR. Även anonymisar är välkomna ;)
Vi höres senare

Godmorgon...


Nattnatt därute.Ord att leva efter?


Bloggtorkan slår till...

Jag är utråkad och har bloggtorka... Nyheterna på portalen intresserar mej inte. Det är sex and the city, en film som jag aldrig ens skulle drömma mardrömmar om att se och Idol, en billig karaoki version av en sk sångtävlig? Visst det är underhållande, men jag har inget jag vill tillföra skriftligt... Lite tråkigt dock att Lars åkte ut, han var ju roligast av dom alla och han är väl den enda som inte "dansar efter juryns pipa."
Så hjälp mej lite, mitt liv är relativt händelselöst just nu, om man bortser från tonåringen, men jag har inget nytt att skriva där heller. Så hjälp.. kom på något åt mej!

Har ni något ämne som ni tycker är intressant som jag kan få lägga min stora näsa i blöt i? Någon blogg ni kan rekomendera?

Kom igen nu... Hjälp en stackars whatthefuckdotcom att fokusera tankarna på något annat än tonåringen!

Freaky Friday Foto

Denna veckans tema är saknad. Tyckte ett foto på tonåringen var passande just idag...

Här hittar ni andra bidrag; FreakyfridayFoto

Lögner... bara lögner!

Min sambo går förbi lekrummet och säger till Malcom; Har du kul? Och sedan traskar han vidare, jag går in och kollar vad han gör och då ser jag detta...

Han står och målar i Musse boken IGEN denna gången med en grön tuschpenna... och även på sig själv!!! Jag frågar sambon varför.. o varför, han sa "Har du kul" och bara gick, men han hävdar bestämt att Malcom lade puzzel när han gick förbi, inte att han stod och målade... Vi snackar sekunder emellan att sambon gick förbi och att jag såg Malcom med tuchpennan i handen, jag tror inte på sambon! Och var fick han tuschpennan ifrån!!! Säkert sambon! Säkert!

Godmorgon


Mussebok + Mussepenna + Malcom = Dålig kombination!

Jag som trodde att jag lagt undan alla pennor!!!

Kvotera fram kvinnorna, vem bryr sig om kompetens?

Läste Annika Elias synpunkter ("Dags att kvotera in kvinnorna") på att vi ska börja kvotera fram kvinnor i företagen eftersom företagen inte klarar av det själva... Ja, jag tror det finns många kvinnor där ute som aldrig får en chans att visa upp sin potensial i denna mansdominerande värld, men är kvotering rätt väg att gå? Jag skulle inte vilja ha ett jobb bara för att jag är kvinna. Om man blir kvoterad in i ett företag och alla vet att man är där just för att man blev kvoterad före en man som kanske hade bättre meriter skulle jag personligen skämmas. Då håller jag mera med Malin Wollin, Hur hävda kompetens om vi är där på grund av våra tuttar?

När vi ändå är inne på könsroller så vill jag gå tillbaka till mitt inlägg; "Varför?" och väcka ett höjt ögonbryn över Sofia och Frida som har startat Sveriges största sajt för kvinnliga företagare... "Ingen trodde att vi skulle klara det"... Jätte bra att dom lyckats! Men finns det någon sajt för BARA manliga företagare undrar då jag, vilket ramaskri skulle det då inte bli på extrem-feministerna om det fanns "en klubb" som bara män fick vara med i? Eller är det så att "männen har ju haft sådana klubbar förut, så nu ska vi ge igen?" Vi hör aldrig några män grymta om "kvinnoklubbarna", konstigt? Det är inte ok för männen att ha "herrklubbar men det är helt ok för kvinnor att ha föreningar och dyligt som inte släpper in männen? Alla jublar för Sofias och Fridas framgång, och Ja, framgång är alltid bra men det verkar inte bättre än att det lyser dubbelmoral över extrem-feminismen.

Sedan har vi debattören Elin Grelsson: "Bond, ett unket ideal" som vill ha sina män sårbara, öppna och närvarande och "skiter högkningsfullt" i Carolina Gynning som vill ha sina män "tysta, starka, sammanbitna, hemlighetsfulla och vibrerande av undertryckta känslor." Varför är det aldrig någon som säger att dom vill ha en man som bara är sig själv, eller som är mittemellan? Jag vill iallafall inte ha någon mespropp och jag vill heller inte ha en kvinnomisshandlare.

