Slottsbacken

Sista april...ett datum man älskade när man var yngre men som man nu fasar över när man har en egen tonåring.

"ja ska ba åka dit & titta...slottsbacken asså...vi ska absolut inte dricka nåt asså...palla sitta i tierp sista april...orka!"


Mmmmmmmm men som alla vi mellan 20 och 30 vet...vi som varit där varenda år, vi vet att Ingen...Ingen, kommer nykter därifrån och om det nu mot all förmodan skulle ske ett mirakel och hon skulle komma därifrån solklar så kommer hon att ha skittråkigt...till slottsbacken åker man bara för en sak...en bas sak..och det är alkoholen...
Whatthefuck!

Visst åker man dit för att umgås och prata, sjunga och rulla ner för den stora branta, totalt livsfarliga backen, men har någon någonsin varit där på sista april nykter eller har någon någonsin sett någon, som inte var polis eller vakt, nykter i slottsbacken sista april? Nä, ja ska minsann få henne att ändra sig, för att säga åt en tonåring att dom inte får brukar slå bakut, allra heldst me min...det är en "lånad" dotter, så hon har aldrig haft några regler förens nu.
...jag ska minnsann få henne att TRO att hon INTE vill till slottsbaken........
Mwa hawha haw!

Kris i 8e klass!

Min tonåring ringde nyss hem från skolan i desperation och ville att jag skulle "prata" me hennes lärare..... om vadå frågade jag undrande, vad e det som hänt denna gång...fick hon inte låna en penna, eftersom hon tappat bort dom senaste 123 eller försökte dom rackarna tvinga henne att faktiskt räkna matte istället för att lyssna på Fronda på mp3n? Nä, den här gången var det allvar...hon skulle få 4 IG...och ALLT var lärarnas fel. Att dom bara hade mage att så fruktansvärt diskrimenera henne på det här viset? Hon hade minsann arbetat mycket bättre än ALLA andra i hennes klass och hon kunde inte förstå varför dom hatar henne....Lärarna var alltså ute efter hennes blod! Dom ville se henne gråta!

Som en duktig förälder plockade jag självklart upp luren och ringde hennes mentor för att få någon sorts klarhet över vad som faktiskt pågick..............

Vi kan ta Samhällskunskapen...ett ämne min tonåring hela terminen pratat om hur bra det går och hon behöver verkligen ingen hjälp hemifrån, det går så bra såååå......Hon har haft två prov........håll i er nu...........2 poäng av 32 och 9 poäng av 51...... och hon funderar varför hon får IG...whatthefuck? 2-9 poäng kan man gissa sig till!!!

Hon har nästan aldrig penna med sig, hon tappar bort varenda stencil hon får så hon ber om kopior hela tiden, något som tar upp tid och som faktiskt kostar en skvätt. Men det värsta är nog att hon hämtar sina böcker efter att lektionen börjat...hon väntar alltså på att läraren ska komma, hon går då in, sätter sig i klassrummet och precis när läraren ska ha genomgång...då...måste hon gå och hämta sina böcker, för hon har inte hunnit det tidigare .....men hur kommer det då sig att hon har hunnit lagt in böckerna från förra lektionen i skåpet? Har hon två olika skåp? Glömmer hon bort att hon är på väg till lektionen.....bli hon bortförd av utomjordingar om nätterna som äter hennes hjärna? Är det dom tighta jeansen som skär av blodflödet eller är det all blonderingsvätska som tränger igenom hårbotten? Är det strålning från mobil, mp3, mp4, mickron, internetchattandet eller är det verkligen så att televisionen äter hjärnsubstansen på våra unga? Jag vet ätt hjärnan inte är färdigutvecklad förens man e ungerfär 20 men hallå? Hur kan någon tro att man får godkänt i ett ämne med så dåliga resultat på proven....

Jag tror hon tänker så här;
"Orka! Om ja bara sätter mej längst bak så ser hon mej inte..orka jobba!...om jag inte har någon penna med mej, palla bära den fram och tillbaka!, så kan jag inte skriva fel och om nu läraren e så fittig att hon inte lånar mej en penna så e ju kärringen ägd! Det är ju hennes fel som inte ger mej en penna...det kan ja ju inte få IG för...eller?...palla!...om ja lägger mej tvärs över bänken, orka sitta!, då kanske hon ger upp och frågar nån annan va det nu var vi hade för fråga i va det nu va för ämne vi hade....suck...palla komma ihåg va det e för ämne..det e ju olika hela tiden!"

Va e det för fel?....jag var inte direkt skärpt i skolan...gick ut med några IGn men så mycket vett i skallen hade man iallafall att man visste att man skulle ha med sig böckerna och en penna...hur svårt kan det va? Penna+bok...penna+bok...penna+bok...två enkla saker, inte direkt injengörskonst!...vilket jag inte kan stava till...

Marie marie marie

Ja läste precis en gamal väns blogg och upptäckte att hon nu har 3 barn och en bondgård...hon måste allvarligt ha 140 timmar på sitt dygn för på något mirakulöst sätt så hade hon tid för barn, kossor och att blogga ärslet av sig. Hon hade en massa photoshop bilder som allvarligt talar måste ha tagit 300 år att göra...så...Marie? Hur hittar du tiden? Dela me dig av din visdom för jag sitter här me en unge, en tonåring och en bebis till karl och knappar på tangenterna så fingrarna blöder bara för att hinna skriva färdigt innan lillskrutten vaknar. Jag är allvarligt talat lycklig om jag hinner gå på toa om dagarna. Hur får man tiden att räcka till?

Jag är grovt imponerad.. för mellan diskning, städning, tvättning, dammsugning, skurning, ätning och blöjbytning har jag ca 30 nano sekunder av vila....whatthefuck?

RSS 2.0