2 April = Autism Awareness Day

och April är Autism Awareness month.

I år har jag faktiskt inte så mycket att säga...

Jag är lite trött på att tjata om vad jag tycker och hur jag känner inför Autism.

Jag är trött på att få hatmail
av mammor som tycker att jag "förstör" för deras barn när jag skriver att jag anser att i många fall så förvärras autism av föräldrars slöhet och omgivningens totala inkompetens.

(Han har autism -låt honom sitta med sin leksak. Han förstår ändå inte. Slå på tvn -så har han nåt att göra. Det går inte att få kontakt med honom. Nej, han kan inte följa med till affären, han skriker ju osv osv)

Jag är så trött på att få hatmail av mammor som påstår att man måste "acceptera diagnosen, inte kämpa för att förändra sitt barn". För mig låter det obegripligt. Min son SKA fungera som andra barn, det betyder inte att jag tar bort hans personlighet på något vis.

Jag är trött på att höra,
från både bloggar, familj och vänner att en specialkost inte gör någon skillnad, att jag är fjantig och att jag skadar mitt barn när jag inte låter honom äta "som alla andra"... Jag SER ju en skillnad och när han är bland andra barn så får han äta exakt vad som helst! Kosten är inte huggen i sten.

Jag är trött på att höra att Autism helt och hållet kommer från en medfödd avvikelse i hjärnan. -På medeltiden hade man fakta på att det fanns häxor som flög till blåkulla och att jorden var platt... glöm aldrig det.

Jag är trött på att höra att det vi som föräldrar gör inte kan påverka autism-tillståndet på ett negativt sätt. Jag är trött på att höra att det aldrig är vårt fel.

Jag är trött på att höra att man inte ska försöka förändra och forma sitt barn... det är ju det föräldrar ska göra, oavsett diagnos eller inte! Det är Vi som ska få dem att utvecklas i rätt riktning, inte sitta på arslet och låta naturen ha sin gång.

Jag är trött och jag känner mig besegrad
av alla besserwisser mammor, mammor som gömmer sig bakom falska namn och internets anonymitet, som attackerar så fort jag skriver på bloggen att min son kan bli "som alla andra"... (och med "som alla andra" menar jag naturligtvis en fungerande oberoende vuxen människa)

Men sedan kommer jag ihåg vad som är viktigt, vad som betyder något... så vet ni vad? -Här: whatthepiipdotcom@live.se... skicka hur många hatmail ni vill!

Jag ser förändringen i min son, jag vet vad som fungerar, jag har hittat vår lösning och sakta men säkert kommer han att bli en oberoende funktionell "normal" vuxen människa och är inte det vad alla mammor vill för sina barn?

ojdå... jag hade visst lite att säga ändå ;)

1:33/Nobody said it was easy
No one ever said it would be this hard
Oh take me back to the start
I was just guessing
At numbers and figures
Pulling the puzzles apart
Questions of science
Science and progress
Do not speak as loud as my heart_______________________________________________________________________________

Det en film på 1an som jag själv inte har sett ännu men ska göra det ikväll:
Svt1 kl 21.00uppmärksammar också Världsautismdagen genom att visa den prisbelönade filmen om Temple Grandin. Ett porträtt av en annorlunda kvinnas fantastiska liv.
Den kända amerikanska professorn och autismprofilen,Temple Grandin,var en av de allra första personer med autism som skildrade sitt sätt att uppleva världen.
Filmen är ett amerikanskt drama från 2010.

Kommentarer

Jag blir också så trött på föräldrar som inte tar tag i det. Min son har Asperger syndrom och det är tydlig skillnad på honom när man jobbar med honom eller låter det vara. Samma gäller kosten - tydlig skillnad om man tar bort laktos och socker till exempel!

Ooo tack! När jag pratar om mat så fnyser ALLA. Jag försöker förklara att jag ser en enorm skillnad då han följer kosten och då han slarvar men får alltid höra att det är "tillfälligheter" och att det antagligen är pga av att vi tränat nån timme mindre eller mer... det är alltid pga av något annat skillnaden beror, aldrig på maten... så tack för att Du också märker skillnad :)Jag fuskar rätt flitigt med gluten, har inte hittat något bra substitut, men när han inte får i sig socker och kasein (mjölkprotein (vi har inte ens laktosfri)) så blir det en enorm skillnad.

2011-04-02 @ 11:58:41
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

Det är ju bevisat genom hur mycket forskning som helst att det är möjligt att få barn med autism att växa upp till fungerande vuxna som är i stort sett som "vem som helst". Så fortsätt att arbeta med ditt barn oavsett vad alla andra säger, du gör helt rätt.

2011-04-02 @ 12:58:56
URL: http://www.lilith.se

Självklart kan det vi föräldrar (och andra runt barnet) gör påverka barnets utveckling! Och detta gäller ju alla barn!Jag har två barn med ADHD och vi märker ju att det vi gör gynnar tex koncentrationsförmågan och även sociala förmågor.Vi har nog haft tur med detta och fått mycket hjälp och stöttning från BUP. De har hjälpt både oss och skolpersonal med mycket övningar och metoder som ska hjälpa barnen. De har i perioder, regelbundet varit ute på plats i skolan och jobbat med hela klasserna.Det jag egentligen vill ha sagt med denna utläggning är att jag inte för mitt liv kan förstå föräldrar som inte vill göra allt för att barnen ska kunna leva ett så "normalt" liv som möjligt?

2011-04-02 @ 13:10:08
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com

Det är lite läskigt över vilka människor det finns därute. Varje gång jag skriver något här om autism så plingar det till i mailen från någon upprörd mamma som säger att jag gör att folk tror att det är hennes fel att hennes barn inte utvecklas...Jag kan inte annat än att fundera om det är hon... för även om vissa grader av autism är för stora för att "bota" så ska man aldrig ge upp och det är det vissa gör och i de fallen så utvecklas inte barnen... och då är det helt och hållet föräldrarnas fel.Inget barn med diagnos "står still" i sin utveckling, ibland tar det bara lång tid och det är mammor (som ger upp i dessa situationer och knäpper på tvn istället) som mailar mig och vill att jag ska döööööömen det är tur att jag har bloggen ändå... så jag ser att det finns riktiga mammor, som Ni, därute också :) Ni gör mig otroligt glad :)

2011-04-02 @ 13:19:27
URL: http://whatthefuckdotcom.blogg.se/

stå på dig! det är trots allt du som är mamma till ditt barn och det är du som ser skillnader i hans utveckling!folk har för lite att göra, fattar inte hur folk orkar skriva hatmail. de kan ju vara med sina barn istället för att lägga sig i och förstöra för andra..?!

2011-04-02 @ 13:33:12
URL: http://neverstartsaroundhere.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Klicka här så slipper du fylla i namn nästa gång
Trackback