Det finns ett FB-event...

som heter Stöd för att läkare ska äga sjukförsäkringen... Jag instämmer helhjärtat i detta. Det finns inget rimmligt resonemang att en anställd på Försäkringskassan skulle vara kompetent inom medicin och kunna avgöra hur mycket eller lite en sjuk människa som de aldrig träffat personligen kan arbeta. De får "råd" av FK's egna "experter" som aldrig träffat patienten, men ändå väger deras ord tyngst... obegripligt

Men jag gjorde misstaget att gå in på sidan och läsa kommentarerna... det brinner i min skalle nu av alla (rent ut sagt) idioter det finns i Sverige.

 

"Läkare kan mycket som t ex sjukskriva men däremot inte relatera detta till den sjukskrivnes arbetsuppgifter till 100% (vem vet vad t ex en ekonom gör på banken). Det behövs en oberoende myndighet som FK men den behöver förbättras i sitt utövande och ha en vettig lagstiftning som grund för sitt arbete." -Ing-Marie
Menar du att en anställd på FK vet bättre än en utbildad läkare om "en ekonom" klarar av sina arbetsuppgifter om han/hon fått tex en bruten fot? ... en ekonom arbetar inte med fötterna, troligen så sitter de ner, alltså kan de arbeta redan från första dagen, punkt slut...

Men vad om denne ekonom har konstant ont och måste äta starka mediciner. Tar FK hänsyn till detta? Vad om "ekonomen" bröt sin fot genom ett våldsamt rån? Tar FK hänsyn till psykisksmärta? Kan en anställd på FK avgöra över telefonen hur denne "ekonom" mår psykiskt och fysiskt? Hur ska han/hon ta sig till arbetet om doktorn säger att han/hon inte ska anstränga foten på en månad?

Detta är ju helt skrattretande... "en doktor kan mycket - som att sjukskriva"... Så jadu Ing-Marie, en doktor som träffat personen i fråga i verkligheten har nog väldigt mycket mer kompetens och erfarenhet att avgöra vilket sorts arbete en sjukskriven människa klarar av eller inte!

På vilket sätt anser du att en försäkringsmedicinsk expert på FK, som aldrig träffat patienten, skulle vara mer kompetent än en läkare, oberoende av FK, att relatera till den sjukskrivnes arbetsuppgifter?

Jag känner en på FK, hon vet inte vilka arbetsuppgifter tex en lastbilschaufför har i sitt dagliga arbete, men i "råd" från FK's försäkringsmedicinska experter i hur vida lastbilschauffören kan arbeta eller inte så måste hon ge beskedet att: Kan du inte sitta och jobba så får du hitta ett jobb där du kan ligga...  Det kan inte bli mer ologiskt än så.

Två saker är öändliga: universum och människans dumhet...
men jag är inte säker på den första


Kommentarer

Ååh idioti på hög nivå!

En sjukskrivning per se innebär ju att avgöra om en person kan utföra sina uppgifter....Hur kan man då i ena andetaget säga att de har kompetens att sjukskriva och i andra andetaget säga att de inte kan avgöra om någon kan jobba.

Suck!

2011-04-10 @ 16:42:58
URL: http://ytterligare.blogspot.com

Ja FK gick ju tvärt emot vad min läkare hade skrivit i intyget på tre sidor till dem.

2011-04-10 @ 17:23:07
URL: http://www.lilith.se

"en oberoende myndighet som FK"ok

1: HUR är läkaren icke oberoende? De är utbildade inom medicin och svarar inte till någon myndighet över sina beslut -DET är väl oberoende???2. HUR är FK oberoende? De om några svarar ju till staten???

2011-04-10 @ 17:51:02

Fast det är ju inte "vanliga" handläggare på FK som avgör om en person kan arbeta eller inte. Det är en LÄKARE som FK har (om de är anställda eller bara konsulteras vet jag faktiskt inte..?) Och där får vi väl hålla alla tummar och tår att kunskaperna finns... ;-)Men jag kan ändå hålla med. En läkare som har TRÄFFAT personerna i fråga har ju bättre insyn i arbetsförmåga än en på FK. Då får väl FK läkare boka in en tid och träffa de som de tänkt utförsäkra först!

2011-04-10 @ 17:54:01
URL: http://vastragotaland.blogspot.com

Det är helt galet att det är på det här viset!

2011-04-10 @ 18:21:22
URL: http://smulan-bornundersaturn.blogspot.com

@Västgötskan

Jag ber om ursäkt om jag skrivit som det verkar som att det är FK's handläggare som tar besluten, det är självklart från "råd" av FK's läkare (råd=lag)Inlägget är "ett svar" på Ing-Maries kommentar och där antyder hon att FK är bättre bedömare när det kommer till olika yrkesgrupper.och jag kan verkligen inte förstå hur FKs läkare skulle vara bättre än andra läkare att bedöma hur/var/när någon, som de aldrig träffat kan arbeta

2011-04-10 @ 19:05:01
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback