En blogg...

Jag läste en blogg häromdagen som en "flicka" skriver... jag säger "flicka" eftersom hon inte direkt verkar särskilt mogen, inte i sina åsikter iallafall... jag vill börja med att säga att Abort stavas med ett b...
Denna flicka tycker att det är oansvarigt att sätta ett barn till världen när den inte har någon trygghet runt sig.... jag råkar veta vem hon pratar om och jag vill bara säga att jag har kännt denna kvinna i 25 år och att påstå att hennes barn inte kommer att växa upp utan någon trygghet omkring sig är enbart skrattretande. Nu har ju alla rätt till en åsikt så "go for it" flickalilla men jag har också rätt till en åsikt... Det finns så mycket mer än ett fast jobb som räknas som trygghet... som att göra sig av med dom kompisar som inte är mogna nog att klara en hel helg utan alkohol... skrämmande tanke! Den här flickan säger även att min vän har 9 månader på sig att ordna upp sitt liv, hinner plugga en termin iallafall eller hitta ett jobb och kanske till och med få en anställning.  Men i nästa mening säger hon "vilket säkert inte är så troligt för jag skulle då aldrig anställa en gravid människa, ärligt skulle jag inte ens vilja anställa någon med barn heller. Pga sjukskrivningar och vab." Vilket visar personens intellekt eftersom vab... betalas av försäkringskassan... inte arbetsgivaren, hahaha

Min vän skrev en liten notis om att hon inte riktigt kunde förstå varför människor hon inte umgås med bryr sig så mycket om hennes liv och då skrev "flickan" i sin tur detta; "Eller är det så här att så FORT du har en åsikt så måste det absolut rikta sig mot någon spesifik person?" förstår jag inte, eftersom "flickans" inlägg så tydligt var riktat mot min vän och min väns inlägg löd så här... var det någon som tyckte att hon pekade ut någon specifik person?... ja, specifik stavas så... 

Hela grejen är egentligen patetisk... den här "flickan" med sina bestämda åsikter på min vän har nämligen en annan vän som fick barn när hon var 16 år, och jag kan ju garanterat säga att hon inte hade något fast jobb dåra? Nu menar jag INGET illa mot hon som fick barn vid 16 år men borde inte "flickan" ha tittat på sin egen vänskapskrets innan hon gick på min? Det är lätt att peka på andra men svårt att se på sig själv, hahaha! Du skriver att "folk" svartmålat dej... men du borde nog ta en titt på ditt eget inlägg innan du anklagar någon för "svartmåleri", det är patetiskt att beskylla någon för det man själv gör.

Vädra du dina åsikter... så vädrar jag mina. Puss på dej ;)

Obs; Min vän har INGET med detta inlägg att göra, jag fick också nys om detta "på omvägar" precis som du fick nys om hennes. (Anonyma kommentarer publiceras ej... stå för det du skriver eller "get the fuck out".)

Kommentarer

hej hej. ja e en ensamstående tvåbarns mor.. som idags läget har jobb. MEN när jag fick min älsta grabb var jag omogen, arbetslös! men att ta hand om ett barn d gör man å mognar det gör man med! lr rättare sagt man växer in i rollen som förälder! så ja håller med dig. å tycker den "lillaflickan" ska hålla sig till att inte hoppa på folk utan grund!ja ttror nog att den som ska bli mamma kommer att klara av det alldeles utmärkt!!lycka till!

2008-07-30 @ 20:50:42
URL: http://jennylundahl.blogg.se/

Har aldrig hört sånt resonemang som denna "flicka" har att man inte ska anställa en som är gravid! Skrämmande att det finns dom av det kvinnliga könet tycker en sån sak.

När jag fick barn hade inte jag heller jobb. Skolan hann jag inte färdig så den ska jag börja med nu igen i höst (har varit mammaledig i över ett år). Men ser inte mig själv som en sämre mamma än nån med jobb/utbildning. Denna lilla tjej måste växa upp lite innan hon uttrycker sina åsikter om vuxna ting...

2008-07-30 @ 20:51:04
URL: http://edvinsmamma.blogg.se/

Haha, bara första intrycket man får när man går in på hennes blogg säger allt ;D

Hon verkar tro att hon är väldigt intelligent, kanske är tur för hennes egen skull att hon inte själv vet om hur dum hon låter!

Jag är helt säker på att din vän klarar det galant :o)

2008-07-30 @ 21:08:56
URL: http://mumari.se

Tack för att du tröstat & försvarat mig vännen, du är en riktig vän du. För det är svårt att missta sig på inlägget tyvärr:( hoppas bara att det blir glömt snart, vill gå vidare och bara glädjas nu så om någon läser nått mer som dom tror är om mig så skulle jag uppskatta om inget sas till mig.(vet att typ halva sverige läser denna blogg så det är bäst att lägga ut det här och inte på min som knappt nån läser) Tack på förhand

2008-07-30 @ 22:03:05

Du är så söt mitt lilla "bloggobjekt" och självklart kommer du bli en bra mamma. Jag älskar dej!