Och allt detta prat om hur Vi kvinnor vill ha sina män, den debatten är totalt fri och öppen jämt, men om det kommer en debatt om män som vill ha silicontuttar och plast-läppar så blir det återigen ramaskri på extremisterna inom den feministiskasektorn. Då är dom mansgrisar... men vad är då Vi? Vi som vill ha Herkules kopior eller Urkel-wannabees.

Vi förbehåller oss rätten att vilja ha vilken sorts man som helst men männen får inte välja det som inte passar den "normala moral-tanten"? ;)bloggkoll

La-di-da-motherfucker?

Telefonförsäljare... Jag försöker vara trevlig när dom ringer, jag försöker verkligen... men det verkar ibland som om dom går in FÖR att irritera. Nu har Glocalnet ringt och försökt fått tag i min sambo i 5 dagar, jag har snällt sagt varje dag att han kommer hem halv 5. Dom ringer likförbannat på förmiddagen, nästa gång får jag väl säga halv 5 på kvällen eftersom dom tydligen tror att det är på morgonen? Jag har själv jobbat som en sån där irriterande typ, och jag vet att det finns en liten ruta på dataskärmen där man kan skriva in om man ska återkomma eller om det var en ilsken pitbull som svarade så ingen annan stackare råkar ringa... Varför inte skriva i den lilla rutan "Efter halv 5"? Lilla visaren på 5, den stora på 6...

Lika med dom som ringde mej om blåbärspiller, men dom var nog snäppet värre. För det första så tackade jag nej, men dom ringde likförbannat 4 dagar i rad. För det andra så hade dom liiite konstig försäljnings teknik, "Detta behöver du nu när du är gammal, när du har rynkor, ungdomen får du aldrig tillbaka, ladidamotherfucker!"  Skulle inte tro att jag köper något av någon som säger att mina dagar som "fräsch" är över. Då är det ju redan kört?

Det var som Citibank, dom ringde min mor och ville sälja en livförsäkring... Dom gick på och på om att hennes sambo skulle få en halv miljon när hon dog; "Det låter väl bra"... Det tyckte inte min mamma! Kul att höra; "Du ska sääääkert snart dö, det låter väl bra, skynda dej ta den här försäkringen så din sambo kan ha kul när du döööör. Det låter vär bra?" Det var även lite konstigt med denna Citibank, för jag gick till deras hemsida, dom hade inga livförsäkringar. Så jag e-maila, jag fick svaret att dom hade trygghetsförsäkringar till bankkort, ingenting om 95kr i månaden så får din sambo en halv mille... Mycket skumt!

Vad tycker ni om telefonförsäljare?
Säger ni Ja eller Nej och på vilket sätt?
Vilken är det konstigaste försäljningstekniken Du varit med om?

Uppdatering; Jag hittade detta på internet; Telefonförsäljning NIXPIX
Vill du inte bli uppringd av telefonförsäljare kan du använda dig av NIX-telefon. Ring 020-27 70 00. NIX-telefon skickar hem skriftlig information samt en spärrkod som du sedan använder. Enbart företag du har en relation till (din bank, föresäkringsbolag etc) har möjlighet att ringa dig. Spärrkoden är giltig i 3 år, sen måste man förnya den.
(Hämtat Från Köpstopp)

Vilken hund är du?

Hittade detta test hos Jen, jag blev lite chockad först. Jag blev en liten mesproppshund, en släthårig golvmopp??? Men det visade sig när jag läste att denna vovve var ganska ok ;)

Jack Russel terrier
Jack russel terriern är en alert och livlig hund. Den kräver uppmärksamhet och har ett stort aktiveringsbehov. (Stämmer inte på mej) Den är lättlärd och lär sig ofta tricks snabbt. (Jag kan sitta, ligga och rulla runt men aldrig på befallning) Älskar att vara utomhus. (Nope!) Jack Russel terriern är en glad, stolt, lojal och intelligent hund, men den kan också vara mycket envis och lite väl självständig. Jack Russel terriern är mycket hund i liten kropp. Ettrigheten och orädslan gör dem ibland aggressiva mot andra hundar och de drar sig heller inte för att utmana mycket större hundar eftersom de har lite problem med sin egen kroppsuppfattning. (Hahahaha, kanske det kanske ;)) Den älskar att arbeta, men det måste vara rolig sysselsättning annars blir det trist och tråkigt något som den kompenserar med att hitta på egna aktiviteter som kanske inte alltid uppskattas av matte och husse. (Eller sambo ;)

Testet hittar du här ;)

Godmorgon...


Nattnatt därute ;)


Test

Hittade detta på LoveOrHate-bloggen; Vilken bloggtyp är du?

Jag blev dock samma som henne... Great minds think alike, ey? ;)
Mitt resultat blev detta till föga förvåning;
Din blogg är din offentliga dagbok.
Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta.

Jag blev faktiskt liiite rädd för sista frågan;

#10 Vilken är din favoritserie?
"Prison Break"
"Grey's Anatomy"
"Desperate Housewives"
"Ugly Betty"
"Top Model"

Jag skäms... men det är faktiskt Top Model.... Dom andra har jag aldrig sett??? Skäms på mej, det kanske finns en modehora där inne, hehe he... harkel!


Låt oss vara otrogna, det är hälsosamt...

Var som vanligt in en sväng till Mumari och såg detta, hon har skrivit SINA åsikter om denna artikel i Aftonbladet som handlade om att leva i "tvåsamhet" kan vara osunt, särskilt för oss kvinnor. Mumari har fått lite skitkastning över sin syn på tvåsamheten och har blitt tillsagd att "knipa käft om hon inte har argument för det hon skriver"... löjligt, Det var ju hennes spontana tankar kring ett ämne som troligen upprör dom flesta vuxna människor. Man ska inte behöva stoppa in ett argument bara för att man vill uttrycka sin åsikt. Sedan när måste vi analysera sönder allt? Och hennes argument fanns faktiskt i inlägget hon hänvisade till, så det så! You go Mu!

Tillbaka till ämnet;
Det är teologen Susanne Wigorts Yngvesson som undar i artikeln "Varför är det så oerhört känsligt om ens partner har en sexuell relation med någon annan?" Det är väl inte känsligt om båda parter är med på det men då kallas det väl inte "otrohet"? Hennes syn på förhållanden gör mej en smula perplex dock... varför ha ett förhållande om man vill ha olika partners? Då kallas det väl KK? Något en del har i tidigt skede av livet. Men dom flesta växer ju upp, blir kära och bildar familj, jag betvivlar att det är särsklt sunt för barnen i den familjen om mamman och pappan har en tre-fyra partners på sidan om. Jag säger ingenting om unga människor som vill prova sina vingar innan man bestämmer sig, man provar ju oftast byxorna innn man köper dom. Men när man väljer att föra in barn i ekvationen är det defenitivt ohälsosamt tycker jag.

Jag är för tvåsamheten, även när man inte har barn, människans svartsjuka natur klarar inte av någonting annat i längden. Det slutar med att en eller båda blir sårade, det är jag övertygad om. Vill man ha fler än en partner så ha inte ett "förhållande", varför sätta den stämpeln på något som inte är tillräckligt starkt att klaras av mellan bara två personer?

bloggkoll

Buzz Lightyear är en mus?

Hur i hela friden kan lilla Buzz Lightyear skapa en kedjereaktion?... Jo man har en son som bestämmer sig att ställa honom i skafferiet! Jag trodde det var en musjävel när jag öppnade dörren. Fråga mej inte hur jag lyckades få en grå/grön plast gubbe att se ut som en mus, för det förstår inte jag heller, men jag skuttade till och tog ett steg bakåt, trampade då på Malcom som hojtade till så jag studsade åt höger och välte kaffeglaset på bänken. Snurrade runt och satte mej då pladask över dammsugaren. Malcom som stod och skrattade åt sin klumpiga mamma halkade då i kaffet som hade runnit ner från bänken och i sitt fall så tog han tag i handuken som hängde på väggen och drog med sig hela hyllan med blommor och allt!... Allt detta pga av en liten Buzz... Det är inte bara Blixten som är ond! Buzz är nu även han på min lista över onda leksaker!


Godmorgon!


Nattnatt därute


Fototriss

Bättre sent än aldrig.. denna veckans tema var Kyrkor... KYRKOR!!!??? Mmmmm, inte direkt något jag hade på lager och det är sällan jag ser en kyrka som jag tycker är värd att fota. Men, men, här är mina 3 foton;


Ser ni vilken kyrka det är? ;)
Klicka här nere för att se ;)


Här är fototrisssidan och kika gärna in här också, det är min Snapshots ;)
Och nu... lite Reklam som vanligt;
Var med i Mumaris FreakyFridayFoto-utmaning som kommer ut varje Fredag och Monday Passion, som kommer ut varje Måndag!

Och nu något lite skojigare...

Jag har fått en utmaning... nomineringar och utmärkelser har jag liiiite svårt för, jag brukar få bloggtorka efter sånna... men jag gillar utmaningar så Keep ém coming! Eller hur det nu stavas.. men tyvär så hade jag redan gjort den här, och mer än 7 saker per år vågar jag inte avslöja ;)

Så jag tackar Veronica jätte mycket för utmaningen men jag hänvisar till min förra 
LÄNK! ;) Men jag passar på att skicka den vidare till Bella, min stackars syster som äääälskar utmaningar mer än någonting annat blev sååå ledsen när hon inte fick den här av mej förra gången så hon började gråta och har inte pratat med mej sedan dess....

Hmmm, undrar om Någon tror mej ;) Skitsaksamma... Jag skickar den till
Bella! ... och till Mumari! och Olle! För dom struntade i min utmaning förra gången, fy så oförskämt! ;)

Fick även en lika från Mia, tack tack ;)

Godmorgon ;)


Natnatt därute ;)


Innan jag går måste jag säga att jag beundrar ert mod att amma offentligt, min Malcom ville aldrig bita sig fast så jag pumpade på och använde flaskan så att amma offentligt har aldrig varit en fråga för mej. Men jag betvivlar starkt på att jag skulle ha vågat, eller velat?... Mina bröst är mina... och baaaara mina! My preciousssss!

Nattnatt därute!

Jag vill vara en sumo jag med!

Jag var in och beställde lite vinterkläder på Halens... och såg denna sumodräkt! det stod;
"Tillverkad i vävtyg som du tar på dig på ett enkelt sätt, drar åt vid händer/fötter och sätter på den inbyggda fläkten. Inom någon minut ser du ut som värsta sumobrottaren och kampen kan börja. En storlek som passar de flesta från barn till vuxen. (och nu grädden på saltgurkan) Huvudbonad med japansk frisyr ingår! Drivs med 4 st batterier typ LR6 per dräkt"

Hahahaha! Jag förstår inte riktigt vad man ska ha batterierna till men jag vill ha en såååååån! Kan ni tänka er mej och sambon, när jag är på mitt "morr-och-fräs-humör" och han är på sitt "vadå?-humör" så kan vi hoppa i dom här och slå skiten ur varandra utan att någon av oss skadas! Genialiskt ;)
(Klicka på bilden för att komma till Halens, ni får gärna handla lite... jag får 7% per sale, inget för klicket ;) Reklam, reklam, reklaaaaam)

Visa pattarna!

Eller inte? Jag snubblade över denna artikel om Brad Pitt´s intima foton på sin Angelina Jolie när hon ammar.... Brad Pitt´s föräldrar rasar över fotografierna som Brad sålt till tidningen "W". Nu tänker jag inte låtsas vara nån kändi-stalker-blogg och böja analysera Bradgelina men detta med ammning på allmän plats är lite fascinerande i mina ögon. Att amma är vackert, men i mina ögon så är det privat. Varje gång jag ser en tutte flyga fram på Konsum ellr Ica så kan jag inte låta bli att fundera vad i hela friden människan som tutten tillhör tänker med, eller på? Ja, självklart behöver dom små nya liven mat stup i kvarten men att slänga fram bröstet när som helst, var som helst är något jag blir lite förbryllad över. Inte äcklad som vissa blir, bröst är vackra och att amma är vackert, men jag blir lite förbryllad.

Det finns toaletter och nu för tiden så finns det ammningshörnor. Åtminstone på större köpcentrum. Oftast så kommer man ju till affären i bil, varför inte smita ut dit? Barnet dör inte av att vänta 5 minuter, man behöver inte slänga fram bröstet vid första bästa pip. man kan ju faktiskt även ha en flaska med sig när man vet att man ska till en offentlig plats, det hade jag alltid. Nu vill jag inte att ni ska tro att jag är någon förstoppad pryd fin flicka men jag förstår bara inte hur kvinnor helt plötsligt bara ser sina bröst som matfabriker så fort dom ploppat ut en unge. All heder åt er som vågar amma offentligt men mina bröst är privata, det spelar ingen roll hur mycket käk som guckar ut ur dom. Det är bröst vi pratar om, inga mjölkmaskiner.

Ammade ni offentligt?

Och nu när vi ändå är inne på spenar och ammning...
Hur länge ska man amma?
Jag hittade denna artikel om
Stella Onions som ammar sin 4- respektive 5-åring? Min haka ramlade ner i golvet! 4 och 5 år??? När övergår ammning till pedofili undrar då jag! Det är rekomenderat med delammning upp till två-års-ålder, vilket jag personligen tycker är på tok för länge, men när man ammar upp til 4-5 årsåldern så är det ju knappast för barnets skull utan för mammans egna (sjuka) behov?

bloggkoll

Rejäl bloggtorka

Mmmm, jag kikade runt lite på några bloggar för att hitta något att skriva om, men nästan alla skriver om bloggtorka. Är det en sjukdom som sprider sig över blogg just nu? Bloggtorkesjukan? Så jag kikade in på Bloggportalen för att se om det fanns några bra nyheter att skriva om med det är ju bara om Obama, Obama och Obama och det är jag inte ett dugg insatt i. Suck!

Sedan har vi ju Carl
Hamilton som bevisar med sitt utbrott att vilken nisse som helst får vara på tv. Han fick ett utbrott över att "Halal-tv" programledaren inte ville skaka hans hand och skrek att personer som inte klarar av att skaka hand bör "bo en jordhåla." Snacka om att överdriva och sätta dragspelet i munnen. Hamilton måste ha haft PMS eller något för han sliter tag i deras händer och säger "Du får faktiskt ta mig i handen! Passar det inte får ni åka hem till Iran!"... Fniss, dom kommer ju inte ens från Iran. Klantigt! Det är ju komiskt hur vissa personer, som låtsas vara såååå smarta,  kan vräka ur sig något så korkat. Fniss!

Och idiotiskt, klart man inte tar i hand nu... det är ju faktiskt förkylnings tider... Det tänkte nog inte Mr Hamilton på ;)

Godmorgon


Nattnatt därute ;)


Många varför?

Jag var in och snokade på Erikas sida och hittade ett Anti-feminist inlägg. Hon hade läst en krönika om att man skulle klä sin son i rosa... varför? Krönikören tyckte att vi skulle bryta mönstret och våga klä på våra pojkar rosa. Visst, men varför? Jag säger som Erika; "jag vill att min SON ska se ut som en KILLE." Han ÄR ju en kille! Klart han ska se ut som en kille? En gammal klasskompis till mej har flera barn, av olika kön, hon har valt att klä sina pojkar som flickor och sina flickor som pojkar.. men varför, undrar jag igen? Ok att ha något inslag av rosa... men att köpa en rosa plyshdress till en pojke, bara för att visa en poäng? Ja, pojkar KAN ha rosa... men varför? Det är en färg, inte en dödskamp? Min son får klä sig i rosa hur mycket han vill... när han blir stor nog att tala om att han vill ha en rosa plyshdress...

Lika med könsrollerna... Varför är det så viktigt att bryta könsrollerna? Jag instämmer med alla om att hushållsarbetet ska fördelas lika om båda parter har arbete utanför hemmet, och jag tycker att man kan hjälpas åt liiite även om den ena jobbar. Man dör inte av att plocka fram dammsugaren trots att man har jobbat 9-5... Men detta duger inte,  om en av oss VÄLJER att vara hemma så lägger genast alla feminister huvudet på sned och säger; "Nämen åååå, ja jo det är ju svårt att få jobb i denna mansgrisdominerande värld"  HUH? Va, vadå? Jag har valt att vara hemma, jag HAR arbete, det kallas hemmafru/mamma... Jag skulle vilja se den kostymnissen som klarar det mer än en vecka! Jag känner mej oerhört lyckligt lottad som har den möjligheten att kunna vara hemma lite längre än vanligt med vår son, men det betyder inte att jag sitter och pillar i naveln hela dagarna... bara halva, duh!

Dessa extrem-feminister som så desperat ser ner på oss kvinnor som faktiskt tar detta arbete på allvar borde skämmas. Deras kamp att få bort könsrollerna får oss att se lata och oansvariga ut, varför inte bara låta var och en välja själva. Dom är så upptagna med att få bort steriotypen av hemmafrun att dom inte ser att det faktiskt är ett tungt ansvar och ett hårt jobb som vissa faktiskt väljer jälva. Det är ingen man i dessa dagar som skulle tvinga oss vara hemma och det är ju knappast att vi står barfota och fastkedjade vid spisen. Sluta se ner på hemmamammor. Börja förespråka lite FÖR att vara hemma istället, för hemmamän/pappor! Det behövs fler riktiga karlar som faktiskt tar hand om barn och hushåll, och inte bara låtsas när dom orkar.

Det finns inget som heter "kärring-göra" i hemmet längre, för det är karlarna som är kärringarna. Ge dom en kattspya, en diskho med guck, två tvättkorgar med bebisspya på och en diareébajsblöja och de står handfallna i timmar? En kvinna löser det på 10 minuter! ;)

Jag är helt för feministernas kamp om rättvisa och jämlikhet, det är extrem-feministerna jag har problem med och jag tål heller inte dessa karlar som förväntar sig att det är bara kvinnan som ska sköta hushållet trots att båda jobbar 40h/v.  Det jag menar är att denna hetsjakt på att få bort hemmafrun gör det svårare för dom som faktiskt väljer att vara hemma. Det har blivit något fult och smutsigt... ungefär som tvätten jag har sparat tills imorgon...

Människor med ett vanligt arbete jobbar 9-5, vårt arbete tar slut när vi dör!

Läs även Mrs X point of view på saken

bloggkoll

Rutten

...på att skriva är jag, tralalalalaaa... Förlåt, men min hjärna kollapsade efter design-ändringen.. Jag såg små Mike Wasowskis springandes i köket! För den som kan, kanske inte min design ser så svår ut men... det enda redigeringsprogram jag har är Paint! Och jag har heller inte typsnittet Papyrus i min dator och det går inte att ladda ner till den här skrutten så jag fick googla det och klippa och klistra bokstav för bokstav. Min hjärna lag av... plus att vi fick besök av Mickis, Elliott och Freja ;) Dom räddade mitt mentala förtsånd med sin närvaro ;) (....om jag nu någonsin haft något)
...Nu har jag bara profilbilden kvar, sen är jag klar ;)

Så...

Nu har jag kramp i musarmen igen... men det enda som är kvar nu är profilfotot... tror jag ;) Vi höres senare, nu ska jag gå och lägga armen i blöt, den har fått nå skumma ticks???

Godmorgon


Nattnatt därute...

Jag har pysslat med designen idag... som kanske syns lite.. men jag är långt ifrån klar... ;)... Vi höres imorgon för nu har jag kramp i musarmen! Varför blir man ALDRIG nöjd!!

HUA!

Det var kallt ute!!!!

Men Malcom hade kul, tror jag. ;)Mammas kille ;)

Nu ska jag uppdatera Snapshots och Eden lite ;)

Godmorgon

Kors i taket, min sambo dammsög nerevåningen idag.... Jag satt i soffan och drack mitt morgonkaffe när jag plötsligt satte det i halsen, jag hörde ett brummande ljud, jag smög ut i köket och han dammsög!!! Jag är fortfarande chokerad!... Jag misstänker att det är för att han fick reda på vad jag skrev i detta inlägg, fniss ;) Han är go ibland.

Eller så hade han en baktanke... Jag avskyr kyla, och vill verkligen inte gå ut när det är snö... Efter han dammsugit så säger han med sin gulligaste röst; "Jag tänkte vi skulle gå ut en stund och leka lite med Malcom i snön :)" Attans! Då kan man ju inte säga nej! Så nu ska jag dra på mej fyra långkalsonger, sex tröjor och min bävernylonsoverall och gå ut i snön.... Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte!!! Burrrrr!!

Nattnatt därute...

Vi har haft ett till strömavbrott!!!
Huset är fortfarande till salu!!!


Halloween...

Mmmmm, dagen började väldigt strömlös och kall... och fortsatte så! Jag och Malcom drog iväg til verkstaden och tittade på medan pappa satte på vinterdäcken o sedan åkte vi till Moster Ia och Kusinerna Emma och Sebastian... Seb tog över datorn men jag lyckades få in ett liiiitet inlägg iallafall ;)

När vi kom hem så var det fortfarande strömlöst, nja,  till och från... så fort jag hann knäppa på datorn så blev det svart igen! Morr, spott och frääääs! Så vi spenderade kvällen lekandes med Malcoms dinoraurier han fått av Moster och kusinerna i skenet av sterarinljus!

Lite hångel blev det också, men inte mellan mej och sambon, utan Malcom fattade ett visst tycke för en av dinoasurierna... Men kärleken gick snabbt över när han fick tag på min chokladkaka, lyckades öppna den och sedan slicka över hela... det var nu Malcoms chokladkaka!

Nja, Halloween stämningen var det ju inget fel på men det hade varit kul med liiiite elektricitet;)


Nu ska jag åka och köpa ett stormkök, batterier, ficklampor och en massa ljus!
Snälla någon! Köp mitt hus!!!!

FreakyFridayFoto

Denna vecka är temat HalloweenHorror

Här hittar ni andra bidrag; FreakyfridayFoto

Drömkåk till salu!

Ett stycke pissgult hus mitt ute i ödemarken säljes omgående!

Ett byte till vindkraft rekomenderas eftersom strömen går vid minsta vindpust. I övrigt så är huset i grund och botten fallfärdigt, renoveringar har påbörjats i varje rum men inget har blivit mer än halvfärdigt. Det fattas bla lister i var och varannat rum.

Det finns inga taklampor i hall, toalett, kök och lekrum, pga att ledningarna måste bytas ut. Det finns ingen tryckvakt till hydrofonen så man måste vara två personer i huset när man ska duscha så en av dom får sätta i en skarvsladd som går er i källaren. (Den är dragen genom köksfönstret) som går ner till hydrofonen så vattentrycket når duschen. (OBS; Varmvattnet räcker aldrig till mer än ett halvt badkar!) Kranen i duchrummet gick sönder för tre år sedan men kan skruvas på med hjälp av en skiftnyckel. Ny kran är inköpt 2006 men har ännu inte nått sin slutdestination, den står i hallen. På tal om hallen så fattas där golv, på sätt och vis. Det är det gamla trägolvet som är framtaget men det har fortfarande, efter fyra år, inte sett en slipmaskin.

I köket hänger skåpluckorna lite snett och om man tar i dom på fel sätt så lossnar knopparna, den underbara depp-gråafärgen har flagnat lite och en gul/grön-kräk-nyans lyser igenom lite härochdär. Skåpluckorna brukar även ha en förmåga att öppna sig själva, om det är för att dom är sneda eller den onda hustomten som gör det är jag inte säker på. Spisfläckten saknar galler så det är ett stort gapande hål upp till fläckten. En bra flugfångare, men mindre trevligt när man lagar mat. Lock på alla kastruller rekomenderas starkt.

Två rutor är spräckta, den på toaletten blåste upp för två år sedan och sprack i mitten och den i köket spräckte svärfar förra vintern när han försökte spika upp fågelmat i fodret på fönstret. Det gick inte så bra.

Trappen ut är ranglig och brädorna "vickar" om man inte sätter foten mitt på trappsteget. En bra fälla för försäljare men livsfarlig för barn.

Det finns både varg och lo här och grannen påstår sig ha sett björn... Under dom 7 åren vi bott här så har vi har förlorat tre katter till vägen, en till grannens hundjä-el  (Han är död nu) och tre har "mystiskt" försvunnit.

Det ingår även en extremt hjälplös sambo som inte verkar kunna torka sig själv i arslet utan att ropa efter hjälp. En oförstående kluns som lever i neandertalarnas värld och har varken sympati, vett eller förnufft.

Helveteshuset säljes omgående... innan mord begås!
Anyone?

RSS 2.0