2008-07-30 @ 22:06:48
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Det är hemskt att det finns människor som hoppar på andra så där, sårar och gör illa. Det kommer gå jättebra för dig bloggobjektet! :)

Jag vet hur det känns, har fått höra både det ena och det andra, ang hur jag skall klara av att ta hand om ett barn och vara en bra mamma eftersom jag är blind. Det gör ont att höra sånna kommentarer. Tur att det finns vänner då som stöttar en. :)

Kram till er båda.

2008-07-30 @ 22:17:27
URL: http://mittmirakel.blogg.se/

Jag hade inte heller nå't jobb när vi beslöt oss för att skaffa en liten. Jag var då 22 år.

Varför skulle det vara dumt att få barn i en så'n situation??

Verkar himla klantigt av en person att ge nedlåtande åt en människa i denna situation, hon är nog bara avundsjuk !!

2008-07-30 @ 22:42:04
URL: http://lisenj.blogg.se/

Jag har nog kanske upplevt nåt i ett tidigare liv antagligen, jag är livrädd för öppna vatten !!

Får panik när Theo drar iväg o går så att bara hakan är ovanför vattenytan !!!!

Flickorna kan ju simma så det går ju an !!

2008-07-30 @ 23:38:56
URL: http://lisenj.blogg.se/

Go'natt på dig !!

2008-07-30 @ 23:56:16
URL: http://lisenj.blogg.se/

Min mor fick mig och min bror tidigt 18 o 20. Och det gick galant, hon har både skaffat jobb och utbildning trots bebisar, ungdom och att hon från början inte ens gick klart gymnasiet. Och jag och mina syskon har blivit helt underbara så... Det blir vad man gör det till!

2008-07-31 @ 00:13:15
URL: http://sandra-danielsson.blogspot.com

ja det var ju just snyggt av dig oxå.. tror du seriöst att det inte kan vara så att jag har dom åsikterna jag har för att jag har dom bara och alltid haft dom! och sen om någon i din vänskaps krets känner sig träffad av mina åsikter kan jag faktiskt inte rå för. Som om du nu skulle tex skrivit om folk hur dåliga dom e som inte kan stava och hur roligt det är med folk som har dyslexy så skulle jag kanske känna mig träffad men skulle ju förstå att jag inte är den enda i världen det just kan handla om. Men nu som du så uppenbart riktar dina så kallade mogna åsikter och anklagar mig för att hoppa på dina vänner, så tar du dig väldig fel. jag anklagar inte någon jag skriver i MIN blogg om hur och vad jag tycker om saker. till skillnad från dig som skriver vad folk inte får tycka lr tänka och att det absolut måste vara om någon du känner. världen är rätt stor och tror tyvärr inte även om du må så villa att allt handlar om dig och dina vänner. Så låt mig och mina vänner vara för oss.

2008-07-31 @ 00:48:54

Vem är den här idioten?

Do you want me to send the boys round? Mwahahaha!

Nej men allvarligt- Att folk har det så tomt i sina liv så de måste blogga om andras som de inget har att göra med! Jag tycker P gör rätt i att ignorera dem- Ge fan i dem bara så hittar de säkert någon annan att prata om.

"The best revenge is to be happy!"Love You!xxxOch syster...Är himla imponerad av din stavning! ha ha ha

2008-07-31 @ 09:03:37
URL: http://bellasweb.blogg.se/

God morgon!

Jo, en sån människa som vill legalicera något sådant är ju helt ute och cyklar... Usch ja!

Okej, hoppas det går bra på hörselkollen, misstänker ni att han hör dåligt eller det kanske bara är för säkerhetsskull nikollar upp det?

Ha en bra dag i värmen. :)

2008-07-31 @ 09:36:28
URL: http://mittmirakel.blogg.se/

Hmmm Förstår inte varför det ska vara så svårt att bara strunta i vad andra gör! Känner de att de vill skaffa barn så why not! Jag vet oxå att "hon" kommer bli en superbra mamma, och läser man hennes babybooom blogg så förstår man att de kommer bli en underbar liten familj. De har folk runtomkring sig som bryr sig, och vad behagar jobb eller inte så har ju pappan jobb ( förresten skulle han inte ha det så vad spelar det för roll? ) Det löser ju sig så småningom! Jag pluggar å kalle jobbar men vi klarar oss hur bra som helst. Vi får inte särskilt mkt pengar men tillräckligt så vi klarar oss, å förresten vad spelar det för roll hur mkt pengar man tjänar när man har fått det underbaraste som finns på denna jord? Nä Lycka till säger jag , det kommer gå hur bra som helst!!! Kram

2008-07-31 @ 10:45:53
URL: http://mioli.blogg.se/

Hmm.. det där låter som en bitter människa utan något spännande i sitt liv. De blir såna då, bryr sig om alla andra och ska ha åsikter om allt. Tragiskt! Barn handlar inte om pengar. Jag klarar mig finfint med lilla Grim trots endast 5400 kronor i månaden. Det handlar om kärlek! Pengar gör inte en till en bättre mamma. Nej, det hela är tragiskt! Olyckligtvis finns det många såna personer. Dessutom kostar faktiskt barn inte så djävulskt mycket. :)

2008-08-01 @ 02:49:07
URL: http://theerika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback